Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Χρήστος Παππάς : Σκίζουμε τον λαθρονόμο σας - Αυτή η Πατρίδα έχει έναν μόνο ιδιοκτήτη, τον ελληνικό Λαό!






ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ξεκινώ την τοποθέτησή μου με κάποιες παρατηρήσεις σχετικές με την εισήγηση της Υπουργού κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
            Άκουσα με προσοχή την κυρία Υπουργό για πάνω από μισή ώρα. Δεν θα αναφερθώ στο γενικότερο ύφος, που μου θύμισε παλαιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς μίλησε -πολύ μελό- για παιδιά δυστυχισμένα, για ανθρωπισμό, για ανθρώπους που δεν έχουν που να πάνε.
            Κυρία Υπουργέ, οι άνθρωποι αυτοί έχουν που να πάνε. Με ευθύνη των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και τώρα της δικής σας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έχουν πού να πάνε και όχι τυχαία, αλλά βάσει σχεδίου. Έχουν να πάνε και να έλθουν στην Ελλάδα.
Μας είπε η κυρία Υπουργός για μετανάστες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, μετανάστες παλαιάς γενεάς, όπως ανέφερε, δηλαδή αυτούς που διαβιούν πολλά χρόνια τώρα –παράνομα, θα προσθέσω εγώ- στην πατρίδα μας.
Είπε για μετανάστες που θέλουν να φύγουν, τους μετανάστες που εισβάλλουν στην πατρίδα μας τώρα, εισβολή για την οποία ο συνάδελφός σας, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τριακόσιες χιλιάδες μετανάστες να μας στείλει από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα». Έχει δίκιο. Η χώρα θα καταστραφεί προτού προλάβει η κ. Χριστοδουλοπούλου και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα προλάβουν να παραμείνουν επτά χρόνια οι εισβολείς που έρχονται τώρα στην Ελλάδα για να κάνετε τα παιδιά τους Έλληνες, μόνο και μόνο για το λόγο ότι σε επτά χρόνια και μ’ αυτόν το νόμο που φέρνετε σήμερα εδώ, δεν θα υπάρχει Ελλάδα.
Για να καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει τον καταστροφικό, ανθελληνικό νόμο που θα ψηφίσετε σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα, σας μεταφέρω μία σημερινή είδηση η οποία αφορά παιδιά μεταναστών πρώτης γενεάς, κατά την κ. Χριστοδουλοπούλου. Αλβανοί φαντάροι που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.
Διαβάζω: «Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν απ’ αυτήν, πολλοί Αλβανοί κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν την ελληνική συνείδηση, ή τουλάχιστον σέβονται αυτήν τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για μία ακόμη φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας». Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
            (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
            Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι πιο πολλοί από σας είστε άριστοι γνώστες του μαρξισμού και του λενινισμού και δεν είστε μόνο εσείς. Υπάρχουν και στα υπόλοιπα κόμματα. Βρίθει η Νέα Δημοκρατία και από Βουλευτές και από συμβούλους που ήσαν κατά το παρελθόν συνεπείς μπολσεβίκοι.
Ο Λένιν, λοιπόν, είχε πει: «Οι αστοί θα μας προσφέρουν οι ίδιοι το σκοινί για να τους κρεμάσουμε».
Παραφράζοντας τα λόγια του, να πω ότι εσείς οι αστείοι θα προσφέρετε και με τον παρόντα νόμο οι ίδιοι το σκοινί στους εισβολείς που θα κρεμάσουν τους Έλληνες και θα διαλύσουν την πατρίδα.
            Ο εισηγητής μας κ. Αρβανίτης ανεφέρθη εμπεριστατωμένα και ως νομικός στην σκόπιμη υπεραπλούστευση των πραγμάτων εκ μέρους σας σχετικά με τους όρους και τις ερμηνείες των όρων «ιθαγένεια» και «υπηκοότητα». Θεωρείτε όλοι σας σχετικά με το συζητούμενο νομοσχέδιο πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, καμία ένσταση και όλοι το αποδέχεστε στην ουσία του, παρ’ όλες τις μικρές διαφορές που προσπαθούν ασθμαίνοντας οι ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας να επισημάνουν προκειμένου να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή. Επί της ουσίας συμφωνούν. Επί κάποιων άρθρων «για τα μάτια του κόσμου» λένε πως διαφωνούν. Οι μόνοι που αντιδρούν κατ’ ουσίαν σ’ αυτόν το νόμο είναι οι χρυσαυγίτες.
Λένε, λοιπόν, οι διάφοροι εδώ από εσάς ότι ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι το ίδιο. Γνωρίζουν οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών όρων; Εμείς καλοπροαίρετα να θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζουν, αν και υπάρχουν μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα πολλοί που θεωρούνται έγκριτοι νομικοί.
            Υπηκοότητα: O νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό. Ιθαγένεια: Ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει.
Συνειδητοποιείτε τη διαφορά μεταξύ των δύο όρων; Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει, δηλαδή στο κράτος του, την πατρίδα του. Ιθαγενείς είμαστε εμείς, οι Έλληνες, στην πατρίδα μας, εδώ που είναι οι ρίζες μας. Με το να δοθεί ελληνική ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα, οι ξένοι καθίστανται αυτομάτως ιθαγενείς. Τόσο απλό, τόσο ανόητο, αλλά και τόσο προδοτικό και ανθελληνικό.
            Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο, ενώ όλοι στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απόδοση υπηκοότητας, εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε ιθαγένεια. Αυτή είναι μία βασική μας αντίθεση και επικαλούμαστε το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας που μιλά για λαϊκή κυριαρχία. Με την παροχή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς πλήττετε βάναυσα τη λαϊκή κυριαρχία και ξέρετε τους λόγους για τους οποίους την πλήττετε.
            Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία αγωνίζεται για την προάσπιση της εθνικής μας ταυτότητας και αντιστέκεται.
Αντιστέκεται με κάθε νόμιμο μέσο στον επιβαλλόμενο μαρξιστικό και φιλελεύθερο εθνομηδενισμό.
Ό,τι νομοσχέδιο και να φέρετε ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού, ενάντια στην αλήθεια που λέει ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, στην πράξη αλλά και στην εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας θα ακυρωθεί από αυτόν τον ίδιο το λαό.
Αγνοείτε και τρέμετε τη βούληση του λαού και δεν έχετε τη δημοκρατική ευαισθησία για ένα τόσο σπουδαίο θέμα να το θέσετε στην κρίση του, να κάνετε ένα δημοψήφισμα, γιατί γνωρίζετε εκ των προτέρων το αποτέλεσμά του.
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο, οι κάτοικοί του πρόσφατα και σε ποσοστό 78% δήλωσαν ένα ηχηρό «όχι» στην επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων των ξένων, που μένουν περισσότερο από δέκα χρόνια στο Λουξεμβούργο.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Κυρίες και κύριοι, όπως γνωρίζετε, η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τις θέσεις της και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης από πρόσωπα, οργανώσεις που έχουν σαφείς και εκπεφρασμένους δεσμούς με σιωνιστικά παράκεντρα εξουσίας. Είναι γνωστό ότι οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις του Αρχηγού των Βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκαν κατόπιν προτροπής του American Jewish Committee, του παγκοσμίου εβραϊκού κογκρέσου και των Προέδρων τους , Ντέιβιντ Χάρις και Ρόλαντ Λόντερ.
Ακόμα και η κ. Μέρκελ με την οποία συναγελάζεστε –Δεξιοί και Αριστεροί- πληρώνει την αντιρατσιστική αγωγή των Ελλήνων με δωρεάν εκδόσεις, με εκδόσεις που πραγματοποιούνται με πόρους του γερμανικού Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αυτή η σχετική έκδοση για τη μετανάστευση στην Ελλάδα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ –το διαβόητο ίδρυμα-, γνωστού κατήγορου της Χρυσής Αυγής.
Θα σας δώσω το ντοκουμέντο για τα Πρακτικά τελειώνοντας, μόλις το βρω. Έχω πολλά να σας καταθέσω σήμερα.
Αφού λοιπόν οι οδηγίες αυτών των οργανώσεων αποτελούν το ευαγγέλιο βάσει του οποίου ζυγίζεται η δημοκρατικότητα και το δικαίωμα του λόγου των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εγώ κύριε Πρόεδρε, θα σας προτείνω να ακολουθήσει η χώρα μας το παράδειγμα αυτών που βάζουν τους νόμους της δημοκρατικότητας, της ανεκτικότητας και της σύγχρονης δημοκρατίας. Τα στοιχεία που θα καταθέσω προέρχονται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων», το οποίο ίδρυσε ο κομμουνιστής Altiero Spinelli, ένας από τους πρωτεργάτες και ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο βασικότερος συντελεστής της ολοκληρωμένης πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για μια ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχέδιο αυτό ονομάστηκε «Σχέδιο Spinelli».
Και στο σημείο αυτό για κάθε ενδιαφερόμενο θα καταθέσω στα Πρακτικά τις σχετικές πληροφορίες και το ιστορικό για το υπάρχον, δυστυχώς σε εξέλιξη, σχέδιο της εθνικής διάλυσης και του κοινωνικού ιστού ολόκληρης της Ευρώπης, του περίφημου «Σχεδίου  Coudenhove-Kalergi» για τη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Όποιος θέλει να μάθει και να ανοίξει τα μάτια του, ας μελετήσει.
Τα καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Το σύστημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, μετανάστευσης και χορήγησης της ιδιότητας του πολίτη στο Ισραήλ ακολουθεί τους νόμους που δημιουργήθηκαν για να διαφυλαχθεί ο εβραϊκός χαρακτήρας του κράτους. Διευκολύνει την είσοδο μετανάστη, εφόσον έχει τουλάχιστον έναν παππού Εβραίο, ο οποίος έχει δικαίωμα να μεταναστεύσει και να γίνει πολίτης του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, αποτρέπει τη μετανάστευση ατόμων οποιασδήποτε άλλης προέλευσης.
Επομένως, αντίστοιχα στην Ελλάδα, εσείς που προσκυνάτε όλους αυτούς οι οποίοι είναι διώκτες της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να διευκολύνετε αποκλειστικά την είσοδο Ελλήνων -το γένος- μεταναστών, που θέλουν να παλιννοστήσουν στην πατρίδα μας και να απορρίψετε οποιονδήποτε άλλον εισβολέα ή μετανάστη.
Τελικά αυτοί που καταφέρνουν παράτυπα να μπουν στο Ισραήλ, οι μετανάστες, ξέρετε πώς αντιμετωπίζουν τον ισραηλινό παράδεισο; Το γνωρίζετε; Το γνωρίζετε, αλλά δεν λέτε τίποτα. Τσιμουδιά!
Θα αναφερθώ και σε ένα άλλο παράδειγμα, το οποίο απηχεί και τις δικιές μας απόψεις.
Το 1971 μιλώντας στο Βρετανό δημοσιογράφο του BBC, έναν μεγάλο οικοδεσπότη τοκ σόου στη Βρετανία, ο πρωταθλητής του μποξ, Κάσιους Κλέι ή αλλιώς Μοχάμεντ Άλι, είχε πει: «Όταν λες ενσωμάτωση, μιλάς για γάμους μεταξύ των φυλών. Είμαι βέβαιος ότι κανείς νοήμων άνθρωπος που βλέπει την εκπομπή σου, κύριε, κανείς λευκός άνθρωπος που έχει τα λογικά του δεν θέλει μαύρα αγόρια ή μαύρα κορίτσια να παντρευτούν τους λευκούς γιους και τις κόρες τους και να παρουσιάζουν ως εγγόνια τους παιδιά μισοκαφέ και με μαλλιά μαύρου».
Στις διαμαρτυρίες του δημοσιογράφου «η κοινωνία μας έκανε διαφορετικούς» ο Μοχάμεντ Άλι απαντά: «Είμαστε διαφορετικοί. Όχι η κοινωνία αλλά ο Θεός μας έκανε διαφορετικούς. Τα περιστέρια θέλουν να είναι με τα περιστέρια. Οι αετοί θέλουν να είναι στα βουνά. Όλα είναι πουλιά αλλά έχουν διαφορετική κουλτούρα. Στους Πακιστανούς αρέσει ο πολιτισμός τους. Στους Εβραίους αρέσει ο πολιτισμός τους. Ποιος θέλει να ξεπαστρέψει την ωραία μου φυλή και να χάσω την ωραία μου ταυτότητα; Μισείς τους δικούς σου ανθρώπους, αν δεν θέλεις να είσαι αυτός που είσαι. Ντροπιάζεις το Θεό που σε έφτιαξε. Ο Θεός δεν έκανε λάθος που μας έκανε όπως είμαστε. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά η φύση θέλει να είσαι με τους ανθρώπους της δικής σου φυλής. Κι εγώ θέλω να είμαι με τους δικούς μου». Μοχάμεντ Άλι. Όποιος θέλει να αναζητήσει τη συνέντευξή του.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Ενεργοποιήστε τον αντιρατσιστικό νόμο εσείς, κύριοι του δημοκρατικού τόξου, αλλά ακούστε και τον Μοχάμεντ Άλι. Κι αν σας ξενίζει ο λόγος του ως αντιρατσιστικός, ξεθάψτε τον και δικάστε τον.
Κύριε Μηταράκη, ακούστε. Σας ενδιαφέρει πάρα πολύ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Προσωπικά;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Προσωπικά και το κόμμα σας.
«Εμείς διαφωνούμε και διαφωνούμε σφοδρώς. Έχουμε άλλη οπτική. Πιστεύουμε πράγματι ότι αυτό θα είναι ένα καταστροφικό νομοσχέδιο για την Ελλάδα. Αλλά γιατί θα πρέπει να ακούμε ύβρεις γιατί υπερασπιζόμαστε, παραδείγματος χάριν, την εθνική κοινωνία; Γιατί πρέπει να υβριζόμεθα γι’ αυτό; Ναι, υπερασπιζόμαστε την εθνική κοινωνία. Δεν πιστεύουμε στην πολυπολιτισμική κοινωνία. Πιστεύουμε στο εθνικό κράτος. Δεν πιστεύουμε σε ένα συνταγματικό κράτος, το οποίο δεν έχει περιεχόμενο.
Το ζήτημα είναι το εξής: Η εθνικότητα δεν έχει σημασία. Ισχυριστείτε το, κύριοι συνάδελφοι. Πείτε το. Η εθνικότητα δεν έχει σημασία. Δεν έχει σημασία για την ιθαγένεια. Δεν έχει σημασία για τη συμβίωση, δεν έχει σημασία για την κοινωνική συγκρότηση. Δεν έχει σημασία για την ταυτότητα. Δεν έχει σημασία τελικώς για την ίδια τη συγκρότηση του εαυτού.
Ο τελευταίος που έχει διαβάσει μισή σελίδα από τη φιλοσοφία της γλώσσας θα σας πει το εξής: «Συγκροτούμε τον εαυτό μας μέσα από λέξεις και οι λέξεις είναι γλώσσα, είναι πολιτισμός, ο πολιτισμός είναι εθνική ταυτότητα». Ξαφνικά την βγάλατε από την εικόνα, λες και δεν έχει σημασία. Γιατί δεν ενσωματώθηκαν, κύριε Πρόεδρε, οι Άραβες στο Παρίσι; Γιατί δεν ενσωματώθηκαν μετά από τόσα χρόνια οι Τούρκοι στη Γερμανία; Γιατί δεν ενσωματώθηκαν οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία, οι οποίοι σήμερα την ώρα που μιλάμε προβαίνουν σε φόνους εκδικητικότητας λόγω θρησκείας; Εγώ σας λέω, κύριοι συνάδελφοι, κάτι απλό. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσει κάτι το οποίο θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια ως καταστροφή της εθνικής κοινωνίας».
Τα ανωτέρω λόγια απηχούν απόλυτα τις απόψεις μας, στις οποίες εμμένουμε έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, απόψεις τις οποίες διεκδικούμε, απόψεις για τις οποίες διωκόμεθα.
Τα ανωτέρω λόγια -θα σας τα δώσω για τα Πρακτικά της Βουλής- είναι η τοποθέτηση του κ. Μαυρουδή Βορίδη κατά τη συζήτηση του νόμου Ραγκούση πριν λίγα χρόνια στην Αίθουσα αυτή.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Παππάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Θα συνεχίσω, κύριε Πρόεδρε και τελειώνω, με τον έτερο Καππαδόκη.
Αναφέρω:
«Μου κάνει τρομακτική εντύπωση κι απευθύνομαι κυρίως σε συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι υποκρίνονται προφανώς, όπως καταλάβαμε όλοι από την προηγούμενη συζήτηση για την ψηφοφορία επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας, όπου δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά συντάχθηκε με την πλευρά του πολυπολιτισμού ψηφίζοντας υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου και δεν έχει καν καταλάβει η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αυτή η δήθεν «νέα» Νέα Δημοκρατία του κ. Αντώνη Σαμαρά -σήμερα καταλάβαμε πόσο νέα είναι- ότι η συζήτηση που κάνουμε σήμερα εδώ είναι κατεξοχήν πολιτική και ιδεολογική και δεν σηκώνει αυτή η συζήτηση τερτίπια του τύπου “τέτοια είπαν οι εισηγητές μας τότε δεν θέλουμε δέκα χρόνια να γίνουν εφτά, να γίνουν επτάμισυ”.
Δεν συζητάμε αυτά, κύριοι συνάδελφοι, σήμερα. Συζητάμε το αν θα αποφασίσει το εθνικό μας Κοινοβούλιο, η Βουλή των Ελλήνων με την ψήφο της να μετατρέψει το έθνος-κράτος των Ελλήνων, την εθνική κοινωνία των Ελλήνων όπως δημιουργήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821 σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυφυλετικό μόρφωμα. Αυτό συζητάμε εδώ σήμερα. Δεν συζητάμε τεχνικές λεπτομέρειες. Συζητάμε ίσως την πιο βαθιά ιδεολογική συζήτηση που έχει γίνει σε αυτό το Κοινοβούλιο τις τελευταίες δεκαετίες.
Λυπούμαι πάρα πολύ που η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα έπρεπε να εκπροσωπεί την πλευρά την εθνική, βάσει της ιστορίας του κόμματός της και των ψηφοφόρων της, επέλεξε για άλλη μια φορά να μείνει στο πλευρό της νέας τάξης πραγμάτων και του πολυπολιτισμού».
  Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης, στην ίδια συζήτηση με τον κ. Βορίδη, ο σημερινός Κοινοβουλευτικός σας Εκπρόσωπος. Θα τρέμουν τα κόκκαλα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Ευγενίου Σπαθάρη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Παππά, πρέπει να ολοκληρώσετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κυρίες και κύριοι, λέγεται ότι οι νόμοι φτιάχνονται για να εφαρμόζονται. Σωστό, αυτό όμως γίνεται σε ένα ευνομούμενο και ευημερεύον κράτος δικαίου.
Όπως όλοι εσείς του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου μάς έχετε διδάξει πώς να καταστρατηγούνται οι νόμοι από το 1974 έως σήμερα, ακολουθώντας λοιπόν το δικό σας παράδειγμα, έστω και για μια φορά ακολουθώντας τη δική σας τακτική, λέμε ότι γράφουμε στα τελευταία των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας, αυτόν τον παράνομο αντισυνταγματικό νόμο. Αυτόν τον νόμο εμείς τον σκίζουμε! Πάρτε τον! Εσείς, κύριοι, δεν θα ξεσκίσετε τον ελληνικό λαό και την πατρίδα! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα!
Αυτό το σπίτι, κυρία μου, έχει πατρίδα, έχει ιδιοκτήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν θα υποθηκεύσετε εσείς αυτό το σπίτι με τις συμφωνίες σας με τους τοκογλύφους και πολύ περισσότερο δεν θα αλλάξετε νοικοκύρη. Νοικοκύρης, κυρίαρχος σε αυτήν την πατρίδα, σε αυτό το σπίτι ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Δεν θα φέρετε εσείς νέους ιδιοκτήτες. Δεν θα φέρετε νέους μουσαφιραίους, λαθραίους και εισβολείς.
Κυρία Τασία, πάρτε τους στο σπίτι σας, αν θέλετε, αν είστε τόσο συμπονιάρα, αν είστε τόσο ευαίσθητη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Παππά, στην κυρία Υπουργό δεν απευθύνεστε και λέτε «κυρία Τασία».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ορίστε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Για λόγους ευγενείας στην κυρία Υπουργό δεν μπορείτε να απευθύνεστε ως «κυρία Τασία», θα απευθύνεστε ως «κυρία Χριστοδουλοπούλου».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν λέγεται;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Είπατε το ένα, δεν είπατε το επόμενο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εν τη ρύμη του λόγου. Η ευγένεια είναι πάντοτε…
Να πούμε, όμως, ότι λινάτσα, προπέτασμα καπνού είναι αυτή η συμπόνοια που δήθεν δείχνετε για τα μάτια του λαού.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Εμείς γεννηθήκαμε -και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- και θα πεθάνουμε Έλληνες. Έχουμε τον λαό στο πλευρό μας, το γνωρίζετε. Εμείς αγωνιζόμαστε για την πατρίδα. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Γνωρίζετε τη δυναμική μας, τη δυναμική του εθνικιστικού κινήματος και για αυτό μας πολεμάτε. Μας πολεμάτε με κάθε νόμιμο και παράνομο μέσο. Εμείς μένουμε Ελλάδα -είναι και ο τίτλος της εφημερίδας μας σήμερα «Μένουμε Ελλάδα»- εσείς να πάτε αλλού.
Τέλος, να ενθυμίστε όλοι σας ότι δεν θα σας αφήσει ο ελληνικός λαός να κάνετε κάτι τέτοιο. Υπάρχει Γουδή. Όχι το Γουδή του Ζορμπά, όχι το Γουδή του Κινήματος 1909, αλλά το άλλο. Αυτό είναι από το λόγο του κ. Λοβέρδου, στην Αίθουσα αυτή στις 19/6/2015, αναφερόμενος στην προοπτική χρεοκοπίας και αλλαγής νομίσματος, κάτι που ταιριάζει όμως απόλυτα στην οδυνηρή προοπτική της καταστροφής της Ελλάδος και του ελληνικού έθνους από την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Ολοκληρώστε, κύριε Παππά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Αν ο κ. Λοβέρδος, ζητάει Γουδή και προτρέπει τον ελληνικό λαό σε Γουδή για την αλλαγή νομίσματος και δεν ακούγεται κιχ σε αυτήν την Αίθουσα, εμείς τι θα πρέπει να ζητήσουμε συγκριτικά με το παρόν νομοσχέδιο, όπου επιχειρείται όχι η αλλαγή νομίσματος, αλλά η αλλαγή ενός ολόκληρου λαού;
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κατ’ αρχήν, επειδή ο κ. Παππάς, μίλησε δεκαοκτώ λεπτά, εξυπακούεται ότι του προσθέτω τη δευτερολογία του και δεν έχει δευτερολογία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Βεβαίως.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Δεύτερον, θα μου επιτρέψετε να πω ότι οι νόμοι που ψηφίζονται από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν σκίζονται!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:   Ανυπακοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...