Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής γυρίζουν την χώρα εξήντα χρόνια πίσω, αλλά θα πέσουν στο κενό!


Οι πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής γυρίζουν την χώρα εξήντα χρόνια πίσω, αλλά θα πέσουν στο κενό!
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο φιλοξενεί η εφημερίδα “Real News” που κυκλοφόρησε την Κυριακή. Στο άρθρο του ο Γιώργος Χουδαλάκης αναγιγνώσκει με καθαρότητα τις προθέσεις γύρω από τις αντισυνταγματικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, υπό την μορφή παραλληλισμού με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφήνοντας ανεπαίσθητες πλην αισθητές αιχμές.
Σας παραθέτουμε προ του οποιουδήποτε σχολιασμού το άρθρο του: «Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης γωνία
Η ΘΕΜΙΣ, αντίθετα με όσους τη θέλουν τυφλή ή με δεμένα μάτια, ονομαζόταν Πανδερκής Θεά επειδή έβλεπε τα πάντα και δεν της ξέφευγε τίποτα. Στις σύγχρονες δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι θεσμικά ανεξάρτητη, για να μένει ανεπηρέαστη από τις άλλες δύο εξουσίες, τη νομοθετική και την εκτελεστική. Στη διασταύρωση Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης η προτεραιότητα πρέπει να είναι ξεκάθαρη για να μην τρακάρουν. Αν η Δικαιοσύνη δώσει δίπλωμα σε πολιτικό κόμμα ώστε να τρέξει στη «λεωφόρο της Δημοκρατίας», δεν μπορεί να ανακαλέσει την άδεια οδήγησης, παρά μόνο αν συντρέχει λόγος σοβαρός και αδιαμφισβήτητος. Αν προχωρήσει στο έσχατο μέτρο, δεν μπορεί να το κάνει για παραβίαση ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά για επικίνδυνη οδήγηση κατ’ εξακολούθηση και με θανατηφόρα αποτελέσματα. Στο δίκαιο της απόφασης μετράει αν η αφαίρεση διπλώματος είναι οριστική, αν ισχύει μόνο για τον οδηγό ή επιβάλλεται και στους επιβαίνοντες. Ως Πανδερκής η Θέμις οφείλει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα, να τα εξετάσει όλα και να αποδώσει δικαιοσύνη. Τα λάθη της δικαιοσύνης δεν τυγχάνουν ασυλίας επειδή νομιμοποιούν το άδικο.
ΥΓ.: Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται με νόμους. Η Δημοκρατία απλώς δεν επιβάλλεται.»
Πολλά ερωτηματικά (ή μάλλον καλύτερα θαυμαστικά…) υπάρχουν σχετικά με το κατά πόσο η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα μένει ανεπηρέαστη από τις άλλες δύο εξουσίες, πόσο μάλλον από την τέταρτη. Το «τρακάρισμα» που υπονοεί ο αρθρογράφος έχει ήδη συμβεί με θύμα την δημοκρατία. Μιλάμε βεβαίως για την παραδοχή φρονηματικών διώξεων και επιβολής συλλογικής ευθύνης που έγινε με επίσημο δικαστικό έγγραφο. Όχι στην Βόρεια Κορέα ή κάποια άλλη ερυθρή δικτατορία, αλλά στην Ελλάδα του μνημονίου.
Η «αφαίρεση διπλώματος» μεθοδεύεται ώστε να ανακάμψει η Νέα Δημοκρατία, όμως είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αφού η Χρυσή Αυγή θα είναι στις εκλογές, όσους επίορκους και αν επιστρατεύσει η Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Το μόνο που θα καταφέρουν συνεχίζοντας τις παράνομες, αντισυνταγματικές, σταλινικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι να επιφέρουν και άλλα πλήγματα στο Πολίτευμα και τον θεσμό της Δικαιοσύνης, που ήδη υποφέρουν από την χρόνια διαφθορά που μαστίζει το Σαμαριστάν.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-politikes-diwjeis-enantion-ths-chrushs-aughs-gurizoun-thn-chwra-ejhnta-c#ixzz2uKXDQCie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...