Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ «Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής άμυνας τηρεί σιγή ιχθύος ».

ΕΡΩΤΗΣΗ
               
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ:
«Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής άμυνας τηρεί σιγή ιχθύος ».

            Στις 15/09/2016 γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τουρκικής πρόκλησης. Σύμφωνα με την αναφορά του ΓΕΕΘΑ ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο αφού εισήλθε χωρίς άδεια και παρέμεινε εντός του FIR Αθηνών για σχεδόν 20 λεπτά της ώρας πραγματοποιώντας, όλως προκλητικώς, πολύ χαμηλή πτήση πάνω από τη νήσο Κω.
            Μας προκαλεί απορία η στάση του Έλληνα υπουργού άμυνας, ο οποίος έως και τώρα δεν έχει προβεί σε δηλώσεις που να καταδικάζουν τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις. Θεωρούμε ότι η παθητική στάση που  τηρεί ο υπουργός προσβάλει το εθνικό φρόνημα και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που αποδυναμώνει και την εν γένει στρατιωτική μας αξιοπιστία στο Αιγαίο Πέλαγος.

          

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)     Εφόσον ο υπουργός εθνικής άμυνας δεν είναι ικανός να προΐσταται των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή και προκλητικότητα γιατί διατηρεί πεισματικά τον υπουργικό θώκο και δεν παραιτείται ;

2)     Σε ποιες άμεσες ενέργειες προέβησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν την απαράδεκτη τουρκική επιθετική ενέργεια που σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη εισβολή λαθρομεταναστών στο νησί δημιουργεί έντονο πρόβλημα στους κατοίκους της Κω με την παγίωση του αισθήματος της ανασφάλειας, του φόβου και της εγκατάλειψης από το αθηνοκεντρικό Κράτος  ;

    
Αθήνα,  15/09/2016

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...