Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο τοποθετεί τους χριστιανούς που μιλάνε στο στρατό για την πίστη τους, στην ίδια κατηγορία με τους «προδότες» και τους «βιαστές»



 
Το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι οι στρατιώτες θα μπορούσαν να διωχθούν για την προώθηση της πίστης τους : «Ο θρησκευτικός προσηλυτισμός δεν επιτρέπεται εντός του Υπουργείου Άμυνας ... Στρατοδικεία και μη δικαστικές ποινές θα αποφασίζονται για κάθε περίπτωση χωριστά ...».

Η δήλωση, που κυκλοφόρησε από το Fox News, ακολουθεί μια αναφορά του Breitbart News για τη συνάντηση των υποψηφίων για το Πεντάγωνο της κυβέρνησης Ομπάμα με τον Αμερικανο-Εβραίο αντιχριστιανό εξτρεμιστή Mikey Weinstein για την ανάπτυξη διαδικασιών στρατοδικείου για την τιμωρία των χριστιανών στο στρατό που θα εκφράζουν ή θα μοιράζονται την πίστη τους.

(Ο Weinstein, που είναι δικηγόρος, είναι ο επικεφαλής του “Ιδρύματος Στρατιωτικής Θρησκευτικής Ελευθερίας” (Military ReligiousFreedom Foundation) μίας οργάνωσης «υπεράσπισης δικαιωμάτων» και λέει ότι οι χριστιανοί - συμπεριλαμβανομένων των ιερέων – που μιλάνε σε άλλους στο στρατό για το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναιένοχοι «προδοσίας» και διαπράττουν μια πράξη που είναι συνώνυμη με «πνευματικό βιασμό» και ένα σοβαρό έγκλημα όπως είναι η «σεξουαλική επίθεση». Υποστήριξε, επίσης, ότι οι Χριστιανοί που μοιράζονται την πίστη τους στο στρατό είναι«εχθροί του Συντάγματος». Η εμμονή του Weinstein με την «από-χριστιανοποίηση του στρατού» προέρχεται από «αντισημιτικά περιστατικά ψυχολογικής παρενόχλησης» που έζησε ο ίδιος, όπως λέει, στην Στρατιωτική Ακαδημία που φοίτησε, την δεκαετία του ‘70, όπου εκεί είδε «σημειώσεις με σβάστικες» και «αντισημιτικά σχόλια», δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, καψόνια και δύο βίαια επεισόδια. Ο Weinstein επίσης «έγινε θηρίο» όταν διαπίστωσε ότι και οι δύο γιοι του είχαν εκτεθεί σε «χριστιανικό προσηλυτισμό» στην Ακαδημία. Ο ένας του γιος, του ανέφερε ότι χρησιμοποιούσαν «αντι-σημιτική γλώσσα» και τον ρωτούσαν «πως αισθανόταν που σκότωσε τον Ιησού»).

H καταδίκη από στρατοδικείο σημαίνει ότι ένας στρατιώτης έχει διαπράξει έγκλημα βάσει του ομοσπονδιακού στρατιωτικού νόμου των ΗΠΑ. Η τιμωρία από το στρατοδικείο περιλαμβάνει απόφυλάκιση έως και ατιμωτική έξοδο από τον στράτευμα.

Έτσι, οι μη στρατιωτικοί διορισθέντες από τον Ομπάμα που διοικούν το Πεντάγωνο επιβεβαιώνουν ότι ο στρατός θα θεωρεί «έγκλημα» που ενδεχομένως θα οδηγεί σε φυλάκιση – το να μοιράζονται την πίστη τους οι ένστολοι. Ανάμεσα σε αυτούς θα περιλαμβάνονται εφημέριοι – αξιωματικοί του στρατού που είναι χειροτονημένοι κληρικοί της πίστης τους (ως επί το πλείστον χριστιανοί πάστορες και ιερείς) – των οποίων το καθήκον από την ίδρυση του στρατού των ΗΠΑ, υπό τον George Washington, είναι να διδάσκουν την πίστη και να διακονούν τους στρατιώτες στις πνευματικές ανάγκες τους όταν έρχονται σε αυτούς για συμβουλές, οδηγίες ή παρηγοριά.
 
Ο κανονισμός αυτός θα περιορίσει σοβαρά την έκφραση της πίστης στο στρατό, ακόμη και εάν βασίζεται σε μια συνομιλία μεταξύ στενών φίλων. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε κατάργηση της θέσης του ιερέα στο στρατό, δεδομένου ότι δεν θα επιτρέπει οι ιερείς να λένε τίποτα για την πίστη τους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ένα μέλος του κλήρου θα μπορούσε να δώσει πνευματικές συμβουλές χωρίς να πει τίποτα που θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό.

Σε απάντηση στα σχέδια του Πενταγώνου, συνταξιούχος υποστράτηγος Jerry Boykin, ο οποίος είναι τώρα εκτελεστικός αντιπρόεδρος του χριστιανικού σωματείου ‘Family ResearchCouncil’ (FRC), δήλωσε στην εκπομπή Fox & Friends το πρωί της Τετάρτης:

"Έχει σημασία να δούμε τι εννοούν με τον όρο «προσηλυτισμό». ... Νομίζω ότι η ερμηνεία τους είναι κάπως συγκεχυμένη. Αν μιλάμε για εξαναγκασμό είναι ένα πράγμα, αλλά αν μιλάμε για την ελεύθερη άσκηση της πίστης μας ως μεμονωμένοι στρατιώτες, ναύτες, αεροπόροι και πεζοναύτες, ειδικά οι ιερείς, νομίζω ότι το χειρότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι να πάψει να έχει την δυνατότητα ένας στρατιώτης να ασκεί τα της πίστης του".

Το FRC έχει ξεκινήσει μια αναφορά εδώ που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 60.000 υπογραφές, με την οποία καλεί τον υπουργό άμυνας Chuck Hagel να σταματήσει να συνεργάζεται με τον Weinstein και την αντι - χριστιανική του οργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...