Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

2/12/15 - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Με τη σειρά μου να καλωσορίσω και εγώ τους προσκεκλημένους και τους συναδέλφους της Επιτροπής.
Για το θέμα των συντάξεων των υπερηλίκων, Βορειοηπειρωτών και  Ποντίων αδελφών μας, η Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο, έχει ασχοληθεί επανειλημμένως και ο ομιλών  με πάρα πολλές ερωτήσεις προς τους τότε Υπουργούς αλλά και συνολικά το κόμμα μας με τροπολογίες που κατέθεσε σε ανάλογα και ομοειδή νομοσχέδια.
Δυστυχώς με τη σειρά μου βλέπω εκ μέρους κάποιων κομμάτων, τα οποία είχαν δώσει, αν θυμάμαι καλά, 70 Βουλευτές την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και εννοώ  την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, είχαν κάνει μια τροπολογία για να δοθεί το προνοιακό επίδομα αυτή η σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες και στους Ποντίους, θυμάμαι καλά ότι ήταν 70 τον αριθμό και είχε πει τότε ο Υπουργός ότι αποσύρεται την τροπολογία και το θέμα θα το φέρω στο επόμενο νομοσχέδιο, ήταν και ο Πρόεδρος  αν θυμάμαι καλά, ο κ. Τραγάκης που το είχε πει αυτό, δυστυχώς είδαμε ότι δεν έγινε τίποτα.
Μου γενάτε η απορία, και θέλω να πω ότι είναι ανθρώπινο αυτό, ίσως είναι και εκτός των σκοπών της Επιτροπής μας, ο κ. Κατρούγκαλος είναι  ένας ευγενής άνθρωπος και ένας έγκριτος επιστήμων και ρωτώ ανθρώπινα.
Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν γνωρίζω πώς μπορεί να νιώθει ο άνθρωπος Κατρούγκαλος, αν τα έχει καλά με τον εαυτό του, που έμπλεξε με την πολιτική, γιατί το λέω αυτό θέλω να πω παρά τον ενθουσιασμό του Αξιότιμου κ. Προέδρου, δεν μας είπατε κύριοι Υπουργέ κάτι ουσιαστικό σήμερα.
Ξέρετε στην Πελοπόννησο γιατί πολλοί λένε για την καταγωγή τους, εγώ δεν θα πω για την καταγωγή μου, θα πω για την Πελοπόννησο για τον Μωριά, στην Πελοπόννησο υπάρχει η έκφραση « καιροπετάω » δηλαδή πιστεύουν ότι το καιροπετάτε το θέμα, με την εισήγησή που μας κάνετε σήμερα εδώ, γιατί οι δεσμεύσεις και τα λόγια δεν έχουν κανένα κόστος και ήταν πολύ ουσιαστική η παρέμβαση από συνάδελφό που είπε ότι έχετε περίπου 28 μέρες, δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε ότι είστε  τόσο αποτελεσματικοί και το θέμα αυτό θα το επιλύσετε σε 28 ημέρες μέχρι της 1/1/16 ;
Τελικώς εύχομαι από καρδιάς να κάνω λάθος, πραγματικά το εύχομαι, αλλά θέλω να μου πείτε ότι αυτό που υπόσχεστε εσείς σήμερα, έρχεται σε αντίθεση με το υφεσιακό και μνημονιακό περιβάλλον που ζούμε και το περιβάλλον υποταγής των τελευταίων Κυβερνήσεων και της δικής σας τώρα, στα κελεύσματα των Ευρωπαίων.
Όλο αυτό το περιβάλλον πριονίζει ένα όχι καλό αλλά ένα άσχημο μέλλον και για τους γηγενείς, για  τους ιθαγενείς Έλληνας, αλλά και για τους ομογενείς μας, ή όσοι παλιννόστησαν  από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, και εννοώ  τον αλύτρωτο  Πόντο, και την αλύτρωτη  βόρεια Ήπειρο.
Τέλος, θέλω να σας επισημάνω κάτι που πιστεύω ότι το έχετε σκεφτεί και εσείς. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε αυτούς ανθρώπους και είναι οι παροχές υγείας και φτάνουμε αυτή τη στιγμή στο αυτονόητο, να θέλουμε και να εξομοιώνονται αυτούς τους ανθρώπους, τους συνέλληνες  μας να τους εξομοιώνουμε με κάποιους ξένους δηλαδή με κάποιους μετανάστες, οι κάποιους προσφυγές ή κάποιους λαθρομετανάστες όπως θέλετε πέστε το, που έχουν δωρεάν υγεία στην Ελλάδα.
Επίσης, θα μπορούσατε να τους προσφέρετε -  και αυτό είναι δύσκολο, εδώ ακούγεται ότι θα πάρετε από τους αστυνομικούς τα δωρεάν εισιτήρια-  δωρεάν μετακινήσεις  στις αστικές συγκοινωνίες ή και στις υπεραστικές συγκοινωνίες. Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν το λεωφορείο και κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι για να πάνε στη Βόρειο Ήπειρο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
          Τέλος, κ. Πρόεδρε, για το ηθικό που λέτε συμφωνώ απόλυτα, που είπατε ότι είναι ηθικό κομμάτι και δεν είναι ουσιαστική αυτή βοήθεια που δίνουμε, υπάρχουν όμως και άλλες πολλές κατηγορίες Ελλήνων που δικαιούνται και αυτοί το ηθικό κομμάτι. Ας το σκεφτούμε καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...