Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Όταν ο «Ρεπουσισμός» ανάγεται σε κρατική ιδεολογία

Όταν ο «Ρεπουσισμός» ανάγεται σε κρατική ιδεολογία

Όσο και να προσπαθούσαν στην παρούσα κυβέρνηση, δύσκολα θα έβρισκαν ακαταλληλότερο πρόσωπο από τη Σία Αναγνωστοπούλου για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών.
Όλα όσα προσπαθεί η Ελλάδα να ξεχάσει, να αποφύγει ή να ακυρώσει, η συγκεκριμένη κυρία τα έχει κάνει «σημαία» της. Μια ματιά στα έργα και τις ημέρες της είναι αρκετή: Στο δημοψήφισμα για την επικύρωση του Σχεδίου Ανάν είχε ταχθεί φανατικά υπέρ του «Ναι», λοιδορώντας μάλιστα τους αντιπάλους της μέσω της κομματικής φυλλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Αυγής». 
Όσον αφορά το Σκοπιανό, ανήκει σε εκείνους που θεωρούν ότι την κύρια ευθύνη για την διαιώνιση του προβλήματος φέρει η ελληνική πλευρά και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών ως «Μακεδόνων» είναι αναφαίρετο, ακόμη και αν είναι ανιστόρητο ή δημιουργεί αλυτρωτικά παράγωγα! Η λατρεία και δυνατό τα σημείο όμως είναι η Τουρκία, λόγω (και) επιστημονικού αντικειμένου. Είναι μάλιστα θαυμάστρια του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όπως πιστεύει, είναι ο «Τζορτζ Ουάσινγκτον της Τουρκίας»! Όταν διαβάζει κάποιος τις απόψεις της, δύσκολα πιστεύει ότι τις λέει στα σοβαρά.
Ερωτούμε: Στην χώρα μας από την παρούσα κυβέρνηση, ο φιλοτουρκισμός και η προσήλωση σε πολιτικές που εξυπηρετούν τους γείτονες είναι κάτι επιβραβεύσιμο; Είναι σωστό το υπουργείο Εξωτερικών να διοικείται από άτομα που ενθαρρύνουν την ανθελληνική πολιτική Τούρκων, Σκοπιανών και λοιπών εχθρών της χώρας μας;
Σήμερα, που ζούμε την πιο δύσκολη ώρα για τα εθνικά μας ζητήματα και κάτω από την ασφυκτική πίεση των «εταίρων», είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προωθεί τέτοια άτομα, αντί να επενδύει σε ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια και κυρίως με υγιείς απόψεις; Αλλά… Πρώτη Φορά Αριστερά είναι αυτή, και πράττει αναλόγως.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-o-repousismos-anagetai-se-kratikh-ideologia#ixzz3i88x724Z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...