Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μνημονιακά Γενέθλια Σύριζα: Υποσχέσεις, ψέμματα και θράσος από τον Τσίπρα

Μνημονιακά Γενέθλια Σύριζα: Υποσχέσεις, ψέμματα και θράσος από τον Τσίπρα
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πανηγυρική εκδήλωση των συριζαίων για την κατάληψη της εξουσίας και την επέλαση των συγγενών τους στο δημόσιο. Πέραν του γεγονότος ότι η εκδήλωση αυτή έγινε σε ένα καθαρό στάδιο του Τάεκ Βον Ντο, αντί για ένα στάδιο γεμάτο λαθρομετανάστες, όπως θα πρόσταζε ο αριστερισμός, η ομιλία του Τσίπρα έβριθε ψεμμάτων, προκλητικών απέναντι σε έναν Λαό που πένεται και δοκιμάζεται.
Αλήθεια, σύντροφε Αλέξη, γιατί φύγαν οι λαθρομετανάστες για να μπουν οι συριζαίοι; Γιατί δεν κάθησες να βιώσεις και εσύ λίγη από την «χαρά» της «αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες», που προσέφερες στις γειτονιές πέριξ του σταδίου;
Ερχόμενοι όμως στο πολιτικό κομμάτι του δρωμένου, ας σταχυολογήσουμε μερικά μόνο από τα ψεύδη που ακούστηκαν:
Για τους διορισμούς: “Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ήταν η μείωση των μετακλητών υπαλλήλων. Μιλούν αυτοί για διορισμούς, ρουσφέτια και οικογενειοκρατία; Αν έχουν αυτοί πολιτικό καθοδηγητή τον κίτρινο Τύπο, δικαίωμά τους. Αλλο πράγμα είναι οι έμπιστοι συνεργάτες κι άλλο πράγμα οι διοικητικοί υπάλληλοι και αυτό που λέμε δημόσια διοίκηση, όπου επί χρόνια επικρατούσε ο κομματισμός.”
Το ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του Σύριζα διορίζει ακόμα και τους φίλους του στο Facebook μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι ο Περιστέρης...
Για τους αγρότες: «Δεν γίνεται κάποιοι που έκαναν καμπάνια για το "Ναι" στο δημοψήφισμα να εμφανίζονται τώρα ως επαναστάτες. Πολλά ακούγονται για το φορολογικό. Μην πιστεύετε τα δημοσιεύματα. Δεν εμπεριέχεται το φορολογικό στη συμφωνία. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Στο ασφαλιστικό, όσον αφορά τις αγροτικές συντάξεις, δεν είναι τόσο αρνητικές. Με την εθνική σύνταξη σχεδόν διπλασιάζονται οι συντάξεις για πολλούς. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε το εισόδημά τους.  Όλοι γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη για τους αγρότες. Μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ δώσαμε αποζημιώσεις που οι προηγούμενες κυβέρνησεις το καθυστερούσαν.»
Προφανώς ο Τσίπρας ξεχνάει μέσα στο παραλήρημα του ψεύδους ότι τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν τα πρώτα αποθεματικά ταμείου, που υφαρπάχτηκαν από την πρώτη φορά αριστερά για να χρηματοδοτηθεί η «σκληρή διαπραγμάτευση». Όσον αφορά το ποιος έκανε καμπάνια υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, του θυμίζουμε ότι ο πρώτος που πρόδωσε το "ΟΧΙ" του Ελληνικού Λαού και το μετέτρεψε σε ένα περίτρανο "ΝΑΙ" στους διεθνείς τοκογλύφους ήταν ο ίδιος!
Για τα «κόκκινα δάνεια» και το ξεπούλημα: «Πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ, του νεοφιλελεύθερου κυρίου Μητσοτάκη θα έδινε μάχη για τα "κόκκινα" δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τον ΑΔΜΗΕ; Η ιδεολογία τους είναι αυτά που πιστεύουν οι δανειστές και το ΔΝΤ. Γι αυτό δεν θα έδιναν ποτέ αυτές τις μάχες".»
Ορθώς ο Τσίπρας λέει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να έδινε καμία μάχη για όλα αυτά. Όντως αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση ο μη συνεπής δανειολήπτης θα τιμωρούταν με βουρδουλιές στο Σύνταγμα, αν αυτό ήθελε ο Σόιμπλε, πριν η τράπεζα του κατασχέσει τα υπάρχοντα. Ποιό ήταν όμως το αποτέλεσμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» Σύριζα; Ήδη τα «κόκκινα δάνεια» δόθηκαν βορά στα κοράκια του διεθνούς καπιταλισμού. Οι υποδομές της χώρας μας ιδιωτικοποιούνται με γοργό ρυθμό και η πρώτη κατοικία των Ελλήνων είναι στην διάθεση των τραπεζιτών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-chronos-aristera-enas-chronos-psemmata-epideijh-mnhmoniakou-thrasous-a#ixzz3yFvRn9kJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...