Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Aπαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά ελεγκτών προς Ευέλπιδες - YΠΟΛΟΓΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Από ότι φαίνεται, για κάποιους το να βλέπουν και μόνο στολή και εθνόσημο, δημιουργεί τεράστιο όχι μόνο ιδεολογικό, αλλά και ψυχικό πρόβλημα. Το περιστατικό όπου ελεγκτές μέσα στο μετρό της Πανόρμου, στα πλαίσια δήθεν έλεγχου σε Ευέλπιδες, προσέβαλλαν, ειρωνεύτηκαν και χλεύασαν την ιδέα της Στολής , αλλά και όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι χαρακτηριστικό δείγμα μια νοοτροπίας που θέλει να απαξιώνει, κάθε τι το Εθνικό.
Οι ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ, που δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο σε αναρχικούς και λαθρομετανάστες, γιατί απλά θα φάνε πολύ ξύλο, εξάντλησαν την μαγκιά τους στους Ευέλπιδες, που δεν αντέδρασαν μόνο και μόνο επειδή έχουν συγκεκριμένες διαταγές για τέτοια  περιστατικά.
Δεν είναι κάτι  πρωτόγνωρο αυτό που έγινε. Και δράστες, δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα κομπλεξικά ανθρωπάκια  της ΣΤΑΣΥ.

Είναι όλοι όσοι μάχονται την Εθνική Ιδέα. .
Τους ξέρουμε .
Τους θυμόμαστε στην μεταπολίτευση, όταν πάλι προπηλάκιζαν στους δρόμους όποιον έβλεπαν με στολή.
Τους έχουμε δει σε παρελάσεις, όταν πετούσαν κέρματα στα τμήματα που έκαναν παρέλαση.
Τους βλέπουμε στο κέντρο της Αθηνας όταν χλευάζουν ακόμα και παιδάκια που φορούνε μπλούζες με στρατιωτικά σήματα.

Έχουν το γνωστό πρόβλημα με τον Στρατό γιατί τους νίκησε στον Γράμμο, και γιατί είναι ο τελευταίος θεσμός που έχει μείνει και που τον εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός με συντριπτικά ποσοστά,.
Ότι και να κάνουν όσο και να προσπαθούν, για κάποιους, ευτυχώς πολλούς σε αυτόν τον τόπο, η Τιμή της Στολής  σημαίνει πολλά.
Σημαίνει μάχες. Σημαίνει αίμα. Σημαίνει θυσία στα πεδία των μαχών, σημαίνει επαγρύπνηση και αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Σημαίνει πάνω από όλα Πατρίδα.
Αυτή την Τιμή της Στολής, αυτή την Πατρίδα, δεν θα πάψουμε όλοι εμείς ποτέ να υπερασπιζόμαστε..
ακολουθεί ερώτηση μου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 


ΕΡΩΤΗΣΗ

XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                     
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                  


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απαράδεκτη και  απαξιωτική συμπεριφορά ελεγκτών προς τους Ευέλπιδες»
Το περιστατικό που έλαβε χώρα ε καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, στις 5 Μαΐου, στη στάση του Μετρό «Πανόρμου»,  όταν κάποιοι ελεγκτές σταμάτησαν μια ομάδα 7 Ευέλπιδων, τους οποίους στα πλαίσια υποτίθεται ελέγχου τους προσέβαλλαν με κατά τρόπο απαράδεκτο γεννά έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό. Όπως είναι γνωστό, μια ομάδα 7  πρωτοετών Ευελπιδων με την  στολή εξόδου, αποβιβάζονται από το Μετρό Πανόρμου και ετοιμάζονται να εξέλθουν στην πλατεία. Ομάδα 3 ελεγκτών εισιτηρίων τους σταματούν με ύφος απαξιωτικό για να τους ελέγξουν. Οι Ευέλπιδες πειθαρχημένοι και με αξιοπρέπεια, αφήνουν τα πράγματα τους και ετοιμάζονται να δείξουν τις ταυτότητες τους, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες περνούσαν ελεύθερα και χωρίς έλεγχο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές προέβησαν σε ειρωνικά σχόλια για΄ειρωνεύτηκαν τους Ευέλπιδες και απαξίωσαν και την τιμημένη Στολή τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1)    Για ποιους λόγους και χάριν ποιών σκοπιμοτήτων οι συγκεκριμένοι ελεγκτές προέβησαν σε αυτή την προσβλητική για τους Ευέλπιδες, αλλά και για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις συμπεριφορά;
2)    Θα υπάρξει έρευνα, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, σε αυτούς που επέλεξαν να ταπεινώσουν τους αυριανούς αξιωματικούς της Πατρίδας μας;
                                                                                   
                                                                                   Αθήνα, 10/5/2017
  Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας

                                                       ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...