Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έχασαν την... Metrisi τα παπαγαλάκια του Μαξίμου - Έκοψαν 10 μονάδες από την Χρυσή Αυγή

Το επικοινωνιακό παιχνίδι των "αντικειμενικών" δημοσκοπήσεων το γνωρίζουμε καλά. Όλες οι εταιρείες σφυγμομετρήσεων επιχειρούν με τα ποσοστά που εμφανίζουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν τάσεις ενόψει πάντα των εθνικών εκλογών. Στο στόχαστρό τους εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών όπου η απόκρυψη, η αλλοίωση και το ψαλίδισμα είναι συνήθης τακτική. Το γεγονός πως ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν πλησίασαν καν τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά δυο φορές το βράδυ των εκλογών, είναι ενδεικτικό του πόσο αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις.
Στην περίπτωση της δημοσκόπησης της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" το ποσοστά που δημοσιοποιούνται είναι στην κυριολεξία για τα πανηγύρια, καθώς τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έχασαν το μέτρημα. Στην προσπάθεια τους να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα και να δείξουν μια χαμηλότερη δυναμική για την Χρυσή Αυγή έκοψαν μονομιάς 10 ολόκληρες μονάδες. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 21,2%
Σύριζα 20,7%
Χρυσή Αυγή 10,8%
Πασόκ 5,4%
ΚΚΕ 5,2%
ΑΝΕΛ 5,1%
Δημάρ 2,2%
Άλλο κόμμα 6,4% και
Αδιευκρίνιστη ψήφος 23%.
Το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή εμφανίζει άνοδο είναι το μόνο πραγματικό στοιχείο της δημοσκόπησης.Πιθανότατα στην περιοχή "Αδιευκρίνιστη ψήφος" θα πρέπει να αναζητήσουμε τις 10 χαμένες μονάδες της Χρυσής Αυγής. Πριν τις εκλογές τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής "τσουβαλιάζονταν" στο Άλλο κόμμα. Τώρα πηγαίνουν στην "Αδιευκρίνιστη ψήφο".
Όπως και να ΄χει δεν... τσιμπάμε κύριοι από τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία. Το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής αγγίζει και ξεπερνά το 20% και τα τρία κόμματα Σύριζα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί στις επόμενες κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.
Τέλος, ένα μήνυμα για τον διευθυντή - αναλυτή της εταιρείας Metrisi, Βασίλη Φεύγα. Βασίλη... φεύγα καλύτερα, γιατί το βράδυ των εκλογών όταν θα δει όλη η Ελλάδα τα πραγματικά ποσοστά, όλοι οι δημοσκόποι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν από την παταγώδη αποτυχία τους!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/echasan-thn...-metrisi-ta-papagalakia-tou-majimou-ekopsan-10-monades-apo-th#.UjTDMsb8G0o#ixzz2etrbQ52X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...