Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Πως θα μπορούσε η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει την Τουρκική απειλή

Πως θα μπορούσε η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει την Τουρκική απειλή
Π. Κονδύλης: Με το «αμυντικό δόγμα» η Ελλάδα υπογράφει μόνη της και εκ προοιμίου την καταδίκη της
Στην δεκαετία του ’90 ένας εμπνευσμένος πνευματικός δημιουργός, ο οποίος έφυγε νωρίς, ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης, εξέδωσε στην Ελληνική γλώσσα το βιβλίο του “Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”, στο οποίο προσέθεσε ένα κεφάλαιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχέσεις οι οποίες έχουν έλθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, η οποία ευθέως ζητά Ελληνικά νησιά και θέτει θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζάννης! 
Δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν αυτά που έγραφε ο Π. Κονδύλης και έτσι βλέπουμε να έχουμε φτάσει στην σημερινή κατάσταση. Ας δούμε κάποια από τα θέματα, τα οποία έθιγε στην εν λόγω εργασία του και τα οποία σήμερα τα βλέπουμε ενώπιόν μας.
Τα δημογραφικά δεδομένα
Στην τελευταία μεγάλη σύγκρουση του Ελληνισμού με την Τουρκία η αναλογία Ελλήνων προς Τούρκους ήταν 1 προς 2 και με τον Ελληνικό πληθυσμό να αποτελείται στην πλειοψηφία του από νέους! Στα επόμενα χρόνια, η αναλογία αυτή θα γίνει 1 προς… 10(!!!) και με τους Τούρκους με μεγάλο ποσοστό νέων και τους Έλληνες γερασμένους. Ας δούμε όμως τι έγραφε σχετικά για το θέμα ο Π. Κονδύλης:
“Λίγο μετά την εγκατάσταση της Τουρκίας και της Ελλάδας στα σημερινά τους περίπου σύνορα και επίσης μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών η Ελλάδα είχε 6.200.000 κατοίκους (απογραφή 1928) και η Τουρκία 13.600.000 (απογραφή 1927), ήτοι πάνω-κάτω τους διπλάσιους. Μόλις σε διάστημα μιας γενεάς η διαφορά αυτή διπλασιάστηκε: η Ελλάδα είχε πληθυσμό 8.400.000 κατοίκων (απογραφή 1961) και η Τουρκία 31.100.000 (απογραφή 1964), ήτοι σχεδόν τετραπλάσιο. Μετά από μιαν ακόμη γενεά η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10.200.000 (απογραφή 1991), ενώ η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα 62.000.000: η διαφορά έχει περάσει το εξαπλάσιο, και
ακόμα κρισιμότερη είναι η διαφορά των ρυθμών της αύξησης. Ενώ στην Ελλάδα η δημογραφική απίσχνανση καθίσταται ενδημικό φαινόμενο με ήδη αισθητές συνέπειες για την οικονομία και την άμυνα, στην Τουρκία ο πληθυσμός αυξάνεται τουλάχιστον κατά 2% τον χρόνο (το 1993 π.χ. oι γεννήσεις ήσαν το 2,7% επί του συνόλου και οι θάνατοι το 0,7%. Έτσι, από τους 56.500.000 κατοίκους της απογραφής του 1990 φτάσαμε στους σημερινούς 61-62.000.000). Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο προστίθενται πάνω από 1.000.000 άνθρωποι στο ενεργητικό της χώρας - μια ολόκληρη Ελλάδα κάθε 7-8 χρόνια! Γύρω στο 2020 η Τουρκία θα έχει φτάσει ή και ξεπεράσει τα 100.000.000, δηλαδή το σημερινό εξαπλάσιο θα έχει γίνει δεκαπλάσιο, ενώ παράλληλα η Ελλάδα, έχοντας μετατραπεί εν τω μεταξύ πλήρως σε χώρα ηλικιωμένων, θα δέχεται ισχυρότατη δημογραφική πίεση και από μιαν άλλη, όχι οπωσδήποτε φιλική πλευρά. Ο αλβανικός πληθυσμός, ο οποίος σήμερα αριθμεί συνολικά σχεδόν 6.000.000 στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Μαυροβούνιο και στην πρώην
δημοκρατία της Μακεδονίας, θα έχει γίνει τουλάχιστον ισάριθμος με τον ελληνικό πληθυσμό· η Αλβανία είναι άλλωστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, της οποίας ο πληθυσμός μεταπολεμικά σχεδόν τριπλασιάστηκε,περνώντας από 1.250.000 το 1945 σε 3.400.000 σήμερα.” 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ένα άλλο μεγάλο ψέμα του εθνικά επικίνδυνου κατεστημένου που εξουσιάζει την χώρα μας ήταν ότι με την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρώπη θα σωθούμε από την τουρκική απειλή. Πόσο, όμως, αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Ιδού τι έγραφε σχετικά ο Π. Κονδύλης: 
“Ενώ η Ελλάδα προσανατολίσθηκε ψυχή τε και σώματι στην «Ευρώπη» για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας. Η τουρκική επιρροή θα ασκείται πάνω στην Ελλάδα όχι άμεσα, αλλά - κάπως μετριασμένη - μέσω των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αγωγών, και δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά, ανίσχυρη κι αναζητώντας παρηγοριές ή εκλογικεύσεις, ν' αρχίσει κάποτε να θεωρεί κι η ίδια τις υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας ως αυτονόητο μέρος και αυτονόητο καθήκον του «εξευρωπαϊσμού» της αφού μάλιστα οι «πολιτισμένοι άνθρωποι», που έχουν ξεπεράσει τους «εθνικιστικούς αταβισμούς», δεν ξεκινούν πολέμους για πράγματα τόσο απαρχαιωμένα μέσα στον εκλεπτυσμένο μας κόσμο όσο είναι δα τα κυριαρχικά δικαιώματα.” 
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 
Τα γεωπολιτικά δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ της Τουρκίας και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της. Ποια θα ήταν η μοναδική λύση απέναντι στην τουρκική απειλή; Ιδού η απάντηση: 
Π. Κονδύλης: “Μπροστά στη γενικότερη πλεονεκτική θέση της Τουρκίας, η Ελληνική πλευρά δεν θα είχε σοβαρές πιθανότητες στρατιωτικής νίκης αν δεν έβρισκε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να καταφέρει το πρώτο (μαζικό) πλήγμα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό. 
Το πρώτο πλήγμα το επιβάλλει σήμερα όχι κάποια «πολεμοχαρής» διάθεση, αλλά η λογική των σύγχρονων οπλικών συστημάτων: η λογική του μέσου αυτονομείται, όπως αναφέραμε στις εισαγωγικές μας παρατηρήσεις, και προσδιορίζει ουσιωδώς τον προσανατολισμό της πολεμικής στρατηγικής.
Αν η ελληνική πλευρά, λέγοντας «αμυντικό δόγμα», εννοεί ότι, φοβούμενη μήπως εκτεθεί στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης και των συμμάχων, προτίθεται σε οποιαδήποτε περίπτωση (γενικού) πολέμου να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του πρώτου (μαζικού) πλήγματος στον εχθρό, τότε έχει κατά πάσα πιθανότητα υπογράψει μόνη της και εκ προοιμίου την καταδίκη της.”
“Υ”


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-tha-mporouse-h-patrida-mas-na-antimetwpisei-thn-tourkikh-apeilh#ixzz4Sd9zANGC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...