Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ («ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ»): ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ)…

dragasakis-giannis-eurokinissi-660_0
«Διάβασα κι εγώ απόψεις που υποστηρίζουν πως αν διαγραφεί το χρέος θα τελειώσουμε με τα ελλείμματα. Και μάλιστα θα μείνει και περίσσευμα για επενδύσεις. Άρα δεν χρειάζεται να συζητάμε για ειδικά ομόλογα ή εναλλακτικές πολιτικές.  Τη διαγραφή του χρέους πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας. Όμως το χρέος είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία των ελλειμμάτων. Αν δεν αλλάξουμε, επομένως,  το κράτος, αν δεν αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, αν δεν χτυπήσουμε τη φοροκλοπή και όλες τις άλλες αιτίες των ελλειμμάτων, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, το πρωτογενές έλλειμμα θα παραμείνει έλλειμμα και το χρέος θα αναπαραχθεί.  Όταν λοιπόν υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων,τότε όταν κάποιος λέει πως “δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις” δεν ακούγεται ευχάριστα, και μάλιστα η αποκάλυψη της αυταπάτης ονομάζεται “δεξιά στροφή”. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός πρέπει να τη γνωρίζει».
Ποιος τα λέει αυτά τα… κουλά; Μην είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Μην είναι ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ; Μην είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μνημονιακό παραλήρημα; Όχι, δεν είναι κανένας από δαύτους. Αυτά τα απίστευτα (για το συνονθύλευμα που εκπροσωπεί) τα λέει ο «φέρτε μας το φρούραρχο» Γιάννης Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος σημειωτέον είναι οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση της… κάθαρσης, ΝΔ και του προδρόμου του ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμού, το 1989), σε συνέντευξή του στη φυλλάδα «Δρόμος της Αριστεράς»!
Απόλυτα σύμφωνος στο πνεύμα της μνημονιακής διαχείρισης, που θα διέπει την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς φιλοδοξών να επιστρέψει στο παλιό του πόστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...