Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ! ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;Η σβάστικα μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο θεωρείται στον δυτικό κόσμο σύμβολο ταμπού και απαγορευμένο. Ωστόσο μπορούμε να τη βρούμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από τους ινδιάνους της αμερικής μέχρι την αρχαία Ελλάδα την Ινδία και την Ιαπωνία όπου σύμφωνα με την θρησκεία τους θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας. Στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε την ουσία της διδασκαλίας του Πυθαγόρα.
Η σβάστικα από την αρχαιότητα μέχρι την σημερινή εποχή χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως. Σε διάφορες περιοχές του κόσμου έχουν βρεθεί αρχαία αντικείμενα, όπως σκεύη, κοσμήματα, συγγράμματα κ.α. που απεικονίζουν τον αγκυλωτό σταυρό.
Ανάμεσα στους χρήστες της ήταν λαοί όπως οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Βίκινγκς, οι Κέλτες κ.α. Ανάλογα με το λαό η σβάστικα συμβόλιζε τη ζωή, τον ήλιο, τη δύναμη, την καλή τύχη ή και θρησκευτικές οντότητες και θεούς! Στην αρχαία Ελλάδα, για παράδειγμα, ήταν σύμβολο του θεού Δία και της Ειρήνης!
Φανης Αμπατζης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...