Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η "ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ"

αρχείο λήψης
 
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του σούπερ-καθεστωτικού «Βήματος» έδωσε ο αρχικουκουές Κουτσούμπας. Και μεταξύ των άλλων ερωτήθη γιατί ο φτωχός κόσμος στρέφεται στην Χρυσή Αυγή και όχι στο ΚΚΕ. Ιδού:
 
Ερώτηση: «Και στρέφεται αλλού, πάει στη Χρυσή Αυγή αντί να πάει στο ΚΚΕ, αυτό σας έχει προβληματίσει;». Ιδού και η απάντηση του αρχικουκουέ:
 
Απάντηση: «Αυτό συμβαίνει, είναι απογοητευμένος ο κόσμος, είναι δυσαρεστημένος και βεβαίως αυτό δημιουργεί και υποχώρηση του κινήματος, γιατί υπάρχει ανασφάλεια, φοβάται μη χάσει τη δουλειά του, υπάρχει πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας κλπ. Θα πρέπει να αντισταθεί σ’ αυτά, θα πρέπει να ακούσει το ΚΚΕ, δεν το ακούει σε μεγάλο ποσοστό σήμερα, δεν έχει πειστεί…».
Καμιά απάντηση για την «ταμπακιέρα»!
 
Ο δημοσιογράφος, αφού του κάνει 5-6 ερωτήσεις για άλλα ζητήματα, επανέρχεται στο αναπάντητο ερώτημα: 
 
Ερώτηση: «Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αιφνιδιαστική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, αυτή την ώρα, ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ανήκετε σε μια οικογένεια αγωνιστών του ΕΑΜ. Διάβαζα ότι ο παππούς σας εκτελέστηκε απ’ τους ναζί, πώς εξηγείτε το ότι οι πολίτες οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με το σύστημα, αντί να έρχονται στο ΚΚΕ, κάποιοι απ’ αυτούς πάνε στη Χρυσή Αυγή;».
 
Ιδού και η απάντηση του αρχικουκουέ:
 
«Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι -νομίζω συμφωνούμε σ’ αυτό και οι ακροατές που μας ακούνε- η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση η οποία πρέπει να απομονωθεί, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ανοχή. Εδώ υπάρχει μεγάλη ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, υπήρξε ανοχή. Στην ουσία αναπτύχθηκε μέσα σ’ αυτό το έδαφος της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής με τη θεωρία των δύο άκρων -δυστυχώς αυτό συνεχίζεται- έτσι ώστε να μην μπορεί να ξεκαθαρίσει ο εργαζόμενος, ο ελληνικός λαός τι ακριβώς οργάνωση είναι αυτή και μένει μόνο σε κάποια συσσίτια, σε κάποιες φιλανθρωπίες που κάνει ή κάποιες κορόνες που πετάει σ’ αυτή την εποχή όπου υπάρχει αγανάκτηση. Υπάρχει ευθύνη σε όσες δυνάμεις ανέχτηκαν όλη αυτή τη λογική, με αυτά τα συνθήματα «να καεί η Βουλή», «να πάνε και οι 300 στο Γουδή», τα οποία επανέλαβαν και την προηγούμενη βδομάδα στο Σύνταγμα, που είναι μια επιφανειακή κριτική, δεν λύνει το πρόβλημα, και τους 300 να πας στο Γουδή, δεν λύνεται ας πούμε για παράδειγμα το πρόβλημα του ελληνικού λαού, το οικονομικό, αυτό που βιώνει ο καθένας. Άρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα απ’ αυτή την ιστορία. Η οργή, η αγανάκτηση πρέπει να διοχετευτεί σε ριζοσπαστική, σε προοδευτική κατεύθυνση, να ανοίγει δρόμους, να μπορεί να οδηγεί τον ελληνικό λαό σε λύση προβλημάτων».
 
Καταλάβατε τίποτα; Μένει και πάλι αναπάντητο το ερώτημα. Γιατί άραγε; Διότι, τι να πει ο αρχικουκουές; Ότι ο κοσμάκης μας έχει πάρει χαμπάρι, ότι είμαστε μια από τις συνιστώσες του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος και το μακρύ του χέρι και πάει στο μόνο αντισυστημικό κόμμα που υπάρχει; Ε, δεν περιμένουμε πια και τέτοια ειλικρίνεια…
(ΥΓ): Αλήθεια, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βήματος και των άλλων καθεστωτικών μέσων, πόσες συνεντεύξεις έχουν πάρει από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής; Μήπως καμία;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...