Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ανοχύρωτη η Πατρίδα μας στην τουρκική επιθετικότητα


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΏΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ:​ Ανοχύρωτη η Πατρίδα μας στην τουρκική επιθετικότητα

Η ελληνική κοινωνία περνάει μια βαθιά κοινωνικοοικονομική και ηθική κρίση, μία κρίση αξιών και θεσμών, η οποία δυστυχώς αγγίζει και την εθνική μας άμυνα. Η συρρίκνωση μονάδων και σχηματισμών κατ΄εντολή της τρόϊκα, οι περικοπές σε αμυντικό υλικό και οπλικά συστήματα, η εγκατάλειψη της αμυντικής μας βιομηχανίας, η απαξίωση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων, έχουν δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα. Η τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία κορυφώνεται συνεχώς, με αυξημένες πλέον παραβιάσεις και στον θαλάσσιο χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι τούρκοι για την ετήσια ναυτική τους άσκηση έχουν δεσμεύσει σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο, και θα εκτελέσουν και ασκήσεις με το προσφιλές τους σενάριο αποκλεισμού και κατάληψης νησιού την στιγμή που στην πατρίδα μας εξαιτίας του μνημονιακού κυβερνητικού μορφώματος η άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού «Αστραπή», αναβάλλεται συνεχώς από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, γιατί οι οικονομικοί πόροι της Ελλάδος δεσμεύονται υπέρ των παγκόσμιων τοκογλύφων. , που έχουν γίνει όλο και περισσότερο αχόρταγοι και το δείχνουν με κάθε τρόπο.
Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στην ουσία αφήνει να εννοηθεί ότι μέχρι το 2028, δεν θα υπάρξουν αξιόλογα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Πως θα αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα; Πως θα ενισχυθεί αποτελεσματικά η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας;
2) Υπάρχει σχεδιασμός για κάλυψη των ελλείψεων σε οπλικά συστήματα, αλλά και σε έμψυχο δυναμικό;

Αθήνα,23/5/2013
                                                                                                                                       ​
Ο Ερωτών Βουλευτής




ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Επικρατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...