Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αδιαφορία του υπουργείου Εξωτερικών για τους Ελληνες της Τουρκίας


ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Ή ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ.



ΕΡΩΤΗΣΗ

                 

ΠΡΟΣ:   ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ
          
ΘΕΜΑ: «Αδιαφορία του υπουργείου Εξωτερικών για τους Ελληνες της Τουρκίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 1.000.000 κρυπτοχριστιανοί και εξισλαμισθέντες Έλληνες ζουν στην Τουρκία σήμερα.  Παρά το καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, ο κρυπτοχριστιανισμός κατόρθωσε να διανύσει 300 ολόκληρα χρόνια. Το 1914, οι Έλληνες του Πόντου υπερτερούσαν αριθμητικά έναντι των Τούρκων κατοίκων, αφού ήταν περισσότεροι από 900.000. Στον πληθυσμό αυτό συνυπολογίζονται 190.000 Μωαμεθανοί Έλληνες και δεκάδες χιλιάδες κρυπτοχριστιανοί, που ζούσαν κυρίως στις περιοχές Όφεως, Τόνιας, Νικόπολης και Ματσούκας. Με την γενοκτονία άρχισε η εξολόθρευση με κάθε μέσο του ελληνικού στοιχείου ενός της τουρκικής επικράτειας. Μέσα στη δίνη και στον πανικό των χρόνων εκείνων, κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, κάποιοι άλλοι ειδικότερα στις περιοχές του Πόντου πήραν τη ρωσική υπηκοότητα διασφαλίζοντας έτσι και την πίστη και τη σωτηρία τους ή προσχώρησαν προσωρινά σε άλλα χριστιανικά δόγματα.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ότι οι κρυπτοχριστιανοί και οι Έλληνες εξισλαμισθέντες, ίσως και να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο! Και ενώ στο παρελθόν είχαν υπάρξει κάποιες κινήσεις από την Ελληνική πλευρά, ώστε να προβληθεί το θέμα αυτό, με το πέρασμα των χρόνων, όπως και πολλά άλλα πράγματα, μάλλον ξεχάστηκε.

       ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1)     Τι θα πράξει η ελληνική πλευρά ώστε η ύπαρξη των κρυπτοχριστιανών και εξισλαμισθέντων Ελλήνων να ανασυρθεί από τη λήθη της εξωτερικής μας πολιτικής, την ίδια στιγμή που οι τούρκοι κάνουν λόγο για δήθεν καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης;
2)     Με ποιούς τρόπους θα προβληθεί το ζήτημα ώστε να καταστεί διεθνώς γνωστό;
3)     Θα υπάρξει διπλωματική πρωτοβουλία ώστε το ζήτημα των Ελλήνων της Τουρκίας να τεθεί στην ατζέντα των όποιων συζητήσεων με τους τούρκους;
                                                                                                           
                                                                       
      Αθήνα, 19/5/2013      
                                                                   Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                 
                                                                                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ      
                                                                                      Βουλευτής Επικρατείας
                                                         ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...