Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Σε αδιέξοδο η κατάσταση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας»

Στις 23 Ιανουαρίου 2013 καταθέσαμε την ακόλουθη Επίκαιρη Ερώτηση. Σήμερα, 28 Ιανουαρίου επικοινώνησε μαζί μας το γραφείο του κ. υπουργού Εθνικής Αμύνης και μας ενημέρωσε ότι ο υπουργός δεν θα μπορέσει να απαντήσει αυτήν την Πέμπτη λόγω ανειλημένων υποχρεώσεών του. Μας παρακάλεσαν δε να επανακαταθέσουμε την ερώτηση για την ερχομένη Πέμπτη.
Ως εκ τούτου εμείς επανακαταθέτουμε την ερώτηση για την ερχομένη Πέμπτη.  Ελπίζουμε η υποχρέωση του κυρίου υπουργού να μην είναι προσχηματική και να απαντήσει σε αυτό το καίριο ζήτημα που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων αλλά και την εθνική μας άμυνα.




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                               Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής Επικρατείας                        

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
                          ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σε αδιέξοδο η κατάσταση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας»

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, υλοποιώντας στο έπακρο τις εντολές της τρόϊκα, φαίνεται ότι αποφάσισε να βάλει την ταφόπλακα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.  Η κατάσταση είναι  τραγική σε όλα τα επίπεδα.  Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2010. Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υποτίθεται ότι έπρεπε να καταβάλλει στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 12,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποτελούσαν συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, με τα οποία θα εξασφαλιζόταν ως ένα σημείο η επιβίωση των Ναυπηγείων. Παρ΄ όλα αυτά το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν κατέβαλε τα χρήματα, επικαλούμενο αναμονή γνωμάτευσης για την   νομική ορθότητα της πληρωμής  από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Και όλα αυτά την στιγμή που είναι έτοιμο και δεν έχει παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, το ΤΠΚ «Ρίτσος», , ενώ άλλα δύο ΤΠΚ είναι στο στάδιο κατασκευής. Εξ΄ αιτίας όλης αυτής της κατάστασης, πολλές επισκευές, ακόμα και κατασκευές εμπορικών πλοίων, έχουν παγώσει, με απώλεια εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ  ΟΙ  ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Γιατί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επέλεξε τον δρόμο της κωλυσιεργίας διά της παραπομπής του ζητήματος στο ΝΣΚ, αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα; Για ποιόν λόγο ενώ το Πολεμικό Ναυτικό έχει δηλώσει ότι χρειάζεται το ΤΠΚ Ρίτσος, εν τούτοις αυτό ακόμα δεν έχει παραληφθεί;

Ποιοί και με ποιές σκοπιμότητες μεθοδεύουν το κλείσιμο ουσιαστικά των ναυπηγείων Ελευσίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική άμυνα, την ναυτιλία και την οικονομία της πατρίδας μας; Πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους;

Αθήνα, 23/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Επικρατείας «ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...