Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ευρώπη και Αμερική αποφασίζουν για τα Βαλκάνια ερήμην της Ελλάδος

Ευρώπη και Αμερική αποφασίζουν για τα Βαλκάνια ερήμην της Ελλάδος
Από τις πρώτες κιόλας παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο αποκαλύψαμε τις προθέσεις της κυβέρνησης να προετοιμάσει το έδαφος για την ταχεία επίλυση του ζητήματος της Μακεδονίας. Με ερώτησή του στις 24-7-2012 προς τον Υπουργό Εξωτερικών ο συναγωνιστής Βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Παππάς ανάγκασε ουσιαστικά τον υφυπουργό να παραδεχθεί την από 07/07 θέση που πήρε ο υπουργός εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την εκχώρηση του όρου Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο κ. Αβραμόπουλος είχε χαρακτηριστικά πει ‘’… Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων..’’.
Ο συναγωνιστής Παππάς ερώτησε πότε πάρθηκε αυτή η απόφαση και τι άλλαξε από τις συσκέψεις του Φεβρουαρίου και Απριλίου του 1992, οι οποίες έγιναν με την συμμετοχή του τότε υπουργού εξωτερικών και νυν πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που περιελάμβανε την αταλάντευτη δέσμευση ‘’…να μην περιέχεται η λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της…’’. Στην ανάπτυξη της ερωτήσεώς του ο συναγωνιστής ανεφέρθη όχι μόνο στην ιστορικότητα και ελληνικότητα του όρου Μακεδονία αλλά και στην γεωστρατηγική του σημασία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Μακεδονία δεν είναι brand name, δηλαδή εμπορικό όνομα προς ενοικίαση ή εκχώρηση και τόνισε ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με τον ελληνικό λαό, δεν είπε η κυβέρνηση προεκλογικά ότι μετά από λίγο καιρό τα Σκόπια θα ονομάζονται και με την δική μας έγκριση ‘’Βόρειος Μακεδονία’’ ή ‘’Άνω Μακεδονία’’. «Ας είχαν το θάρρος και το θράσος αυτά να τα πουν προεκλογικά στον ελληνικό λαό, να τα πουν στην πλατεία Αριστοτέλους και όχι στο αποστειρωμένο και προστατευόμενο χώρο του κοινοβουλίου», είπε ο συναγωνιστής Παππάς. Για τη Χρυσή Αυγή το θέμα της Μακεδονίας είναι μείζον και οι θέσεις της είναι αταλάντευτες από τα πρώτα χρόνια του κινήματός μας. «Σε κάθε περίπτωση εάν τολμήσει η τροϊκανή κυβέρνηση να πουλήσει το όνομα Μακεδονία θα βρει την Χρυσή Αυγή απέναντί της αλλά και όλο τον Ελληνικό Λαό».
Αλλά και στη συνέχεια με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του συναγωνιστή Παππά στις 11/99/1023 /10, και του συναγωνιστή Παναγιώταρου στις 20/11, η Χρυσή Αυγή αναδεικνύει διαρκώς τις εξελίξεις σχετικά με αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα στη βουλή. Ομοίως αναδεικνύουμε εντός του κοινοβουλίου το ζήτημα της κοσσοβοποίησης της Θράκης και παρακολουθούμε τα ύποπτα παιχνίδια των Αμερικανοσιωνιστών με την ανακίνηση θέματος μουσουλμανικής μειονότητας στη Ρόδο και των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης από τον εθνικό κορμό. Επανειλημμένως έχουμε αναδείξει εντός του Κοινοβουλίου και το ζήτημα της θρασείας προπαγάνδας της Αλβανίας που, βλέποντας την προφανή αδυναμία της Ελλάδος να διαχειριστεί τα εθνικά της θέματα, προχωρεί σε συνεχείς προκλήσεις , με την επιχειρούμενη δημιουργία Αλβανικού κόμματος, και πρόσφατα με την μετονομασία της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων σε πλατεία «Τσαμουριάς», επαναφέροντας στο προσκήνιο τις βλέψεις της γείτονος επί της μέχρι τώρα ελεύθερης Ηπείρου.
Δυστυχώς για τον Ελληνισμό οι θέσεις μας και οι υποψίες μας για κλείσιμο – πακέτο του ζητήματος της Μακεδονίας επαληθεύονται. Έγινε γνωστό δια του τύπου ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προήδρευσε συσκέψεως στο Βερολίνο με αντικείμενο τα δυτικά βαλκάνια και την ευρωπαϊκή τους προοπτική. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουγγαρίας, της Αλβανίας, της Σερβίας, του Κοσσόβου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας , της Σλοβενίας του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων καθώς και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών και πρώην πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς, και ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός εξωτερικών και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ. Το σενάριο που προωθείται είναι η έναρξη συνομιλιών για την εισδοχή των Σκοπίων στην Ε.Ε. χωρίς την προηγούμενη διευθέτηση του ονόματος, θέμα πάνω στο οποίο  είχε στηρίξει την επιχειρηματολογία της ως τελευταία γραμμή αμύνης η ελληνική πλευρά. Η Ελλάς απουσίαζε από τη σύσκεψη, ενώ παρούσα ήταν η Τουρκία, ενδεικτικό της απαξίωσης της ελληνικής διπλωματίας. Οι δήθεν εταίροι μας που έχουν μετατραπεί σε δημίους του Ελληνικού λαού στα οικονομικά θέματα, θα γίνουν άραγε και δήμιοι της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας; Εκεί φαίνεται ότι οδηγεί η πολιτική της εγχώριας τρόικα. Αυτούς τους συμμάχους έχει η Ελλάδα, αυτήν την διπλωματία ακολουθεί,  αυτά τα αποτελέσματα εισπράττει. Ο Πρωθυπουργός ασχολείται ανεπιτυχώς με τα οικονομικά, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάς σέρνεται σε λύσεις εθνικά και ιστορικά απαράδεκτες.
Προειδοποιούμε ότι η υποχωρητική πολιτική της κυβέρνησης και η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των ενστόλων συμπολιτών μας, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέα εθνική ταπείνωση. Θέτουμε την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Με την παθητική της στάση ενθαρρύνει τις απροκάλυπτα εκπεφρασμένες ανθελληνικές βλέψεις και την καθ’ όλα επιθετική  στάση των γειτόνων μας, τόσο των Σκοπίων όσο και της Αλβανίας που με τα χρήματα που απομυζούν οι πολίτες της από τους αφελείς Έλληνες, έχει αποθρασυνθεί και προχωρεί σε απαιτήσεις επί του ελληνικού εδάφους την ίδια ώρα που καταστρατηγεί τα διεθνώς συμπεφωνημένα σχετικά με την Ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ο διαμελισμός της Ελλάδος που απεργάζονται τα διεθνή κέντρα και οι πιστωτές-τοκογλύφοι θα ξεκινήσει με το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ. Όπως και στο πρώτο φύλλο της εφημερίδος μας, στις 10 Ιανουαρίου 1993 παραμένουμε στις ίδιες θέσεις μας, που αποτελούν και την μοναδική εθνική πολιτική:


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eurwph-kai-amerikh-apofasizoun-gia-ta-balkania-erhmhn-ths-ellados#ixzz40PXPXbvt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...