Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Χρήστος Παππάς: ΝΔ, Αξιωματική αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα!

Ο Συναγωνιστής βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια αναπτύσσοντας τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στην συζήτηση για το σχέδιο νόμο του υπουργείου άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Παππά:
Προτού αναφερθώ στα του νομοσχεδίου, θέλω να πω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πριν από λίγο στην αίθουσα αυτή. Ενώ ακούσαμε το πρωί τον εισηγητή της ΝΔ, τον κ. Κεφαλογιάννη να εκφράζεται και να λέει ναι στο νομοσχέδιο επί της Αρχής, ακούσαμε πριν από λίγο τον κ. Δένδια να φέρνει αντιρρήσεις και ουσιαστικά να λέει όχι. Και διερωτώμαι, όπως θα διερωτάται και κάθε λογικός Έλληνας πολίτης που μας παρακολουθεί είναι αντιπολίτευση; Είναι στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή; Δηλαδή, ο ένας να λέει ναι, ο άλλος να λέει όχι; Προς τι τέτοια προχειρότητα; Είναι άλλη μια απόδειξη ότι στην παρούσα Βουλή πραγματική Εθνική αντιπολίτευση, έναντι της λαίλαπας, θα το πω έτσι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εθνική αντιπολίτευση και η εθνική αντίσταση της Χρυσής Αυγής.
Το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση σήμερα, έρχεται σε μια ιδιόρρυθμη, τουλάχιστον θα έλεγα εγώ συγκυρία, για την κυβέρνηση και ειδικά για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο λόγος για το υπουργείο σας κ. Υπουργέ, γιατί τρέχουν πολλά ζητήματα με τα εθνικά μας θέματα και με την άτολμη, υποτονική και με στοιχεία, ας μου επιτραπεί, ραγιαδισμού πολιτική του υπουργείου σας. Αντιπαρέρχομαι τα τυπικά και συνήθη λόγια που θα ακούσουμε σε δύο μόλις μήνες μετά την παρέλαση επί τη επετείω της εθνικής μας επανάστασης του 1821, όπου θα πουν οι διάφοροι πολιτικοί και θα ακούσουμε και από υπουργικά αριστερά χείλη λόγια κενά και χιλιοειπωμένα περί ηθικού, αξιομάχου κτλ. των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά για την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, η οποία, η αλήθεια είναι ότι δεν συντελείται τώρα που κυβερνά η υποτιθέμενη Αριστερά, αλλά από το 1974 με την εκδικητική στάση, για μας τουλάχιστον, του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου Καραμανλή, του γέρου, αλλά και του γνωστού συνεργάτη του, μακαρίτη κι αυτού Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο Έλλην Αξιωματικός, κ. Υπουργέ, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με την τιμημένη στολή του. Αποτελεί στόχο των διαφόρων αρνησιπάτρηδων, ψευδοεπαναστατών, των αγαπημένων παιδιών σας, αγαπωμένων παιδιών του κόμματός σας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει για τους στρατευσίμους. Γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι οι στρατεύσιμοι για παράδειγμα του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, παιδιά του ελληνικού λαού που υπηρετούν την Πατρίδα, δέχονται επανειλημμένα βίαιες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από ομάδες αναρχικών, στις οποίες να σημειώσω ότι συμμετέχουν και αλβανικής καταγωγής μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς;
Γνωρίζετε κ. Υπουργέ τις ανάγκες των Αξιωματικών εν ενεργεία, οι οποίοι κυριολεκτικά πένονται από τις περικοπές που υφίστανται λόγω των Μνημονίων των κυβερνήσεων, όχι μόνο της δικής σας αλλά και των προηγουμένων της εντός εισαγωγικών Δεξιάς, αλλά και της δικής σας της εντός εισαγωγικών Αριστεράς και ιδιαιτέρως λόγω του τρίτου Μνημονίου που από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψηφίσατε. Γνωρίζετε ότι στην κρίσιμη ηλικία και βαθμό, θα έλεγα, των στρατιωτικών, του βαθμού του Συνταγματάρχου δηλαδή και αναλογικά και στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Αεροπορία, άνθρωποι που έχουν οικογένειες και παιδιά, παιδιά που ετοιμάζονται για εξετάσεις, γνωρίζετε ότι η κατάσταση αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών είναι τραγική;
Συν τοις άλλοις, η ηγεσία του υπουργείου σας είναι έτοιμη, και αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ακουστεί, είναι έτοιμη μαζί με την κυβέρνηση να πουλήσει μεταχειρισμένο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία;  Η φιλειρηνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ… έτσι κόβετε ουσιαστικά τις γέφυρες για μια Εθνική, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και εννοώ τις γέφυρες με την Ορθόδοξη Ρωσική Ομοσπονδία, με την οποία οποιαδήποτε συμμαχία σε οικονομικό, αμυντικό, ενεργειακό και πολιτιστικό επίπεδο θα ήταν εξόχως επωφελής για το Ελληνικό Έθνος. Τους προφανείς λόγους δεν μου επιτρέπει ο χρόνος να αναλύσω εδώ, αλλά σας είναι γνωστοί απ’ τις τοποθετήσεις μας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, στις οποίες έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον προσανατολισμό μας προς την ρωσική Ομοσπονδία.
Εσείς, λοιπόν, κ. Υπουργέ, τι κάνετε; Να σας πω τι κάνετε… έχετε κάνει την διαδρομή Αθήνα Ιερουσαλήμ, να το πω έτσι χαριτολογώντας, ως την διαδρομή τρόλεϊ Πατήσια – Κουκάκι. Πηγαινοέρχονται οι υπουργοί σας, ο Υπουργός Άμυνας προχθές, εδέχθη τον ομόλογό του, του Ισραήλ, 10 μελής μαζί με τον Πρωθυπουργό αντιπροσωπεία της κυβερνήσεως μετέβη στο κράτος – τρομοκράτη της Ανατολικής Μεσογείου, το κράτος που κατέχει παρανόμως την ιστορική γη της Παλαιστίνης, στο Ισραήλ. Χωρίς, λοιπόν, εσείς σαν υπουργείο να έχετε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, συνεχίζετε θα έλεγα μια Yes men πολιτική που ακολουθεί παραδοσιακά η παράταξη της ΝΔ, αυτός ο θεματοφύλακας της ξενοκρατίας στην Ελλάδα. Και δεύτερον, τι άλλο κάνετε σ’ αυτήν την συγκυρία που συζητάτε το νομοσχέδιο; Προμηθεύεστε ως Χώρα, προμηθευόμαστε, άκουσον – άκουσον πολεμικό υλικό από το Πακιστάν. Όπως απεκάλυψε με πρωτοσέλιδο και αποκλειστικό δημοσίευμα η εβδομαδιαία εφημερίδα Εμπρός το περασμένο Σάββατο.
Κύριε Υπουργέ, έρχεστε σήμερα με ένα νομοσχέδιο, μια προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις κλπ. των οπλιτών εντός του στρατεύματος και το νομοσχέδιο λειτουργεί αρνητικά για την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και για την αποστολή τους που είναι η υπεράσπιση του ελληνικού Εθνικού εδάφους και δευτερευόντως το κοινωνικό έργο που επιτελούν αυτές.
Με το παρόν νομοσχέδιο επίσης δεν λύνεται σε καμία περίπτωση το μέγιστο πρόβλημα της πλήρους επάνδρωσης των μονάδων προκάλυψης και των μονάδων στις παραμεθόριες περιοχές. Αρχικά θεσπίστηκε εξάμηνη θητεία στις παραμεθόριες περιοχές, μετά εννεάμηνη, και όλο αυτό λόγω του μειωμένου αριθμού νεοσυλλέκτων, κυρίως λόγω του δημογραφικού  προβλήματος. Σε αυτό προστίθενται και οι καταργήσεις και μεταφορές στρατοπέδων βαρύνουσας για την άμυνα της χώρας στρατοπέδων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων και κατόπιν εντολών από την βορειοατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ).
Κανένας νόμος που αφορά το ζήτημα των τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και διαθέσεων δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της επάνδρωσης των στρατιωτικών μονάδων, αν δεν λυθεί πρώτα το δημογραφικό ζήτημα αλλά πρωτίστως, μέχρι την επίτευξη του σκοπού αυτού, αν δεν αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Πατρίδας μας για την άμυνα.
Και εννοώ, αναφέρθη και ο Συναγωνιστής μας, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης, το πρωί ως εισηγητής και εννοώ για κάτι που ισχύει σε πολλές χώρες και ευρωπαϊκές στις οποίες θεσπίζεται πλέον η στράτευση γυναικών και στις οποίες θα πρέπει να προβλέπεται απαλλαγή, λέμε εμείς, μόνο λόγω μητρότητας και οι οποίες γυναίκες και στα πλαίσια της ισότητος μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Και αν δεν επιθυμούν λόγω φύλου, ας το πούμε έτσι, Ένοπλη θητεία, μπορούν να προσφέρουν πολλά σε επίπεδο διοικητικής μέριμνας και σε άλλους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ έτσι, αν είχαμε και τις γυναίκες, τις νέες Ελληνίδες, θα μπορούσε ο αντρικός πληθυσμός να αξιοποιηθούν για την επάνδρωση των μάχιμων μονάδων προκάλυψης και των στρατιωτικών μονάδων της παραμεθορίου.
Απαιτείται λοιπόν υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται επιδόματα για τους οπλίτες σε πολύ χαμηλά σε σχέση με τις ανάγκες τους επίπεδα, ενώ θα έπρεπε να γίνει αύξηση του μισθού των οπλιτών σε επίπεδο κατωτέρου μισθού δημοσίου. Και αυτό, γιατί θα αποτελέσει και δέλεαρ για την στράτευση, δυστυχώς, καταντάμε να λέμε δέλεαρ την μισθοδοσία των οπλιτών, αλλά έτσι είναι η σημερινή πραγματικότητα. Έτσι τα καταφέρατε εσείς με τα Μνημόνια. Δέλεαρ θα είναι, λοιπόν, για τους στρατευσίμους σε μια χώρα ανέργων και θα δώσει μια ανάσα στην κάλυψη του προβλήματος προσωπικού που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Επίσης, πουθενά στο νομοσχέδιο δεν γίνεται λόγος για ασφάλιση των οπλιτών και αναγνώριση συντάξιμου χρόνου ασφάλισης όλων των οπλιτών. Αναγνωρίζονται χρόνοι υπηρεσίας σε ιατρούς και δικηγόρους, ενώ οι υπόλοιπες ειδικότητες που υπηρετούν δεν διευκρινίζεται επαρκώς πως θα αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία ή όποια απασχόλησή τους στις ΕΔ πάνω στην ειδικότητά τους.
Θα αναφερθώ και το απόγευμα στα επί μέρους άρθρα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ, όμως, στην πρωτολογία μου, στο γενικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο σ’ ότι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης, δηλαδή αντιρρησίες συνείδησης και ανυπότακτοι.  Οι ρυθμίσεις αυτές αντίκεινται στο γενικό πνεύμα του Συντάγματος που ορίζει την υποχρεωτική στράτευση για όσους δύνανται να φέρουν όπλα. Οι διατάξεις αυτές μάλλον οδηγούν στην δημιουργία μιας μάζας ανυπότακτων ανδρών που απέφυγαν και αποφεύγουν την στράτευση με ημινόμιμους ή παράνομους τρόπους.
Πρόταση δική μας είναι το εκ νέου άνοιγμα των φακέλων με τις απαλλαγές και αυστηρές ποινές σε όσους απέφυγαν την στράτευση με μη νόμιμο τρόπο.
Και εννοώ ακόμη και πολιτικούς άνδρες. Το πρωί αναφέρθη ο Ηλίας ο Κασιδιάρης για την στράτευση του κ. Πρωθυπουργού. Εγώ, όμως, θα αναφερθώ σε ένα άλλο παράδειγμα, θα φέρω το παράδειγμα το σχετικό με την γνωστή Αλίκη στο ναυτικό και εννοώ την στράτευση του ιδιορρύθμου πρώην αρχηγού της ΝΔ, του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται γενικά για ένα νομοσχέδιο άτολμο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα επάνδρωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Μπορεί να έχει κάποια θετικά σημεία, που θα τα συζητήσουμε, αλλά κατά την άποψή μας είναι στο σύνολό του αρνητικό, ψηφίζουμε όχι διότι το νομοσχέδιο συν τοις άλλοις περιέχει και στοιχεία που αντιβαίνουν στις αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών περί ηθικής τάξης (π.χ. τα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης που αναφερθήκαμε λεπτομερώς το πρωί).
Όχι, λοιπόν, στο νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να συνεχίσει μια απαράδεκτη κατάσταση με μπιλετάκια. Του δίνει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προς άγραν ψήφων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrhstos-pappas-nd-ajiwmatikh-antipoliteush-gia-gelia-kai-gia-klamata#ixzz3yYlOhNvp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...