Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Επίδομα Παραμεθορίου: Έγινε σύντομο ανέκδοτο!


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Η λέξη επίδομα παραμεθορίου κάνει πλέον τους στρατιωτικούς να γελούν πικρά και καλύπτουν αυτή την πίκρα λέγοντας διάφορα "τσιτάτα", κυρίως στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στο υπουργείο, δήλωνε ότι θα επαναφέρει το επίδομα παραμεθορίου και πως θα υλοποιήσει την (τότε) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τους μισθούς.
Είναι δε ειρωνεία καθώς πέρυσι τέτοια εποχή, που η Ελλάδα ζούσε την προεκλογική περίοδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έσπευδε να δηλώσει ότι το "παγωμένο" και τότε επίδομα θα καταβληθεί και πως η τελευταία μάχη που έδωσε πριν αφήσει το υπουργείο λόγω εκλογών ήταν να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια.

Επιστρέφοντας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωνε ότι η πρώτη υπογραφή που θα βάλει στη νέα του θητεία θα ήταν το επίδομα παραμεθορίου.

Image
“Η πρώτη υπογραφή που θα βάλω σήμερα θα είναι για το 

επίδομα παραμεθορίου”.


 Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση 

του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή παράδοσης 

παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ.

Ο κ.Καμμένος έδωσε εντολή στους Αρχηγούς να βρεθούν άμεσα τα χρήματα, κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες έχει γίνει. Και πως έχει γίνει; Τα τελευταία προεκλογικά 24ωρα έγινε προσπάθεια να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου. Τα κομματικά προεκλογικά παιχνίδια δεν το επέτρεψαν . Αρχηγός βρέθηκε σε “διασταυρούμενα κομματικά” πυρά με τους μεν να λένε ότι πρέπει να δοθεί το επίδομα και τους δε να λένε ότι αν αυτό γίνει θα είναι “υποστήριξη του Καμμένου και των ΑΝΕΛ”. Την πλήρωσαν -πρόσκαιρα απ΄ ότι φαίνεται- οι στρατιωτικοί.

Καλό είναι που θα δοθεί το επίδομα δεν τίθεται προς συζήτηση. Αναμένουν όμως οι στρατιωτικοί πολλά περισσότερα και κυρίως πιο…μόνιμα μέτρα που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητά τους. Πολλά απ΄ αυτά δεν απαιτούν λεφτά .Θέληση και δουλειά χρειάζονται,που ελπίζουμε να υπάρξουν.

Ο Καμμένος φυσιολογικά ήταν ευτυχής. Η εκλογική αναμέτρηση για τους ΑΝΕΛ ήταν …θρίλερ. Κι έχει κατανοήσει απ΄ ότι φαίνεται ότι αυτοί που τον κράτησαν στη Βουλή είναι -σε σημαντικό βαθμό- οι στρατιωτικοί.Το επίδομα ωστόσο δεν δόθηκε τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Οκτώβριο 2015, και ξεκίνησε από τον Νοέμβριο για να σταματήσει και πάλι τον Φεβρουάριο. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται, δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και σταδιακά η αγωνία των πρώτων μηνών έγινε βεβαιότητα ότι έχει οριστικά χαθεί και πως οι υποσχέσεις για την καταβολή του ήταν μάλλον προεκλογικές και διήρκεσαν ελάχιστα.

Τι μας τα θύμισε όλα αυτά; Οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που μας θύμισε ότι δεν έχουν πάρει οι στρατιωτικοί το επίδομα παραμεθορίου για 6ο συνεχόμενο μήνα.
Σχεδόν κάθε μήνα που περνούσε έστελνε και από μια επιστολή στην πολιτική ηγεσία ρωτώντας τι πρόκειται να γίνει, αλλά ... όπως λέει και η λαϊκή ρήση φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Πέραν των δηλώσεων που έγιναν με κάθε τρόπο στο παρελθόν για το επίδομα, μήπως κάποιος από την πολιτική ηγεσία θα ήθελε να εξηγήσει και γιατί κόπηκε;


Η ΣΧΕΤΙΚΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΦΥΓΑ ΚΑΜΜΕΝΟ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...