Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση για τις απαράδεκτες επιβαρύνσεις στις πολύτεκνες οικογένειες


                                                            xrpappas
Ήδη από τον Σεπτέμβριο 2012 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε δείξει ενδιαφέρον για τις πολύτεκνες οικογένειες και για αυτό το λόγο ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ “συζήτησε” την κάτωθι επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς:
Προς τον
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Απαράδεκτες επιβαρύνσεις στις πολύτεκνες οικογένειες»
Σύμφωνα με πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (27/8/2012) με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλονται  από την Κυβέρνηση, επισημαίνεται ότι οι πολύτεκνες  Ελληνικές οικογένειες, που συνεισφέρουν στην πατρίδα έναν σπουδαίο συντελεστή για την εθνική ανάπτυξη, που είναι τα παιδιά, καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογα με τις δυνάμεις τους βάρη, σε σχέση με τους λοιπούς Έλληνες.
Όπως προκύπτει και από σχετική ενημερωτική επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (αρ. πρωτ. 134/23-5-2-2012), τόσο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, όσο και πληθώρα αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων στο πολυτεκνικό επίδομα. Δεδομένου δε ότι το λεγόμενο πολυτεκνικό «επίδομα», ανέρχεται στο πενιχρό ποσό των 44 Ευρώ μηνιαίως και ότι υφίσταται πλήθος αποφάσεων του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι παροχές προς τους πολυτέκνους δεν περιλαμβάνονται στην κλασική έννοια του επιδόματος αλλά έχουν «…το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της χώρας…», είναι προφανές ότι η εξάρτησή του από εισοδηματικά κριτήρια, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου,  θα ανατρέψει όχι μόνο την πάγια νομολογία, αλλά και τη ζωή εκατοντάδων πολύτεκνων οικογενειών που βοηθούνται από αυτό.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τα «αναγκαία μέτρα» που υποχρεούται να  λαμβάνει η Πολιτεία , κατά το άρθρο 21 παρ. 5 του Συντάγματος, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, που αποτελεί  υποχρέωση του κράτους;  Συμβαδίζουν αυτά με την αντισυνταγματική εξάρτηση του πολυτεκνικού επιδόματος από εισοδηματικά κριτήρια;
2) Θα επιδιώξει η Κυβέρνηση την αλλαγή του άρθρου 38 του Ν. 4024/2011, βάσει το οποίου ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα θα κληθεί να καταβάλει φόρο που αντιστοιχεί σε 3 μισθούς σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 27 Ν. 3986/2011); Θα επιδιώξει την αλλαγή στη φορολογία ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε να μην έχει το ίδιο αφορολόγητο όριο ο άγαμος με τον πολύτεκνο; Θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης (άρθρο 29 Ν. 3986/2011) στους πολύτεκνους κατά 50%;
Αθήνα, 04-09-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

  1. Εθνικιστής μέχρι το κόκκαλο...12 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:28 μ.μ.

    ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ Κ.ΠΑΠΠΑ?

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...