Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗ ΖΟΥΡΑΦΑ ΣΚΑΕΙ ΚΡΙΣΗ... ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ...!!!Ολιγόλεπτη ένταση προέκυψε, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην θαλάσσια περιοχή, της βραχονησίδας Ζουράφα, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη, πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αλιέων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, που αναφέρουν ότι οι τούρκοι συνάδελφοί τους ψαρεύουν κοντά στη βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με την συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής. Νωρίς το απόγευμα, τόσο η τουρκική ακταιωρός, όσο και τα δυο σκάφη του Λιμενικού απομακρύνθηκαν από τα σημείο, ενώ παρέμειναν τα ελληνικά αλιευτικά.

Το περιστατικό σημειώνεται μια ημέρα μετά την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Θράκης, Σάκη Ζησίδη, ότι σκάφη του Λιμενικού έλαβαν «άνωθεν εντολές» να αποχωρήσουν από την περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, και «να μη ενοχλούν» τουρκικά σκάφη. protothema.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...