Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΣXEΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ

Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, του μνημονίου της Αριστεράς, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα αντίθετη με την σαφώς εκπεφρασμένη λαϊκή εντολή της 5ης Ιουλίου. Αυτό θα προκαλέσει νέες δυσκολίες, φτώχεια και ανασφάλεια, αλλά να μην φοβίσει τον λαό μας. Αντίθετα, να τον οπλίσει με αποφασιστικότητα και θέληση να αντισταθεί, να αγωνιστεί και να κερδίσει την ζωή του. Εάν αυτό το Έθνος έχει ακόμη την θέληση να ζήσει –και το έδειξε με το 62% του ΟΧΙ-, ας ετοιμάζεται γιατί έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσει: θα πάρει τις τύχες του στα χέρια του ή θα τα σταυρώσει στο στήθος και θα περιμένει το τέλος του, όχι πλέον μόνον το οικονομικό, αλλά και το βιολογικό;

Ο συνδυασμός λαθρονόμου και μνημονίου είναι θανατηφόρος. Το αντίδοτο είναι θάρρος, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, και ενότητα των δυνάμεων που μπορούν να δουν την Πατρίδα πίσω από τους καπνούς των ιδεοληψιών και του παρελθόντος. Ανάγκα και θεοί πείθονται.

Η αντίδραση των «εταίρων» στην δημοκρατική έκφραση του λαού μας, διαλύει τις αυταπάτες όσων ακόμη βλέπουν συμμάχους στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Η Ελλάδα έχει συμμάχους, αλλά πρέπει να τους αναζητήσει έξω από αυτούς που κατέστρεψαν την εθνική παραγωγή και κατέλυσαν το σύνταγμα και την εθνική ανεξαρτησία. Το ΕΜΠΡΟΣ ζήτησε από αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων της Εθνικιστικής Ευρώπης και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μας δώσουν τις εκτιμήσεις τους για την κρίση στην Ελλάδα, τις επιλογές που ανοίγονται εμπρός μας, και το Αύριο της Ευρώπης. Υπάρχει πράγματι «μια άλλη Ευρώπη» και αναδύεται καθημερινά και πιο καθαρά με την άνοδο των Εθνικιστικών Κινημάτων. Δεν είμαστε λοιπόν μόνοι σε τούτη την εσχατιά της Γηραιάς Ηπείρου.

Εμπρός στην νέα επέλαση των τοκογλύφων και της βρυξελλιώτικης ληστοσυμμορίας, οι Εθνικιστές ετοιμάζουν μια χειροπιαστή κίνηση βοήθειας και αλληλεγγύης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και για την οποία θα σας ενημερώσουμε στο προσεχές φύλλο.

Σήμερα, διαβάστε με προσοχή ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν και καταδικάζουν την Ελλάδα ως κριτές και ανώτατες αρχές της Ε.Ε. και θα καταλάβετε γιατί η λέξη «ληστοσυμμορία» τους αρμόζει.

Και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την συνεργασία όλων των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ) θα επιχειρεί να εφαρμόσει τις πολιτικές επιταγές που επέλεξε να ακολουθήσει, ένας νέος κύκλος ανωμαλίας διαγράφεται. Οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο την Εύβοια και την Αττική, -ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές-, έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, να τρομοκρατήσουν τον λαό, και να τον στρέψουν προς τις «ασφαλείς λύσεις» του παλαιοκομματισμού. Δεν ξεχνούμε όμως πως για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης ευθύνονται οι μνημονιακές πολιτικές. Όπως ευθύνεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, που δεν συσπείρωσαν γύρω τους τον λαό, καταγγέλλοντας και όχι υπαινισσόμενοι τις έξωθεν επεμβάσεις και την «ασύμμετρη απειλή». Ο λαός χρειάζεται ηγεσία, και αυτή δεν θα την βρει στους δοκιμασμένους και αποτυχημένους παλαιοκομματικούς και τους οπαδούς του μνημονιακού λαιφστάιλ.

Ο άλλος παράγοντας αποσταθεροποίησης είναι η εντεινόμενη συζήτηση για νέες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Ο σκοπός διττός. Πρώτον να εξακολουθήσει η καλλιέργεια του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες και στην οικονομική δραστηριότητα. Και δεύτερον η διαρκής εκλογολογία σε συνδυασμό με την καταπάτηση της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, να προκαλέσει την αποστροφή και την παραίτηση. Έτσι, συνεργούντων των ξεκάθαρα μνημονιακών ΜΜΕ, μια νέα κυβέρνηση «τεχνοκρατών», χωρίς λαϊκή έγκριση, θα προβάλλει ως όχι μόνο αναγκαία αλλά ευκταία.

Ας είμαστε λοιπόν άπαντες σε εγρήγορση. Ο φόβος και η απελπισία δεν ταιριάζουν στους Έλληνες. Και πάλι θα δώσουμε την απάντηση στο σαθρό πολιτικό και οικονομικό σύστημα εσωτερικού και εξωτερικού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, Φ.107)
https://emprosnews.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...