Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH - απο το βιβλίο "ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΥΛΑΚΗ"

(τ. 17 Οκτώβριος 2012)

Τον συνάντησα στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο Κοινοβούλιο, σε έναν χώρο όπου από τον ένα τοίχο υπήρχε απλωμένη η ελληνική σημαία και από τον απέναντι ήταν απλωμένη η μαύρη σημαία της Χρυσής Αυγής με τον χρυσό μαίανδρο στην μέση και κάτω από την εικόνα του Χριστού, δίνοντας στον χώρο μιαν άλλη αισθητική. Μόνο που ο 50χρονος Χρήστος Παππάς, ο οποίος άφησε το κατάστημά του στα Γιάννενα και πήρε την γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους για να κατέβει στην Αθήνα, στο πατρικό του, στου Παπάγου, όταν ανακηρύχθηκε βουλευτής, μου μίλησε καθαρά πολιτικά, καθώς και ο ίδιος έχει «μπλέξει» με την πολιτική από πολύ μικρή ηλικία, άσχετα αν βρέθηκε να μεγαλώνει σε έναν κοινωνικό περίγυρο στρατιωτικό της εποχής της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αφού ο πατέρας του, Ηλίας, ήταν τότε ταγματάρχης του Πυροβολικού και ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Δηλώσατε πρόσφατα ότι η Χρυσή Αυγή είναι «υπεράνω της Αριστεράς και υπεράνω της Δεξιάς». Τι εννοείτε μ’ αυτό; 

«Βεβαίως, και το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Πιστεύω ότι αυτοί οι διαχωρισμού που υπήρξαν μεταπολεμικά και, αν θέλετε, προϋπήρχαν ακόμη και από την εποχή του Διχασμού με τους “βενιζελικούς” και τους “κωνσταντινικούς”, είναι χαρακτηρισμοί που διχάζουν τον λαό. Το εφήρμοσαν οι γνωστοί Βρετανοί σύμμαχοί μας κι αυτοί που πήραν την σκυτάλη μετά, οι Αμερικανοί, με την πάγια τακτική του “διαίρει και βασίλευε”! Γι’ αυτό και λέμε πως είμαστε υπεράνω της Δεξιάς και της Αριστεράς. Αν θέλετε, βέβαια, σαν όρο, με την έννοια που είναι γνωστή η Δεξιά, η Λαϊκή Δεξιά, στα ελληνικά πράγματα, εμάς θα έλεγα ότι πολιτικά θα μπορεί κανείς να μας πει “Δεξιούς”, υπό την έννοια ότι θεωρούμε πως ιεροί πυλώνες της εθνικής ζωής είναι η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια. Από την άλλη, θα μας έλεγες, σύμφωνα με τον κλασικό χαρακτηρισμό ότι η Αριστερά είναι το κόμμα που ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά δικαιώματα και τον εργάτη, πως κοινωνικά είμαστε “Αριστεροί”, υπό την έννοια, δηλαδή, της κοινωνικής δικαιοσύνης». 

Αλήθεια, γιατί μαύρες μπλούζες και, γενικά, μαύρη περιβολή; Είναι τυχαία επιλογή ή μήπως να δεχτούμε την άποψη εκείνων που σας κατηγορούν ότι θέλετε να μοιάζετε με τους «μελανοχίτωνες»;

«Θα έλεγα πως η άποψη του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ο οποίος στο μνημόσυνο του Γράμμου, στην Βούρμπιανη, εφέτος το καλοκαίρι είπε ότι “εύχομαι αυτά τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες”, γιατί υπήρχε μεγάλη αντιπροσωπεία Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, “να έρθει η στιγμή να τις βγάλουν και να φορέσουν μπλούζες μπλε και άσπρες”, είναι η απάντηση. Αυτό έχει την έννοια ότι αυτές οι μαύρες μπλούζες σημαίνουν ένα είδος “πένθους” γι’ αυτά που υφίσταται η Πατρίδα μας».

Κινητοποιείτε έναν δυναμικό κομματικό μηχανισμό. Από πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα;

«Βρίσκονται από την έκτακτη κρατική εκλογική επιχορήγηση που μας δόθηκε -δεν έχουμε ακόμη πάρει την κανονική, που θα δοθεί το 2013- και από το ποσοστό που δίνουμε εμείς από τον μισθό του βουλευτή στον κομματικό μηχανισμό. Το δηλώσαμε από την αρχή ότι θα παίρνουμε μισθό αντισυνταγματάρχη, έτσι, συμβολικά, και τα υπόλοιπα θα τα δίνουμε στο κόμμα για κοινωνικό έργο. Κι αυτό ισχύει. 

Κατά πόσο να πιστέψουμε εκείνους που σας κατηγορούν για συνεργασία με το παρακράτος και «ομάδων» της Αστυνομίας; 

«Το παρακράτος είναι το ίδιο το κράτος! Το βλέπουμε σε όλο του το μεγαλείο αυτές τις μέρες, με τους μηχανισμούς του, με τις Μυστικές Υπηρεσίες. Εμείς είμαστε Έλληνες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και μας παρακολουθεί η ΕΥΠ. Μάλιστα, το είπα και στην Βουλή αυτό, δεν έδωσαν την σημασία που έπρεπε ούτε καν οι υπεύθυνοι -βέβαια, τώρα οι πρόεδροι κ.λπ. έχουν άλλα και τρέχουν- δεν έκαναν καμιά ενέργεια και να πουν “κοιτάξτε, κύριοι, παρακολουθούνται βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου”. Έτσι, σταμάτησα κάποιον απ’ αυτούς που με παρακολουθούν και του λέω: “Φίλε, τι έγινε; Τι συμβαίνει;”. Αφού πιάσαμε κουβέντα, του μιλώ για την Υπηρεσία του και μου λέει: “Αγαπητέ μου, ξέρεις, η Υπηρεσία είναι παντελώς διαλυμένη και αυτή την στιγμή αυτό που μας απασχολεί και αυτό που μας εντέλλουν να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τα γκομενιλίκια των βουλευτών και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, για γνωστούς πολιτικούς εκβιασμούς”. Και η ΕΥΠ δεν είναι κάτι ξέχωρο από το υπόλοιπο κράτος. Και εφόσον αυτή την εποχή βλέπουμε να μη λειτουργεί τίποτε, δεν λειτουργεί κι αυτή! Το πώς υφίσταται αυτό το κράτος ένας Θεός το ξέρει. Θα έλεγα, μήπως είναι αυτός ο περίφημος “Θεός της Ελλάδος” που μας βοηθάει και πάλι μπας και σταθούμε όρθιοι; Να συμπληρώσω και το εξής: μιλώντας για τους εκπροσώπους της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης, τους είπα “μια μέρα καλά θα ήταν να μην πάρετε καμιά απόφαση. Θα ήταν πολύ καλύτερο να μην μπερδεύεστε, να μην κάνετε τίποτε και να λειτουργήσει η χώρα, αυτή την περίοδο α λα Βέλγιο, χωρίς κυβέρνηση». 

Σας κατηγορούν, επίσης, ότι μεταχειρίζεστε την βία. Δεν γνωρίζετε την αρχή ότι «η βία φέρνει βία»; 

«Αν θεωρείτε βία την συμβολική καταστροφή κάποιων χαρτόκουτων, ενός ή δύο πάγκων λαθρομεταναστών, ε, τότε, τι να πω; Δηλαδή, το τόσο αίμα που έχει χυθεί από την τρομοκρατία, το αίμα που χύνεται μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ δεν είναι βία; Αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή να υφίσταται ο ελληνικός λαός από τους λαθρομετανάστες δεν είναι βία; Πήραν, λοιπόν, συμβολικά μια πράξη που μας έθετε στο πλευρό των μικροπωλητών οι οποίοι πλήττονται από το παρεμπόριο, όπως και όλο το κράτος, διότι δεν εισπράττει ΦΠΑ από την διακίνηση λαθραίων εμπορευμάτων, και το έκαναν ολόκληρο σίριαλ και μάλιστα... τουρκικό σίριαλ!».

Δηλαδή, με την βία θα λυθούν το μεταναστευτικό και το ζήτημα των κουκουλοφόρων που σπέρνουν την καταστροφή στο πέρασμά τους; 

«Αν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την βία ως όπλο, δεν θα ήμασταν πολιτικό κόμμα. Θα ήμασταν μια μυστική παραστρατιωτική οργάνωση και δεν θα μπλέκαμε με τα κομματικά. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στην πατρίδα μας μέσα στο πλαίσιο που μας παρέχεται από το Σύνταγμα, ως νόμιμο πολιτικό κόμμα. Σε ό,τι αφορά όμως την βία, δεν μπορεί να έχει η Χρυσή Αυγή την ευθύνη του οποιουδήποτε μπορεί να φορέσει μια μπλούζα ή να δηλώσει Χρυσαυγίτης! Κάθε μέρα, αν πάρετε το Δελτίο Συμβάντων της Αστυνομίας, υπάρχουν δολοφονίες κι ένα σωρό περιπτώσεις βίας. Ρωτούν αυτούς τους εγκληματίες για τα πολιτικά τους πιστεύω; Εξάλλου, υπάρχει και μια μεγάλη παραπληροφόρηση και βλέπουμε να μας προσάπτουν υποτιθέμενα εγκλήματα, τα οποία, κατ’ ουσία, είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ λαθρομεταναστών. Αλίμονο, αν είχαμε την λογική ότι με ένα μπερντάκι ξύλο θα λύσουμε το μεταναστευτικό! Είναι, τουλάχιστον, παιδαριώδες». 

Πώς θα λυθεί, όμως; 

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο απαιτεί πολιτική βούληση, συνδρομή των Σωμάτων Ασφαλείας, συνδρομή του Στρατού -το είπαμε και μας λοιδόρησαν- για να μπορέσει να επιλυθεί. Επίσης, αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με “στρατόπεδα φιλοξενίας” ούτε με “στρατόπεδα υποδοχής”, αυτά τα περιβόητα του κ. Δένδια, καθώς τα οκτώ “στρατόπεδα υποδοχής” για 8.000 λαθρομετανάστες δεν λύνουν το πρόβλημα των 2 εκατ. παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Έρχομαι σήμερα από ένα νοσοκομείο, συγκεκριμένα το Παίδων, στο οποίο έτυχε να βρεθώ για την περίπτωση ενός συγγενούς μου. Με βρήκαν γιατροί συνδικαλιστές και μου είπαν: “κ. Παππά, δεν πάει άλλο”! Έχουν περιστατικά κατά 80% κυρίως αλλοδαπών. Στους διαδρόμους ακούς από το μεγάφωνο μόνο Αχμέτ, Μεχμέτ, Αλί κ.λπ. Προσέρχονται με το πρόσχημα του “επείγοντος”, διότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, παρόλο που απαγορεύει στους λαθραίους να εξετάζονται, έχει το... παραθυράκι του “επείγοντος” και αν πει ο γιατρός σε κάποιον ότι η περίπτωσή του δεν είναι επείγουσα, τότε τον έχουν πιάσει από τον λαιμό! Έχει έρθει πάρα πολλές φορές η Αστυνομία και δεν έχει κάνει τίποτε, παρά μόνο λένε στους γιατρούς “κάντε μια μήνυση”».

Καταγγέλλετε το κοινοβουλευτικό μας σύστημα ως άτοπο και σαθρό, αλλά πριν από λίγους μήνες γίνατε κι εσείς μέλος του. Τώρα σας εκφράζει; 

«Αυτή θα ήταν μια πολύ καλή ερώτηση και σε πολλούς άλλους βουλευτές, μέχρι και σε πολύ υψηλά ιστάμενους σε κυβερνητικά πόστα, αφού και αυτοί το λένε και κατ’ ιδίαν αλλά και σε συζητήσεις που δεν καταγράφονται σε πρακτικά, ότι “κράτος είναι bordello”, κάτι το οποίο είπα και μέσα στην Βουλή, μόνο που το είπα με γαλλική προφορά για να είναι πιο εύηχο. Λοιπόν, θα έλεγα ότι το κράτος δεν είναι ούτε καν bordello, γιατί ακόμη και τα μπουρδέλα έχουν κάποια τάξη... Εδώ δεν υπάρχει τίποτε. Υπάρχει μόνο χάος». 

Πιστεύετε ότι το πολιτικό κατεστημένο στην χώρα μας θα μπορέσει ποτέ να ξαναβρεί την αξιοπιστία του; 

«Με εκβιασμούς, που τους ζήσαμε την περίοδο των 40 ημερών μεταξύ των εκλογών Μαΐου - Ιουνίου, πάντα βρίσκει την αξιοπιστία του! Γι’ αυτούς μετράει το τελικό αποτέλεσμα: τα “κουκιά”. Υπάρχουν άνθρωποι που εκβιάζονται και έχουν την ευθύνη τους και ο ελληνικός λαός έχει την δική του ευθύνη. Δηλαδή, δεν νοείται το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου να το συγκρίνεις μ’ αυτό των εκλογών του Ιουνίου. Και είναι γνωστό και σε σας, από την εμπειρία ζωής που έχετε τόσα χρόνια στην Δημοσιογραφία, ότι κάθε Δευτέρα των εκλογών γεμίζουμε από “κοψοχέρηδες”. Οι άνθρωποι του συστήματος, οι κυβερνητικοί βουλευτές κυρίως, το βράδυ του Σαββάτου πριν από τις εκλογές, έβαλαν τους κομματάρχες τους να πάνε στα σπίτια και να τάζουν διορισμούς. Ο άνθρωπος που είναι άνεργος, που έχει παιδιά άνεργα, του περνά από το μυαλό και λέει “λες να είμαι εγώ ο τυχερός και να διοριστώ;”, οπότε, στην ουσία, εκβιάστηκαν! Μάλιστα, είχαν το θράσος να μιλούν για διορισμό σ’ αυτούς που μόλις πριν από λίγους μήνες οι ίδιοι είχαν απολύσει! Και για να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σας, δεν πρόκειται για την ανακτήσει γιατί, τουλάχιστον για μας, ποτέ δεν υπήρξε αξιόπιστο. Το κομματικό πολιτικό σύστημα στηρίχτηκε πάντα στις πλάτες των ξένων, στο ψέμα, στις μίζες, στις δολοπλοκίες και στην διαφθορά».

  Μιλήσατε για την πολιτική κρίση. Να μιλήσουμε τώρα και για την οικονομική; Θεωρείτε ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας εξαιτίας κακών χειρισμών του παρελθόντος; 

«Δεν είμαστε καθόλου άξιοι της τύχης μας. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια πολύ καλύτερη τύχη. Το ζήτημα της κρίσης είναι καθαρά πολιτικό. Είμαστε στην δίνη του κυκλώνα λόγω πολιτικών αποφάσεων. Δεν είμαι υπέρ της συνωμοσιολογίας ότι πάντα και παντού υπάρχουν μισέλληνες και μας κυνηγούν, αλλά η ίδια η ζωή και η πράξη δείχνουν ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή συντελείται ένα μεγάλο πείραμα. Θέλουν να γίνουμε το πρώτο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Ένα πρώτο μοντέλο που θα είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία, με τους γηγενείς μειονότητα, με καθυποταγμένους πολίτες που θα έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα και δεν θα έχουν καθόλου ελευθερία. Πολίτες που, κατ’ ουσία, θα είναι σκλάβοι. Και ένα μοντέλο όπου δεν θα υπάρχει κυβέρνηση με εθνική συνείδηση, τις αποφάσεις θα παίρνουν επισήμως και με τον νόμο κέντρα εκτός Ελλάδος». 

Ισχυριστήκατε πρόσφατα ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή. Γιατί; 

«Αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό; Και δεν είναι μόνο οι Γερμανοί. Είναι και άλλοι πολύ καλοί ΝΑΤΟϊκοί μας σύμμαχοι. Είναι και οι Αμερικανοί. Και το γνωρίζετε πως δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως στην Σούδα, στο Άκτιο και άλλα σημεία της χώρας μας που δεν είναι γνωστά, όπου έχουμε αμερικανική κατοχή και υπηρεσίες. Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα. Γεωστρατηγικά, είμαστε σε ένα ευαίσθητο και σημαντικό σταυροδρόμι πολιτισμών, χωρών και ηπείρων. Αυτό ήταν η “ευχή” και η “κατάρα” για την Ελλάδα στην διαδρομή της Ιστορίας της. Αν υπάρξουν στο μέλλον -κι αυτό ευελπιστούμε με τον αγώνα μας- πραγματικά εθνικές κυβερνήσεις, αυτό μπορώ να το θεωρήσω για το κοινό καλό. Παράδειγμα, επειδή μιλήσαμε για γεωστρατηγική και την παρούσα κατάσταση στην περιοχή μας, εμείς καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση και αντίστοιχο σχέδιο νόμου για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Είναι ένα από τα θέματα για τα οποία δεσμεύθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να χαρακτηριστεί -και να το πω με συναίσθηση ευθύνης- ως ένας “πολιτικός Πινόκιο” με τα ψέματα που έχει φλομώσει τον ελληνικό λαό. Θυμόσαστε προεκλογικά που ο κ. Σαμαράς έλεγε για “άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ” και βλέπετε τώρα τι γίνεται. Είναι κάτι που πάει στις καλένδες και θα δούμε όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Είναι, ακριβώς, ό,τι συμβαίνει, εδώ και δεκαετίες, με τα 12 μίλια!» 

Πρόσφατα καταθέσατε δύο ερωτήσεις στην Βουλή. Η μια μιλούσε για «σκοπιανή προπαγάνδα με χρήματα ελληνικά». Τι εννοείτε μ’ αυτό; 

«Προγραμματίστηκαν κάποιες γιορτές στον Γράμμο από ένα Ίδρυμα που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, δήθεν “εθνικής συμφιλίωσης”, όπου θα πήγαινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι με την ερώτησή μου αυτή “προστατέψαμε” τον κ. Παπούλια. Μάλιστα, είπα “δεν προστατεύεται ο Πρόεδρος; Δεν τον πληροφορείτε σχετικά;” και μου είπαν “μα, δεν το ξέραμε”. Λοιπόν, κάναμε αυτή την ερώτηση, γιατί εκεί θα γινόταν ένα ορμητήριο σκοπιανής προπαγάνδας. Θα ερχόντουσαν Σκοπιανοί, με αλλοτριωτικά συνθήματα, να καπελώσουν την εκδήλωση. Και αυτό το Ίδρυμα του κ. Πετσάλνικου τελεί υπό την προστασία του Ιδρύματος της Βουλής, άρα θα χρηματοδοτούνταν η εκδήλωση με χρήματα ελληνικά».  

Η άλλη ερώτηση αναφέρονταν στην τιμωρία Έλληνα διπλωμάτη που μίλησε για την Βόρεια Ήπειρο. Τι σημαίνει αυτό για σας; 

«Ναι, εκκρεμεί δίωξη εναντίον του. Αυτή την στιγμή ο όρος Βόρειος Ήπειρος είναι απαγορευμένος στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Είδαμε, μάλιστα, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, στην συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του, όταν του έθεσε το θέμα της ελευθερίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και χωρίς καμιά αντίρρηση άκουσε τον Αλβανό υπουργό να του μιλάει για τα δικαιώματα της αλβανικής «παροικίας» στην Ελλάδα! Εμείς δεν δημιουργήσαμε καμία αλβανική «παροικία». Δεν υπήρχαν ποτέ Αλβανοί στην Ελλάδα, παρά όσοι ήλθαν απρόσκλητοι, ενώ στην Βόρεια Ήπειρο υπάρχουν Έλληνες γηγενείς εδώ και χιλιάδες χρόνια! Είχα την τύχη να επισκεφτώ τον Δεκαπενταύγουστο την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, στο μνημόσυνο του ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα, και αφουγκράστηκα τα προβλήματα των ανθρώπων». 

Και οι Αλβανοί;

«Αυτή τη στιγμή οι Αλβανοί αγοράζουν εκβιαστικά περιουσίες Ελλήνων και τους διώχνουν από τα μέρη τους. Στην Χιμάρα, όπου δεν υπήρχε Αλβανός, τώρα ζουν ως μόνιμοι κάτοικοι πάρα πολλοί, βάσει σχεδίου. Κάτι ανάλογο γίνεται αυτήν την εποχή στην Θεσπρωτία, όπου δικηγόροι, που τους έχουν βάλει οι περιβόητοι Τσάμηδες, αλωνίζουν το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, διεκδικώντας περιουσίες Ελλήνων και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κωφεύει! Μάλιστα σκοπεύουν να εκμισθώσουν σαν να είναι περιουσία τους οι κυβερνώντες τα νησάκια στα Σύβοτα για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον Αλβανών επιχειρηματιών. Σε επίκαιρη ερώτησή μου στην Βουλή ο υπουργός δεν εμφανίστηκε να απαντήσει στα ερωτήματά μας για την εκμίσθωση νησιών με το γνωστό πρόσχημα “κώλυμα λόγω φόρτου εργασίας”. Από την άλλη, έχω στα χέρια μου μια λίστα με τεράστια ποσά που παίρνουν Έλληνες πρέσβεις σε όλο τον κόσμο -μιλάμε πέραν του μισθού τους- με ποσά 8.500 ευρώ και 9.500 ευρώ, ακόμη και 10.000 ευρώ, ως επιδόματα, συν 20% επίδομα στέγης, οπότε βλέπουμε μια κατασπατάληση και μια διασπάθιση χρήματος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από μέρος τους για τα εθνικά μας θέματα. Για να μην αναφέρω και τα “κρυφά κονδύλια”, όπου φαίνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χαρίζει και “ταΐζει” τους διάφορους σκερβελέδες και εθνικά ύποπτους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων”. 

Και για το Θρακικό ποια είναι η θέση σας; 

«Κάναμε μιαν ερώτηση στην Βουλή για την “κοσοβοποίηση της Θράκης” κι ακόμη περιμένουμε απάντηση. Είστε πολύ καλός γνώστης του θέματος, κ. Ανδρουτσόπουλε, και μελέτησα με σοβαρότητα το σχετικό σας δημοσίευμα στο προηγούμενο τεύχος του Crash, αλλά θα σας δώσω μια άλλη πληροφορία: όταν το θέμα, όπως διενέργεια δημοψηφίσματος στην Θράκη, ανακήρυξη ΕΟΖ της Θράκης φτάνει να συζητιέται σε επίπεδο συνταγματαρχών σε ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία -και μιλώ για συγκεκριμένα στρατηγεία- και δεν έχουμε αντιρρήσεις ούτε καν από Έλληνες που είναι μάρτυρες τέτοιων συζητήσεων, σημαίνει ότι “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”, κάπου υπάρχει μεγάλη φωτιά και πολύς καπνός. Οι εκτιμήσεις πολλών είναι ότι αυτό τοποθετείται σε βάθος χρόνου πενταετίας. Με τους ρυθμούς, όμως, της αποσάθρωσης της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους, το βλέπω πολύ συντομότερα. Γι’ αυτό και κάναμε αυτή την ερώτηση, μπας και κάποιοι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν. 

Στο τελευταίο επεισόδιο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκε σάλος απ’ όλα τα κόμματα για την στάση και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Εσείς τι λέτε; 

«Κατ’ αρχάς, δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο εκ μέρους μας. Υπήρξε η γνωστή τακτική των γνωστών προβοκατόρων και των καθ’ έξιν υβριστών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται σε όλα τα κόμματα. Όλα τα παλιά κόμματα της Βουλής είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής και η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων. Όταν θα σταματήσουν να μας υβρίζουν θα παραμένουμε κι εμείς στην αίθουσα. Δεν γίνεται να σε βρίζουν και να λες “ευχαριστώ”. Εμείς δεν είμαστε σκώληκες. Αυτοί είναι χαμερπείς. Εμείς είμαστε Αετοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...