Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤ.-ΑΜΥΝΑΣ : Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Το λόγο έχει ο κύριος Παππάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Ειδικός Αγορητής της ΧΑ) :

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι, εκθέτοντας τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγήη για το παρόν σχέδιο νόμου, θέλω να πω ότι αποτελεί μια προσπάθεια προς επίτευξη μιας περαιτέρω εμπλοκής της πολιτικής ηγεσίας, της πολιτικής τάξης, στα κοινά και τις υπηρεσιακές διαδικασίες του στρατεύματος.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο ή θα έλεγα και της αυλή, του αρμοδίου Υπουργού.

Δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση καταστάσεων, οι οποίες θα λειτουργούν προς πολιτικό όφελος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του στρατεύματος. Όταν το περιβάλλον του Υπουργού, θα έχει την αρμοδιότητα να κρίνει για τοποθετήσεις και μεταθέσεις, αυτό καθίσταται για όλους φαεινότερο πως αντάλλαγμα προς τούτο, θα είναι μια συνδιαλλαγή και το αποτέλεσμα της είναι η γνωστή ψηφοθηρία.

Οι συνέπειες αυτών των καταστάσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι μοιραίες άποψη μας για το μέλλον της πατρίδας. Διότι, πολιτικοποιημένες και εξαρτημένες από πολιτικές στρατιωτικές ηγεσίες οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα είναι σε θέση να λάβουν σωστές αποφάσεις όταν θα κληθούν. Παράδειγμα προς τούτο, αποτελεί ιστορικά στην εγγύτερη ιστορία πρόσφατη ιστορία, αποτελούν τα Ίμια. Αυτό είναι αρκετό.

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου, όπως είναι το άρθρο 2, 19, σχετικά με τις λέσχες, το άρθρο 20, σχετικά με το γραφείο υποστήριξης οπλιτών, επιχειρείται μια άμεση καταστρατήγηση της θεμελιώδους αρχής του στρατεύματος, της αρχής της ιεραρχίας και της αυστηρότατης τήρησης αυτής από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμα μια εντελώς εξόφθαλμη προσπάθεια παραβίασης, και θα έλεγα ευτελισμού κάθε εθνικού καθήκοντος προς την πατρίδα, κάθε εθνικής συνείδησης και περηφάνειας, συντελείται με τις διατάξεις σχετικά με τους εχθρούς της Ελλάδας, τους προδότες και δωσίλογους αυτοί οι οποίοι αυτοαποκαλούνται αντιρρησίες συνειδήσεως.
Η πρόταση της απαλλαγής αυτών των εγκλημάτων κατά της Ελλάδος από ποινικές και διοικητικές  κυρώσεις, βάλει ευθέως κατά της εθνικής συνείδησης και περηφάνειας ολόκληρου του ελληνικού λαού. Σε συνδυασμό δε με τον συνυπολογισμό του απαράδεκτου συμφώνου συμβίωσης, και τα κοινωνικά κριτήρια τοποθετήσεως και μεταθέσεων, γίνεται αντιληπτό πως το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, ακόμα και αν περιλαμβάνει κάποιες ρυθμίσεις οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, στην συνολική του υπόσταση αποτελεί μια ακόμη εχθρική ενέργεια των ντόπιων υπηρετών των νεοταξικών και πολιτικών και των τοκογλύφων.

Εμείς μετά από την εισήγησή μου είναι φυσικό ότι θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Θέλω στο σημείο αυτό όμως επειδή αναφέρθηκα στο σύμφωνο συμβίωσης, να ρωτήσω τον κ. Υπουργό και αν ήθελε στη συνέχεια να απαντήσει, εάν έχει δει την εικόνα ενός αξιωματικού του γερμανικού στρατού σε υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ο οποίος έχει μια ιδιαιτερότητα στον σεξουαλικό του προσανατολισμό και προσήλθε σε στρατιωτική συγκέντρωση φορώντας φούστα και μακιγιάζ. Θέλω να πω λοιπόν ότι θα ισχύσουν τα σύμφωνα συμβίωσης και στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα γίνουμε θεατές παρομοίων καταστάσεων στο Ελληνικό Στράτευμα;

Θέλω και εγώ επιδερμικά, όπως και ο προλαλήσας συνάδελφος να αναφερθώ και να εκθέσω την άποψή μας σε κάποια άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου. Ειδικά για το πρώτο άρθρο λέμε και τονίζουμε ότι οι μεταθέσεις θα γίνονται από τις εισηγήσεις των αρμοδίων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και αρμοδιότητα για αυτά θα αποκτά ο Υπουργός και δεν θα έχουν τη δυνατότητα για τις μεταθέσεις οι αρμοδιότεροι που είναι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Οι τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, οι διαθέσεις στρατιωτικού προσωπικού απαιτείται να είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά των μονίμων στρατιωτικών, των μονίμων εκπροσώπων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της στρατιωτικής ηγεσίας. Δεν νοείται λοιπόν για μας να έχει την παραμικρή ανάμιξη κανένας πολιτικός ηγέτης, καμία πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στα υπηρεσιακά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση και όσες διαχρονικά προηγούμενες ρυθμίσεις προσπάθησε και απέκτησε η πολιτική τάξη της πατρίδας μας σε τέτοιου είδους αρμοδιότητες, αυτή είδαμε ότι υλοποιήθηκε προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, τα οποία μικροπολιτικά συμφέροντα για εμάς κακώς εμπλέκονται και εμπλέκουν το στράτευμα σε πολιτικά παιχνίδια, δημιουργώντας ένα κλίμα που δημιουργεί σοβαρά θέματα για την Εθνική μας Ασφάλεια.

Θέλω στο σημείο αυτό να πω το εξής: Πέρα από το άρθρο 12 που υπάρχει ρύθμιση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των λιποτακτών, το οποίο άρθρο εμείς το θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, υπάρχει και ένα άρθρο που λέει για τη δημιουργία γραφείου στήριξης οπλιτών. Με την ίδρυση αυτών των γραφείων δημιουργείται μια παράκαμψη, καταστρατήγηση, μια έξοδος διαφυγής των οπλιτών από την αυστηρή τήρηση της ιεραρχίας στο στράτευμα. Διερωτάμαι, σε μια εμπόλεμη κατάσταση σε καιρό πολέμου εάν δεν είναι αρεστή μια απόφαση του Διοικητή της Μονάδος για την εκτέλεση μιας ενεργείας, οι δυσαρεστημένοι πολίτες θα απευθυνθούν στα λειτουργούντα γραφεία υποστήριξης και θα υποβάλλουν καταγγελίες κατά του Διοικητή;

Θέλω στο σημείο αυτό να αναφέρω στον κ. Υπουργό, ο οποίος προσφάτως έχει αναλάβει τα καθήκοντά του και πιστεύω ότι επειδή είναι πολύ σημαντική η θέση του στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι σε πολλά ζητήματα θα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ενημέρωσης. Θέλω λοιπόν να τον ενημερώσω και θα σας επισυνάψω κ. Υπουργέ, τις εν λόγω φωτοτυπίες. Διαβάζω λοιπόν: «Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, Τμήμα Διοικητικών και Νομικών Θεμάτων» είναι αδιαβάθμητο. Είναι μια πάγια διαταγή 4–33/2011. Θέμα: «άδειες των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».
Σήμερα ομιλούμε για τις μεταθέσεις, κάτι παρόμοιο υπάρχει και απασχολεί οπλίτες και στρατιωτικούς, είναι οι άδειες. Τον Δεκέμβριο του 2011, έχει βγει αυτή η διαταγή που αφορά τις άδειες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και διαβάζω στη σελίδα 13 το εξής και θέλω να μας ενημερώσετε , αν συνεχίζει να ισχύει αυτό, εσείς ή οι αρμόδιοι στρατιωτικοί, που είναι σήμερα μαζί μας.
« Άδεια απουσίας για εθελοντική συμμετοχή σε προγράμματα ΜΚΟ. Τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που μετέχουν εθελοντικά σε προγράμματα ΜΚΟ , για την παροχή βοήθειας, όπως αυτό ορίζεται από το άρθρο...κλπ ,κλπ, επιτρέπεται να λάβουν άδεια μετά αποδοχών, διάρκειας μέχρι δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί. Η άδεια αυτή χορηγείται ύστερα από εισήγηση της οικίας ΜΚΟ και σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, η συμμετοχή στα ανωτέρω προγράμματα λαμβάνεται υπ' όψιν και θεωρείται πρόσθετο προσόν για την προαγωγή και βεβαιώνεται με έγγραφό της ΜΚΟ προς την υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας.»

Αυτό εδώ, κύριε Υπουργέ, το οποίο δεν έχει  βγει από εσάς, από την πολιτική ηγεσία, όμως πιστεύω ότι είχε την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας το Δεκέμβριο του 2011, είναι ένα τεράστιο, μα τεράστιο σκάνδαλο για τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη της. Εκμεταλλεύονται οι ΜΚΟ την πειθαρχία των ενόπλων δυνάμεων, για να εξυπηρετήσουν ιδίους σκοπούς. Και δεν φτάνει που χρηματοδοτούμε, με όλα αυτά τα σκάνδαλα τις ΜΚΟ, θα πρέπει να διαθέτουμε προσωπικό και εφόδια, σε βάρος της εκπαίδευσης και συντήρησης των ενόπλων δυνάμεων. Και ποτέ; Την στιγμή που ο αρχηγός του ΓΕΣ δηλώνει ότι δεν αρκεί ο προϋπολογισμός, δηλαδή τα 210 εκατ. που δίνουμε στις ένοπλες δυνάμεις.

Εξετάστε το κ. Υπουργέ, δείτε ποιες είναι οι εργατοώρες , ποια είναι τα εφόδια, ποιο είναι το συμφέρον της ασφάλειας και του λόγου για τον οποίο υφίστανται οι ένοπλες δυνάμεις. Οι ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους δεν μπορεί να γίνονται «Φιλιππινέζες» των «αμαρτωλών» ΜΚΟ και αυτό να θεωρείται και  προσόν.

Εμείς θα καταψηφίσουμε το εν` λόγω νομοσχέδιο, επί των άρθρων θα τοποθετηθούμε αύριο.
Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ κ. Παππά. Να σημειώσω και λόγω της ιδιότητας μου , ότι το «σύμφωνο συμβίωσης», είναι νόμος του Κράτους και ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαιρέτως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...