Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ένας συριζαίος αποκαλύπτει: Είχαμε αποφασίσει από το 2014 να υπογράψουμε Μνημόνιο!

Ένας συριζαίος αποκαλύπτει: Είχαμε αποφασίσει από το 2014 να υπογράψουμε Μνημόνιο!
Οι αποκαλύψεις ακουμπάνε Λαφαζάνηδες και λοιπούς δήθεν «αντιφρονούντες»
Βιβλίο εξέδωσε το παλαιό στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα, Ρούντι Ρινάλτι, προκειμένου να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από τα έτη 2012 – 2015 και την κορύφωση του συριζαίικου δράματος με το δημοψήφισμα, την κωλοτούμπα και την υπογραφή του αριστερού μνημονίου.
Το βιβλίο του Ρινάλτι δεν γνωρίζουμε αν είχε σκοπό να «κάψει» άπαντες του πρώην συντρόφους του, συριζαίους και «αντιφρονούντες», αλλά τελικώς αυτό καταφέρνει. Όπως, λοιπόν, αναφέρει ο Ρινάλντι, μεταξύ άλλων, υπήρξε ένα κείμενο εργασίας υπό τον Γιάννη Δραγασάκη τον Αύγουστο του 2014 με την περιγραφή δύο σεναρίων.
Το ένα σενάριο αφορούσε την «μονομερή κατάργηση των Μνημονίων» και το άλλο την «διαπραγμάτευση ΧΩΡΙΣ σύγκρουση». Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι... ακριβώς περιέγραφε το κάθε σενάριο.
Εν τέλει, όπως αναφέρει ο Ρινάλντι, και λόγο να πει ψέμματα στην προκειμένη δεν έχει, επιλέχτηκε το σενάριο της «διαπραγμάτευσης χωρίς σύγκρουση».
Τι σημαίνει αυτό που λέει ο Ρινάλντι; Πρώτον ότι σύσσωμη η Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα, στην οποία βρισκόντουσαν ο Λαφαζάνης και οι λοιποί «αντιφρονούντες» γνώριζε – πριν από δημοψηφίσματα κλπ – ότι ο Σύριζα θα υπογράψει το μνημόνιο.
Γιατί, λοιπόν, αποχώρησαν και κάνανε δικά τους κόμματα όταν υπογράφηκε το μνημόνιο; Πολύ απλά, για να εξυπηρετήσουν το σύστημα, έπρεπε να δημιουργήσουν αριστερά αναχώματα για την ανάσχεση της ανόδου της Χρυσής Αυγής.
Κανένας άλλος λόγος δεν υπήρχε να αποχωρήσουν ύστερα από την υλοποίηση ενός σχεδίου, που γνώριζαν επί έναν και πλέον χρόνο!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-surizaios-apokaluptei-eichame-apofasisei-apo-to-2014-na-upograpsoume-m#ixzz4DboCdugn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...