Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείσει με τις λιγότερες δυνατές «αμυχές» το θέμα της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο, από την άλλη πάντως, ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην επίμαχη, επικείμενη ψηφοφορία -θέμα κομματικής πειθαρχίες δεν τίθεται- και μάλιστα ηχηρές.
Ο Μανώλης Γλέζος επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτικά μέσα, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος ανησυχεί για αντίθετα αποτελέσματα
Ο Μανώλης Γλέζος επιμένει ειδικότερα, ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με πολιτικά μέσα και μόνο, ενώ και ο Αλέξης Μητρόπουλος ανησυχεί ότι με τα «όπλα» που επιχειρείται η αντιμετώπισή της, θα προκύψουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Το παρασκήνιο της κλειστής συνεδρίασης 
Στην πρόσφατη -κλειστή- συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πάντως, το κύριο βάρος των απόψεων αυτών το σήκωσαν δύο κυρίες του Κοινοβουλίου: η Σοφία Σακοράφα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η μεν πρώτη επέκρινε επί μακρόν τη διαδικασία που ακολούθησε το κόμμα της: πρώτη φορά συνεδρίασε για θέμα άρσης ασυλίας η Πολιτική Γραμματεία, φέρεται να υποστήριξε, και μάλιστα πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να της εισηγηθεί ποια απόφαση να πάρει. Η άποψη των βουλευτών δεν πρέπει να προκαταλαμβάνεται, συνέχισε, πρέπει πάντα αλλά στο προκείμενο, οι βουλευτές να αποφασίζουν κατά συνείδηση και κατά περίπτωση (για τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση ασυλίας).
Με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Θα ήταν προτιμότερο, οι νομικοί που κλήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, να είχαν προσέλθει να ενημερώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσήλθε στη συνεδρίαση με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα: έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, για διάτρητο κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι για τρεις βουλευτές, οι κατηγορίες δεν είναι «δεμένες». Από την πρώτη στιγμή εξάλλου, η βουλευτής Α’ Αθηνών επιμένει ότι τίθεται θέμα Συντάγματος και νομικού πολιτισμού, ότι δεν μπορεί κάποιος να παραπέμπεται μόνο και μόνο επειδή είναι βουλευτής.
Στο φλέγον θέμα, τέλος, της επιστολικής ψήφου, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ το αποσύνδεσε από την άρση ασυλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...