Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

29 Σεπτεμβρίου 2013 Ο κ. Απόστολος Καραΐσκος καλεί τους δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, «για το καλό της πατρίδας»

«Ώρα ευθύνης». Με αυτόν τον τίτλο αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΧΑ ένα κείμενο, που υπογράφει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Απόστολος Καραΐσκος, με αφορμή τις συλλήψεις μελών και στελεχών του κόμματος.

Σε ένα άρθρο-«παραλήρημα», ο κ. Καραΐσκος καλεί τους δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παρομοιάζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους λοιπούς συλληφθέντες της ΧΑ, με τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!

Με αναφορές στη δίκη του «Γέρου του Μοριά» και του Δημητρίου Πλαπούτα, το εν λόγω κείμενο επιχειρεί να εντοποίσει ομοιότητες ανάμεσα στις δύο δικαστικές υποθέσεις, αφήνοντας σαφείς αιχμές για «κατασκευασμένα» στοιχεία από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας.

Καλεί δε, τους δικαστές, όπως τότε οι Τερτσέτης και Πολυζωίδης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, «για το καλό της πατρίδας»!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του κειμένου

- «Υπό τη σκιά των δυο ένδοξων δικαστών, Πολυζωίδη και Τερτσέτη, που τίμησαν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αμέσως μετά τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, καλούνται για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της Δικαστικής Εξουσίας να σηκώσουν το μεγάλο φορτίο της βαριάς κληρονομιάς και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

«... Όμως οι αδάμαστοι δικαστές Αναστάσιος Πολυζωίδης (Πρόεδρος) και Γεώργιος Τερτσέτης (μέλος), παρότι προπηλακίστηκαν βάναυσα και απειλήθηκαν, ποτέ δεν συναίνεσαν σε αυτό το ανοσιούργημα, διασώζοντας τόσο την προσωπική τους υπόληψη, όσο και την τιμή της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

- «... Έχω εδραία πεποίθηση, ότι και τούτη τη φορά, παρότι σίγουρα υπάρχουν (όπως και τότε) άνθρωποι του δικαστικού χώρου έτοιμοι να «συνεργαστούν» με τη σημερινή πολιτική ηγεσία, ευθυγραμμιζόμενοι με τις κατά την άποψή μου παράνομες ( και υπό την έννοια ότι είναι σε απόλυτη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα) και ιδιοτελείς επιδιώξεις της, σίγουρα υπάρχουν και άτεγκτοι δικαστικοί λειτουργοί που και αυτή τη φορά θα προστατέψουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...