Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο ; (17/3/2016 τοποθέτηση Χρήστου Παππά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυυνας)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή):

Κυρίες και κύριοι, κύριε Υπουργέ, αυτή η Συμφωνία υποτίθεται ότι υλοποιεί μέσω του συγκεκριμένου Κέντρου ελέγχους εξοπλισμών και προώθησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης επί θεμάτων ασφαλείας και τη διεύρυνση συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με την παρούσα Συμφωνία υποτίθεται ότι ελέγχονται οι συνθήκες ελέγχου εξοπλισμού σε αυτή την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία, εμείς φρονούμε τον προσχηματικό της χαρακτήρα και την ανειλικρίνεια της. Το RACVIAC, Κέντρο Συνεργασίας για την Ασφάλεια είναι κάτι που δεν έχει καμία, απολύτως, χρησιμότητα στην πράξη. Είναι, ακόμη, ένα νατοϊκό κατασκεύασμα, μία, ακόμη, δημιουργία πολυεθνικών κέντρων, που υπερασπίζεται τα νατοϊκά συμφέροντα. Το ΝΑΤΟ που συνεργάζεται με τις ανθελληνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα την Τουρκία.

Τίθεται το βασικό ερώτημα: τι είναι αυτό και τι θα κάνει αυτό το κέντρο; Τι, ακριβώς, θα κάνει; Ποια είναι η αποστολή του;

Γιατί στην αποστολή και στο πεδίο των δραστηριοτήτων του διαβάζουμε το διάλογο για την ασφάλεια και τη μεταρρύθμιση του τομέα ασφαλείας, τον έλεγχο των εξοπλισμών, καθώς και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Δεν ορίζεται, όμως, ακόμη κι εάν κάποιος καλοπροαίρετα δεχόταν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, πως αυτό στην πράξη γίνεται. Πώς, δηλαδή, θα ελεγχθούν τα ζητήματα αυτά; Θα υπάρχουν, τυχόν, κυρώσεις, εάν κάτι διαγνωστεί ότι κινείται εκτός των πλαισίων της συμφωνίας και κατ' επέκταση του συγκεκριμένου κέντρου και από ποιον θα επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις;
Ο έλεγχος των εξοπλισμών απαιτεί, κυρίως, ευρύτερη βούληση και δεν είναι κάτι, που μπορεί, να επιτευχθεί με τις όποιες συμφωνίες ή συνθήκες, που στην ουσία συνάπτονται, για να δημιουργούνται δομές στους μηχανισμούς της Ε.Ε.. Στην πράξη το συγκεκριμένο κέντρο συνεργασίας για την ασφάλεια είναι μια Μ.Κ.Ο. θα έλεγα, την υψηλή εποπτεία της οποίας έχει το ΝΑΤΟ και οι Βρυξέλλες. Είναι μια Μ.Κ.Ο., που εμπεδώνει τα νατοϊκά συμφέροντα και τις νεοταξικές της πολιτικές.
Με αυτές τις σκέψεις, εμείς, καταψηφίζουμε και, ...

Κύριε Υπουργέ, δράττομαι της ευκαιρίας ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, να σας θέσω ένα άλλο ζήτημα, το οποίο αφορά την Επιτροπή μας και σας παρακαλώ πολύ, να το διαβάσετε στον κ. Υπουργό, στον κ. Κοτζιά και θα το καταθέσω και στην Επιτροπή το επίμαχο έγγραφο και θα ήθελα, όποιος κύριος ή κυρία βουλευτής θέλει, να το προμηθευτεί.
Έχω, να σας πω το εξής, κ. Υπουργέ. Ενδεχομένως, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίασή μας, που ήταν ο κ. Καμμένος εδώ, θα έπρεπε, να τηρηθεί το απόρρητο, αν και οι παρακάτω πληροφορίες, που θα σας πω, δεν είναι διαβαθμισμένες. Τη στιγμή, όμως, που βάλλονται πανταχόθεν τα εθνικά μας συμφέροντα, με δεδομένη την ολιγωρία όπως εμείς πιστεύουμε και την επικίνδυνη πολιτική στάση των υπευθύνων της εξουσίας, τίποτα δεν πρέπει, να μένει απόρρητο.

Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα μας υπερβολικά - δεν ανήκουν μόνο στη Χρυσή Αυγή - πονάνε και το Αιγαίο βάσει της αγάπης τους αυτής. Στα πλαίσια αυτά παρακολουθούν την κυκλοφορία σκαφών μέσω ενός site στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στο αρχιπέλαγος, που είναι τα νατοϊκά σκάφη και τι κάνουν τα αποβατικά των τούρκων με τους εισβολείς. Το γνωρίζετε το site αυτό, νομίζω.
Στις 10 Μαρτίου ανακοινώθηκε - και σας γράφω εδώ, από που πήρα την πληροφορία - η επίσκεψη στο Αιγαίο του νατοϊκού Ναυάρχου, ο οποίος είναι προϊστάμενος του εν πλω Διοικητητού της δυνάμεως SNMG2 και για το γεγονός δεν έγινε καμία ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς. Γιατί τηρήθηκε αυτό κρυφό; Σημειωτέον ότι σε εθνικό επίπεδο ο βαθμός του πλοιάρχου θα ήταν επαρκής για κάτι τέτοιο σ’ αυτό το επίπεδο διοικήσεως. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως έγινε πραξικοπηματικό μαύρισμα της θαλάσσιας εικόνας του Αιγαίου στη διεθνή σελίδα εθνικής εικόνας. Σας έχω το ανάλογο site. Στο υπ' όψιν site δίδονται στοιχεία ταυτότητας των σκαφών χωρίς σημαία. Θα το δείτε στις φωτογραφίες, που σας επισυνάπτω. Το τουρκικό σκάφος είναι το μοναδικό, που φέρει σημαία. Γιατί;
Επιπλέον, κάτι που δεν είναι ηλεκτρονικό. Τα σκάφη αναρτούν ελληνική σημαία, γενικώς, όταν είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό βάσει του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου. Αυτό δεν συμβαίνει με τουρκικά σκάφη. Σας έχω και το αποδεικτικό βάση ενός βίντεο στο ανάλογο site.
Τελειώνω, κύριε Υπουργέ, και λέω ότι στις 7 Μαρτίου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και συζήτησαν θέματα, που αφορούν στη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ την ανάγκη άμεσης έναρξης δραστηριότητας σε όλη την έκταση κατά μήκος των ελληνικών νησιών από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο και στις ακτές της Μικράς Ασίας. Οι ελληνικές θέσεις έγιναν αποδεκτές.
Γιατί η ανακοίνωση είναι τόσο λιτή; Θα μας ενημερώσετε, τι ελέχθη και αυτό πότε θα γίνει εκ μέρους του κ. Καμμένου ή του κ. Κοτζιά; Γιατί βλέπουμε αυτή τη στιγμή, να υπάρχει μια επικάλυψη των καθηκόντων των δύο Υπουργών. Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον κ. Νταβούτογλου ως τι; Δεν είναι ομότιμος. Ομοίως, ο Νταβούτογλου πραγματοποίησε επίσκεψη την ίδια μέρα - σας αναφέρω, πότε έγινε αυτό. Εμείς τι κάνουμε; Πού είναι το Υπ.Εξ.;
Τέλος, επειδή έκανα μια έρευνα χθες το βράδυ, τα νατοϊκά σκάφη που είναι; Στο site που σας έχω μέσα εδώ, δεν φαίνονται πουθενά, ενώ φαινόντουσαν την ίδια μέρα. Να σας πω ότι για δύο μέρες σ’ αυτό το ιδιωτικό site η εικόνα του έπεσε τελείως. Τι παιχνίδια παίζονται; Εδώ σας τα έχω, κύριε Υπουργέ. Θα δώσω και ένα αντίτυπο στο Προεδρείο.

Το έγγραφο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...