Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ



ΕΡΩΤΗΣΗ

                         

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη για επαναλειτουργία του στρατιωτικού φυλακίου στα Κτίσματα Πωγωνίου»
Η περιοχή της Ηπείρου έχει αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία εδώ και πολλά χρόνια. Ο παραμελημένος αυτός ακριτικός τόπος γνωρίζει την θλιβερή πρωτιά όχι μόνο στην φτώχεια, την ανεργία και την έλλειψη υποδομών, αλλά και σε πραγματικούς, κυριολεκτικά από  τούς κινδύνους διασάλευσης της εθνικής ασφάλειας.
Η γειτνίαση με την αλβανία έχει αποδειχθεί αληθινή μάστιγα για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τα χιλιοβασανισμένα χωριά του Πωγωνίου.   Οι κάτοικοι του Πωγωνίου-ιδίως οι νεότεροι εξ αυτών-λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο λόγω της αδιαφορίας των εκάστοτε κυβερνήσεων και τώρα πια δέχονται το τελειωτικό χτύπημα από τις συνεχείς επιθέσεις των κακοποιών στοιχείων που εξορμούν από το αλβανικό έδαφος με τα κτηνώδη ένστικτα του πεινασμένου λύκου.
Τα επανειλημμένα κρούσματα ανθρωποκτονιών και ληστειών δεν κέντρισαν δυστυχώς το ενδιαφέρον των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Εθνικής Άμυνας. Το αντίθετο μάλιστα, το μεν Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως απέσυρε σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις από την ελληνοαλβανική μεθόριο στέλνοντάς τες στον Έβρο, το δε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη σε συστηματική απενεργοποίηση των στρατιωτικών φυλακίων που υπήρχαν στην περιοχή.
Είναι εντελώς απαράδεκτο και πρωτοφανές το γεγονός της ουσιαστικής απόσυρσης του στρατού από την φύλαξη των συνόρων μας με ένα κράτος που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί νομικά και πρακτικά «τρίτη χώρα». Ο στρατός επιβάλλεται να έχει μαζική, ισχυρή και ηχηρή παρουσία στα σύνορα με την Αλβανία, η οποία διαρκώς εκτοξεύει απειλές σε βάρος του Ελληνικού λαού και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.   
Το πιο πρόσφατο και ιδιαίτερα απεχθές κρούσμα ληστειών και ανθρωποκτονιών που έλαβε χώρα στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου το βράδυ του Σαββάτου 11-05-2013, επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το αίτημα για επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας και της πάταξης της εγκληματικότητας στις ορεινές περιοχές των συνόρων με την Αλβανία.
Η άγρια δολοφονία του 72χρονου βιοπαλαιστή Θωμά Χάϊδου και της συζύγου του μέσα στο σπίτι τους από 30χρονο αλβανό,  θα είχε μετά βεβαιότητος αποτραπεί σε περίπτωση που λειτουργούσε το πλησίον της οικίας τους ευρισκόμενο στρατιωτικό φυλάκιο.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1)     Προτίθενται να επαναλειτουργήσουν και να επανδρώσουν αποτελεσματικά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή των συνόρων με την Αλβανία; Θα χορηγήσουν επιτέλους στους στρατιώτες τα απαραίτητα υλικοτεχνικά και τεχνολογικά μέσα για την επιτέλεση της αποστολής τους σε ορεινό και δύσβατο έδαφος;
2)     Θα ενισχύσουν άμεσα την δύναμη των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλο το μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων και των γειτονικών περιοχών; Θα χορηγήσουν στους Αστυνομικούς τον απαιτούμενο βαρύ αμυντικό και επιθετικό εξοπλισμό που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τους αδίστακτους αλλοδαπούς κακοποιούς;


Αθήνα, 14/05/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ   
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ   
ΛΑΊΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

  1. MΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΤΑΝ Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Α Κ Ο Μ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!!!!!ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΤΗΝΟΣ,ΦΟΝΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ?ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?ΩΣ ΠΟΤΕ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ?ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α κ.ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ,ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΚΕΙ.ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!
    Χθες με μεγάλη έκπληξη άκουσα ότι κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από την αστυνομία (δυο αστυνομικών δ/ντων) να λένε ότι στην περιοχή Πωγωνίου υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών.
    ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!
    Μάλλον ο δήμαρχος Πωγωνίου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν έχουν καλή ενημέρωση και εικόνα από την εκεί παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων για να μην πω «υπερδυνάμεων».
    Έτσι δεν χρειάζεται να μεταβούν στην Αθήνα και να δούνε τον υπουργό οι τοπικοί άρχοντες αφού μας ... φυλάνε, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ!!!
    Το θέμα είναι ότι η συνοριοφυλακή είχε ως σκοπό την φύλαξη των συνόρων. Τους πήραν και τους έκαναν αστυνομικούς των πόλεων.
    Έτσι δεν έμεινε ικανός αριθμός να φυλάει τα σύνορα. Αντί να προσλάβουν νέους που διέμειναν στα χωριά και πονούσαν και γνώριζαν τον τόπο τους, πήραν άτομα από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις (είχαν καλό γενικό στο απολυτήριο και είχαν πτυχίο ξένης γλώσσας, μιας και ο αλβανός μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, οπότε ήταν αναγκαίο προσόν).
    Τέτοια μυαλά οι αθηνοκεντρική εξουσία!!! Ένα ακόμη πιο βλακώδες είναι ότι οι συνοριοφύλακες μεταφερόταν από τα Γιάννενα στους συνοριακούς σταθμούς με λεωφορεία τα οποία όλα τα έξοδα τα πλήρωνε το δημόσιο (δηλαδή εγώ και συ).
    Και μιλάμε για μεγάλο κόστος. Η στυγερή δολοφονία που διαπραχτεί στα Κτίσματα, όπου όσοι το ξέρουν, είναι κοντά στην εθνική οδό και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος του Πωγωνίου. Οι Αλβανοί είναι στυγνοί εκτελεστές. Δεν διστάζουν σε τίποτα. Ξέρουν ότι η Ελλάδα (που τους δέχτηκε ) είναι ξέφραγο αμπέλι, παρά τις αντίθετες απόψεις των αστυνομικών διευθυντών.
    Και επειδή έχω φίλους στο χωριό φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι αυτό δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
    Ο δήμαρχος είπε σε δήλωση του ότι είναι μεμονωμένο το συμβάν. Μακάρι. Μπορεί όμως με την ιδία ευκολία να ξαναγίνει σε κάποιο άλλο χωριό, σε κάποιον άλλο δήμο.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.
    Κ Α Ν Ε Ν Α!!
    ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
    (ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...