Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

“Εφαρμόστε εθνική εξωτερική πολιτική”

Να εφαρμοστούν οι κατάλληλοι μοχλοί πίεσης και διαπραγμάτευσης με την Αλβανία προκειμένου να απαγκιστρωθεί αυτή από την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία και να αναγνωρίσει οριστικά την Συμφωνία του 2009 για την χάραξη των θαλασσίων ζωνών.

Να αναδειχθεί η πολύμορφη καταπίεση που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός από τους Αλβανούς.

Να γίνει πλήρης αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Ειδικότερα:

i) Αναγνώριση των νομών Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς ως μειονοτικών ζωνών. Εντός των μειονοτικών να απαγορεύεται η πληθυσμιακή αλλοίωση σε βάρος του ελληνικού στοιχείου. Να θεσμοθετηθεί πραγματικά ελληνική μειονοτική δημόσια εκπαίδευση. Θεσμική παρουσία των Βορειοηπειρωτών βάσει ποσόστωσης σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό και αστυνομία εντός των μειονοτικών ζωνών. Θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων τις οποίες θα επιβάλλει το Ελληνικό Κράτος στην Αλβανία σε περιπτώσεις που παραβιάζονται τα ανθρώπινα ή μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Ίδρυση ειδικής υπηρεσίας στα Ιωάννινα που θα στελεχώνεται από έμπειρους διπλωμάτες και θα έχουν ως αντικείμενο ευθύνης και ενασχόλησης την πρόοδο και ενίσχυση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.

ii) Κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελλήνων της Αλβανίας να χρησιμοποιούν τον όρο Βόρειος Ήπειρος-Βορειοηπειρώτης. Κατοχύρωση του δικαιώματός τους να εορτάζουν και στα αστικά κέντρα με επισημότητα όλες τις ελληνικές εθνικές εορτές, καθώς επίσης και  την επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας του 1914.

iii) Αποτελεσματικά οικονομικά κίνητρα για την παραμονή των Βορειοηπειρωτών (ιδίως των νεώτερων) στις εστίες τους. Ρύθμιση του ζητήματος των συντάξεων του ΟΓΑ.
iv) Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής υπηκοότητας στους Βορειοηπειρώτες. Ιδιαίτερη προσοχή σε περιπτώσεις αλβανών πολιτών που δεν έχουν ελληνική καταγωγή.

Ενεργός συμμαχία με τη Ρωσία και συνεργασία σε οικονομικά θέματα. Να προωθηθεί η κατασκευή αγωγών μεταφοράς ενέργειας ελληνορωσικών συμφερόντων προκειμένου να ενισχυθεί η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια και να εξουδετερωθούν οι απειλές του τουρκικού παράγοντα στη Θράκη.

Πρέπει να επανεξεταστεί η πολιτική της Ελλάδος σχετικά με την ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενίσχυση του Ελληνισμού της Τουρκίας και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης και διασφάλιση των δικαιωμάτων του.

Άσκηση ανεξάρτητης ελληνικής πολιτικής στη ταραγμένη περιοχή της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής με έμφαση στην προστασία των Ελληνορθόδοξων πληθυσμών. Ενίσχυση των Ορθόδοξων Πατριαρχείων.

Κανένας συμβιβασμός στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ενόψει και της διαδικασίας ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Να μην περιέχεται η λέξη Μακεδονία ή παράγωγα αυτής
.
Η Εθνική Λύση του Κυπριακού. Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ


Βουλευτής  και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή,
Τομεάρχης Εξωτερικών, Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...