Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το μήνυμα του Σέρβου εθνικιστή ηγέτη Βόισλαβ Σέσελι

Στην εκδήλωση της 29ης Μαίου  απέστειλε μήνυμα ο Σέρβος εθνικιστής ηγέτης Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά από έτη διώξεων οδήγησε το κόμμα του στο Kοινοβούλιο και πραγματοποίησε μια πολλά υποσχόμενη επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Πατρίδας του. Στο μήνυμά του προς τους Ελληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σέσελι αναφέρει: 

Έλληνες και Ελληνίδες,  Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να σας μιλήσω και να σας υπενθυμίσω την σημασία της Ελληνοσερβικής φιλίας η οποία διαρκεί αιώνες.  Η πτώση της Κωνσταντινουπόλεως είναι ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός που συντάραξε την ιστορία της Ευρώπης.

Παρά τις πολυάριθμες αλλαγές οι οποίες συνέβησαν αφότου οι Οθωμανοί τούρκοι, οι προαιώνιοι εχθροί μας, εισέβαλαν στην Ευρώπη, ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό- η φιλία και οι κοινοί αγώνες μεταξύ των Ορθοδόξων Ευρωπαϊκών εθνών, Ελλήνων, Σέρβων και Ρώσων.

Η Ελληνοσερβική φιλία άνθισε για αιώνες, και εκτός από την κοινή Ιστορία, μας συνδέουν επίσης ο παρόμοιος πολιτισμός, η θρησκεία αλλά και σήμερα ο πολιτικός μας αγώνας. Ο αγώνας για τον εθνικισμό. Τον 19ο αιώνα, Σέρβοι και Έλληνες ξεκίνησαν τον κοινό τους αγώνα για απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Η αλληλεγγύη των Ελλήνων με τους Σέρβους διαρκεί ως σήμερα και δεν ξεχνάμε τις δικές σας διαμαρτυρίες των Ελλήνων Εθνικιστών εναντίον των εγκληματικών Νατοϊκών βομβαρδισμών της Σερβίας το 1999, που ξέσπασαν στην Αθήνα.

Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα, είμαστε ευγνώμονες στην Χρυσή Αυγή γιατί, παρά την πανευρωπαϊκή πίεση, η κυβέρνησή σας δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της νοτιοσερβικής επαρχίας Κόσοβο και Μετόχι που άδικα και παράνομα έχουν καταλάβει οι Αλβανοί και με την σύμπραξη του ΝΑΤΟ.   Παρακολουθώ ενεργά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ραγδαία εξάπλωση του εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής.

Είμαστε από κοινού μεγάλοι αντίπαλοι και πολέμιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τοκογλύφων τραπεζιτών, γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ενεργά την ιδέα μιας ένωσης Σερβίας – Ελλάδος και της ομόδοξης Ρωσίας. Το μέλλον των χωρών μας βρίσκεται σε μια συμμαχία με την δυνατή Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να είμαστε ισότιμοι εταίροι και να αγωνιστούμε για το μεγαλείο των πατρίδων μας.

Οι Σέρβοι Εθνικιστές χαιρετούν τους Έλληνες συναγωνιστές τους! Ζήτω η Σερβία! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Βόισλαβ Σέσελι
Ηγέτης Σερβικού  Ριζοσπαστικού Κόμματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...