Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τα τρία δώρα του Ρώσου Προέδρου Πούτιν

Επεσκέφθη την χώρα μας για ένα διήμερο - προηγουμένη Παρασκευή και Σάββατο - ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με πολλούς επιχειρηματίες και ικανό αριθμό ανδρών της προσωπικής του ασφαλείας. Σύμφωνα με τα συμβατικά ΜΜΕ, πάντα ρηχά και ψευδεπίγραφα, σκοπός της επισκέψεως ήταν η επιβεβαίωση της στρατηγικής φιλίας των δυο κρατών και η σύναψη συμφωνιών οικονομικού περιεχομένου που θα προσέφεραν μια ανάσα στην αιμάσουσα Ελληνική οικονομία. Ήταν πράγματι αυτός ο σκοπός ή οι παντελώς απαίδευτοι και ακαλλιέργητοι, που ελέω Ελλήνων - προβάτων, έτυχε να κυβερνούν την χώρα, αυτό κατάλαβαν; Η ευφυΐα του Πούτιν είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Τι λόγον θα είχε να επιχειρήσει επενδύσεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό «πίθο των Δαναΐδων» για κάθε λογικό επενδυτή; Η υπογραφή συμφωνιών είναι μια υπόθεση εύκολη, ευθέως αντίστροφη προς την δυσκολία υλοποίησής τους. Συνεπώς, αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και τα κίνητρα της επισκέψεως. 

Ο Πρόεδρος Πουτιν ήλθε προσφέροντας στην Ελλάδα τρία δώρα, τρία δώρα σαφή αν και δυσανάγνωστα από τα ξενόδουλα στελέχη της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της μείζονος αντιπολιτεύσεως. 

Πρώτον, μας αναγνωρίζει ακόμη ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και δεν πηγαίνει να συζητήσει για μας στο Βερολίνο. Άρα, άμα βρούμε το κουράγιο να σηκώσουμε κεφάλι θα μας στηρίξει. 

Δεύτερον, παρά τις διαρκείς απογοητεύσεις που επί σειρά ετών η χώρα μας προσφέρει στην Ρωσία, ο ίδιος παραμένει αυστηρά προσηλωμένος στα όσα αναφέρει για την Ελλάδα στη διαθήκη του ο Μέγας Πέτρος. Άρα, παραμένει φίλος του λαού της χώρας και στέλνει σαφές μήνυμα στην δυτικόδουλη κυβέρνηση να εναρμονισθεί επιτέλους με το λαϊκό αίσθημα.

Τρίτον, ο ορθόδοξος κρίκος που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία είναι ισχυρός και σεβαστός και τα μηνύματα αθεΐας και αντιχριστιανισμού των κυβερνώντων δεν έχουν θέση στις διμερείς Ελληνορωσικες σχέσεις.

Πολύ αμφιβάλλω αν ο Τσίπρας κι ο Κα(η)μένος διαθέτουν την απαραίτητη παιδεία, καλλιέργεια και ευαισθησία για να πιάσουν τέτοια μηνύματα. Άλλωστε και τα κατακάθια του διπλωματικού κλάδου που κατέχουν όλες τις υψηλές θέσεις του ΥΠΕΞ σήμερα, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε τέτοιες περιστάσεις και διεθνείς απαιτήσεις ή να αρθρώσουν λόγο, ως ασπόνδυλοι που είναι.

Συνεπώς, ο Πρόεδρος Πουτιν έδειξε για μια ακόμη φορά τα φιλελληνικά του αισθήματα ενώ εμείς συμμετέχουμε σε κάθε είδους αντιρωσικές ενέργειες επειδή έτσι θέλουν τ’ αφεντικά του μνημονιακού τόξου. Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω εκ των προτέρων τι θα γίνει όταν η υπομονή του Ρώσου Προέδρου μαζί μας εξαντληθεί, και τι χαρτί θα παίξουμε τότε, που τώρα κουτσά - στραβά, το 'χουμε στο μανίκι άπαιχτο ακόμη.

ΚΙΜΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Εθνική εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" (φ152)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...