Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ… ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η “ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ” ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΝΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ…!!!

chemical attack
Πολλαπλές πηγές αναφέρουν στο Russia Today ότι μπορεί να ξεκινήσει από τους αντάρτες στη Συρία, μια «μείζονα προβοκάτσια» από περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας.
Οι πληροφορίες έρχονται μετά την πρόταση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο και την μετέπειτα καταστροφή του, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας αυτής.
Η Μόσχα ζήτησε επίσης από τις συριακές αρχές να ενταχθούν στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Η πρόταση τέθηκε προς τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Βαλίντ αλ Μουάλεμ, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Μόσχα με τον επικεφαλής του ΥΠΕΞ Ρωσίας.
«Δεν ξέρω αν η Συρία θα δεχθεί την πρόταση, αλλά η επιβολή ενός διεθνούς ελέγχου των χημικών όπλων που βρίσκονται αποθηκευμένα στη χώρα, μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή της στρατιωτικής επίθεσης, εμείς αμέσως θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε με τη Δαμασκό», είπε ο Λαβρόφ.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Μόσχας, «με βάση την φροντίδα της κυβέρνησης της Συρίας για τις ζωές των ανθρώπων μας και την ασφάλεια της χώρας μας», δήλωσε αργότερα τη Δευτέρα ο Μουάλεμ.
Εν τω μεταξύ, η Αμερικανίδα σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράις, προέβη σε μια δήλωση λέγοντας ότι δήθεν « η χρήση των χημικών όπλων εναντίον του λαού της Δαμασκού αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
«Η χρήση των χημικών όπλων απειλεί επίσης άμεσα τον στενότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή, το Ισραήλ», είπε η Ράις, μιλώντας στο New America Foundation, στην Ουάσιγκτον, σημειώνει το Russia Today.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...