Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Άκου, χονδροειδέστατο (πολιτικά) ον

Άκου, χονδροειδέστατο (πολιτικά) ον
Σε αυτή τη χώρα, κάθε μεγάλη εθνική επέτειος δυστυχώς γίνεται σπέκουλα στα χέρια πολιτικάντηδων που προωθούν θρασύτατα την εκάστοτε βρώμικη ατζέντα τους. Οι στιγμές εθνικής υπερηφάνειας και ομοψυχίας είναι, βλέπετε, μια καλή στιγμή να βγει κάποιος υπάλληλος σκοτεινών συμφερόντων να περάσει τα μηνύματα που του υπέδειξαν πίσω από κλειστές πόρτες.
Τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Υπουργός Παιδείας του ελληνικού κράτους βάλθηκε να μας αποδείξει πόσο ανάγκη έχει ο ίδιος την παιδεία για την οποία κάποιοι τον έθεσαν αρμόδιο. Σε δηλώσεις του λοιπόν μετά τις παρελάσεις, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι: «Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο και ζωντανό, είναι μήνυμα κατά του φασισμού, του ρατσισμού και κατά των διακρίσεων σε βάρος των πολιτών. Είναι μήνυμα κατά του πολέμου και μήνυμα αλληλεγγύης στα θύματα του πολέμου τόσο επίκαιρο τις μέρες μας που κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, πιστή στην παράδοσή της, την παράδοση της φιλοξενίας και της Δημοκρατίας, γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει να ανταποκρίνεται όταν η Ιστορία το απαιτεί. Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το σχολείο.»
Ειλικρινά, τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτές τις ανιστόρητες, αστοιχείωτες, αβάσιμες, παράλογες, προκλητικές δηλώσεις. Καταρχάς, από πότε το λαμπρό ΟΧΙ του «ΦΑΣΙΣΤΑ» δικτάτορα - όπως τον αποκαλείτε οι Συριζαίοι – Ιωάννη Μεταξά έχει αντιναζιστικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα; Από πού κι ως πού ένας όρος που είναι ξεκάθαρα ένα έκτρωμα της παγκόσμιας τάξης του 21ου αιώνα (ο ρατσισμός) ήταν η αιτία του έπους του 1940; Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που πολέμησαν το 1940 ήταν οπαδοί του καθεστώτος Μεταξά κι αυτό το έχουν παραδεχθεί και πρόσωπα της Αριστεράς (βλ. Βασίλης Ραφαηλίδης). Οι στρατιώτες του ’40 πολέμησαν για την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα των συνόρων μας, αυτές οι έννοιες που σας είναι παντελώς άγνωστες, τι σχέση μπορεί να έχουν με τα αιματηρά σας Μνημόνια και τα ανοιχτά σας σύνορα;
Προσπαθώ εδώ και αρκετή ώρα να βρω τι σουρεαλιστικός συσχετισμός μπορεί να υπάρχει επίσης ανάμεσα στις «διακρίσεις» που επικαλείστε με τους νεαρούς Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά για την ΠΑΤΡΙΔΑ! Οι άνθρωποι αυτοί πολέμησαν και πέθαναν για το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων, αν δεν το έχετε καταλάβει. Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι Έλληνες πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τον ελληνικό τόπο τους σε όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα εξαιτίας των Μογγόλων σφαγέων ιδεολογικών αδερφών σας, με τα κύματα εκατομμυρίων εισβολέων από τα βάθη της Ασίας που ξαφνικά έγιναν πρόβλημα της μικρής (γεωγραφικά) γωνίτσας της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα. Ξέρετε ποιους σφαγείς εννοώ, τους Τούρκους που κατέσφαξαν και διέπραξαν γενοκτονίες, κατέχουν τη μισή Κύπρο και δολοφονούν μέχρι και σήμερα παλικάρια στο Αιγαίο και στη Μεγαλόνησο, θέματα για τα οποία δεν βγάζετε άχνα και που όταν θίγονται από τη Χρυσή Αυγή βγάζετε φλύκταινες και κάνετε λόγο για αλυτρωτικές ιδεολογίες και υφέρποντα εθνικισμό.
Και μιας και βρήκατε και σύνδεση ανάμεσα στην 28η Οκτωβρίου και το προσφυγικό, να σας ενημερώσουμε πως όταν οι μετακινούμενοι πληθυσμοί έχουν προσπεράσει και κινηθεί λαθραία ανάμεσα σε πολλές ενδιάμεσες χώρες που παρέχουν άσυλο πριν φτάσουν στην Ευρώπη (π.χ. Τουρκία), δεν υφίσταται πλέον ο όρος «πρόσφυγας πολέμου». Υφίσταται μόνο ο όρος «λαθρομετανάστης» ή «εισβολέας». Προφανώς βέβαια γνωρίζετε τον δείκτη νοημοσύνης, την άγνοια και την ημιμάθεια των ψηφοφόρων σας και επενδύετε πάνω σε αυτόν για όλες τις εξελίξεις που δρομολογείτε στην πατρίδα μας.
Ξεχάσατε βέβαια να αναφέρετε ότι η περήφανη αντιφασιστική Αριστερά τότε ανακοίνωνε μέσω του οργάνου της, του Κ.Κ.Ε. ότι δεν έχουν καμιά δουλειά οι Έλληνες να πολεμήσουν στα βουνά για αυτόν τον σκοπό, μιας και η μαμά Μόσχα δεν είχε δώσει τέτοια εντολή… Βάφτισαν τον πόλεμο μάλιστα και… ιμπεριαλιστικό! Κατανοώ βέβαια ότι ένας πολιτικός με τέτοιο εκτόπισμα (πολιτικό πάντα) δεν ασχολείται με τέτοιες «λεπτομέρειες».
Προσπάθησα πολύ να βρω την παρανοϊκή συσχέτιση που ανακάλυψαν οι θιασώτες του «Μόνο ΝΑΙ» με το υπερήφανο και εθνικιστικό «Όχι» του ’40 απέναντι σε κάθε εθνική απειλή, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν τα κατάφερα, ίσως φταίει το ότι δεν έχω καταναλώσει τη μαρξιστική φόλα της μεταπολίτευσης παρά επέλεξα να σκέφτομαι λίγο ακόμα, όπως άλλωστε και οι συναγωνιστές μου. Ελπίζω πραγματικά όσοι διάβασαν αυτό το άρθρο να πράξουν το ίδιο, κόντρα στους δύσκολους καιρούς και ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν μαζί μου ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...