Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία Χρήστου Παππά: Ο Στουρνάρας αρνείται να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την ΤτΕ - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην επιτροπή οικονομικών σχετικά με την συζήτηση επί της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική του 2015.
Ο συναγωνιστής Παππάς ανέφερε ότι πολύς κόσμος πιστεύει πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια επιχείρηση κρατική. Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια εντελώς ιδιωτική, πολυμετοχική επιχείρηση, που διανέμει κέρδη στους μετόχους της και δεν καταβάλει κανένα φόρο ή τέλος. Με λίγα λόγια, το κράτος έχει δώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος μια απόλυτη φοροαπαλλαγή. Το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι με ευθύνη του υπουργείου οικονομικών να διορίζει επίτροπο στην Τράπεζα, ο οποίος δεν συμμετέχει με ψήφο στις συνεδριάσεις. Επίσης, η Τράπεζα, βάσει άρθρου του καταστατικού της, απαγορεύεται να διαθέτει πάνω από το 35% των μετοχών της στο Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο διαθέτει μόνο το 9% των μετοχών της.
Ο βουλευτής επισήμανε, επίσης, πως μέχρι το 2011 απαγορευόταν να ασκήσουν δικαιώματα και καθήκοντα μετόχων άτομα ή αντιπρόσωποί τους που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα. Αυτό το άρθρο, όμως, άλλαξε και τον Απρίλιο του 2011 επετράπη να συμμετέχουν και άτομα χωρίς την ελληνική υπηκοότητα. Συνεπώς, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, κερδοσκοπικός οργανισμός που δεν ανήκει στο ελληνικό κράτος ούτε εν μέρει.
Ο Χρήστος Παππάς κατήγγειλε πως η Τράπεζα το μόνο που «προσφέρει» στον ελληνικό λαό είναι φτώχεια, capitalcontrols και πλήρη έλεγχο στο χρηματιστήριο. Ο Στουρνάρας, πρώην Κνίτης, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την ΤτΕ και να δηλώσει επακριβώς ποιοι είναι οι μέτοχοί της.
Τέλος, επισήμανε ότι ο Μιχελογιαννάκης είχε αποστείλει επιστολή στον Στουρνάρα τον Μάιο του 2015 ζητώντας να του κοινοποιήσει τους μετόχους της ΤτΕ, αλλά τελικά απάντηση δεν πήρε. Ομοίως, ο Στουρνάρας ακολούθησε ακριβώς την ίδια στάση κρατώντας το στόμα του κλειστό, παραδεχόμενος μεν, ότι η ΤτΕ είναι πολυμετοχική όπως η Τράπεζα του Βελγίου, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία καλύπτοντας τους γνωστούς εξωχώριους εντολείς του.  


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-chrhstou-pappa-o-stournaras-arneitai-na-apokalupsei-poios-krubet#ixzz3ztm6urWL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...