Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Το οικονομικό πρόγραμμα του Τραμπ και η Ελλάδα των μνημονίων

Είναι βέβαιο ότι η εκλογική νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και στην πολιτική ζωή της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα πριν την εκλογή Τραμπ έκανε ανασχηματισμό, στον οποίο ανασχηματισμό τοποθέτησε σε καίριες θέσεις πρόσωπα τα οποία ευρίσκονται κοντά στον κύκλο της Κλίντον και του Τζωρτζ Σόρος. Καθώς φαίνεται η τύχη τους τελειώνει… Αλλά και από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία φάνηκε εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στην αλλαγή που συνετελέσθη στην Ουάσιγκτον.

Ένας νέος πολιτικός άνεμος φυσάει, λοιπόν, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, ο οποίος θα πλήξει καίρια τα οικονομικά σχέδια των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σχέδια σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει στηθεί κυριολεκτικά στο απόσπασμα με τα συνεχή μνημόνια, τα οποία όχι μόνον δεν έχουν σώσει την χώρα, αλλά την οδηγούν όλο και πιο κοντά σε μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Τραμπ θα σώσει την Ελλάδα, ο οποιοσδήποτε Τραμπ, την Ελλάδα θα την σώσουν μόνον οι Έλληνες και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση του λαού μας! Αξίζει να δούμε, όμως, κάποια βασικά στοιχεία του οικονομικού προγράμματος του Τραμπ, προγράμματος με το οποίο κέρδισε τον λαό των ΗΠΑ και κυρίως τις λαϊκές τάξεις των λευκών αμερικανών που τον ψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό και να δούμε εάν αυτά τα στοιχεία θα είχαν κάποια χρησιμότητα για την Ελλάδα του 2016, την Ελλάδα που έχει κυριολεκτικά γονατίσει από τα μνημόνια.

Ο Τραμπ προτείνει μια ισχυρή ανάπτυξη με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, προσδοκώντας να δημιουργηθεί ένας αυτοτροφοδοτούμενος μηχανισμός στα δημόσια έσοδα. Σε εμάς έχουν επιβάλλει εξοντωτικούς φόρους με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεων να έχουν κλείσει και αρκετές χιλιάδες εάν όχι δεκάδες χιλιάδες να έχουν μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό.

Ο Τραμπ σε ανύποπτο χρόνο έχει ταχθεί κατά της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, μιας πολιτικής η οποία έχει καταστρέψει κυριολεκτικά την Πατρίδα μας και την έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Μια πολιτική, που ευρίσκεται απολύτως στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης.

Σχετικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και αναφερόμενος στην πρόταση του για κατασκευή φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό έχει δηλώσει ότι “ένα Έθνος χωρίς σύνορα δεν είναι Έθνος” και το λέει αυτό ο επικεφαλής ενός κράτους, το οποίο με την πλήρη έννοια του όρου δεν είναι Έθνος, σε αντίθεση με μας που είμαστε ένα εθνικό κράτος, το οποίο ακολουθεί την καταστροφική πολιτική των ανοικτών συνόρων!

Εις ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ο Τραμπ θέλει να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Συρία και μάλιστα σε συνεργασία με την Ρωσία! Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα την οποία αφορά άμεσα ο πόλεμος αυτός και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που είτε με αιτία, είτε με πρόσχημα αυτόν, έχουν περάσει ή επιδιώκουν να περάσουν στην Πατρίδα μας. Μη ξεχνάμε ότι η πολιτική Ομπάμα και Κλίντον δημιούργησαν χάος, διέλυσαν την Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη με το περίφημο κίνημα της “αραβικής άνοιξης”. Μόνο μία χώρα διέφυγε την διάλυση η Αίγυπτος και αυτό γιατί έγινε σε αυτήν στρατιωτική δικτατορία.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει έναν εθνικό προστατευτισμό στην οικονομία, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα εάν είχε μία εθνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσεως.

Μόνο προστατεύοντας τα ελληνικά προϊόντα, μόνο με αύξηση της εθνικής παραγωγής μπορεί να σωθεί η ελληνική οικονομία και όχι με τα μνημόνια που την οδηγούν στην καταστροφή.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...