Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ: ΟΙ Χ.Ο. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ 2/3!


Τα κόλπα των εγκαθέτων του Μπερίσα με την πρόσφατη απογραφή στην Αλβανία, καταγγέλλει το Κληρικολαϊκό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντας «Εντελώς ανακριβή και απαράδεκτα»τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της Αλβανίας και που εμφανίζουν τους χριστιανούς ορθόδοξους… μειωμένους κατά 2/3, στο 6,75% του πληθυσμού! Ιδού ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης:
«Η διαδικασία της απογραφής για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο που ακολουθείται από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει όχι μόνο τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, που από την αρχή του Αλβανικού κράτους υπήρξαν η πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, αλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (από 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία…»
Επιπλέον, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, αποφασίστηκε να μην αναγνωριστεί το αποτέλεσμα της απογραφής, που χαρακτηρίστηκε «στημένη διαδικασία».
Και μετά απ’ αυτά, διερωτόμαστε: η «ισχυρή Ελλάδα» του Αντωνάκη (Σαμαρά) και του Δημητράκη (Αβραμόπουλου), τι ενέργειες κάνει για αυτή την πρόκληση; Σούζα κάθεται ακόμα και στον Μπερίσα!
Τι θα μπορούσε να κάνει, πέρα από χαρτοπόλεμο διαμαρτυριών; Με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς στην Ελλάδα, οι οποίοι με τα εμβάσματα που στέλνουν στην πατρίδα τους (από νόμιμες και παράνομες δραστηριότητες…) διατηρούν εν ζωή την οικονομία της Αλβανίας, πολλά θα μπορούσε να κάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...