Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

SPITI-KATASXESI

Παλαιοτέρα υπήρχε το ρητό αν θες να το σώσεις να το δηλώσεις  αυτό τη ρητό ήρθε να κάνει πράξη η πιο θατσερική κυβέρνηση των τελευταίων ετών έτσι χιλιάδες ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο και χαρακτηρίστηκαν «αγνώστου ιδιοκτήτη» αναμένεται να αλλάξουν χέρια έως το τέλος του χρόνου και να περάσουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου!
Συνολικά υπολογίζεται ότι 200.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη». Πρόκειται για ακίνητα σε 340 περιοχές όλης της χώρας, των οποίων η κτηματογράφηση άρχισε την περίοδο 1997-99. Μερικές χιλιάδες από αυτά αναμένεται να προστεθούν στη δημόσια περιουσία μέσα στους ερχόμενους έξι μήνες. Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών των ακινήτων έχει αρχίσει ήδη από την 1η Αυγούστου στο Κιλκίς και ακολουθούν περιοχές στην Αργολίδα, στη Φθιώτιδα και σε ακόμη 17 περιοχές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, από τα προαναφερθέντα 200.000 ακίνητα περίπου 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο.
Τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα που θα περιέλθουν στο Δημόσιο θα υπάγονται πλέον στην ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίησή τους, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ούτε για το πόσα από αυτά ανήκουν ήδη στο Δημόσιο, επειδή έως το καλοκαίρι του 2013 το Δημόσιο δεν ήταν υποχρεωμένο να δηλώνει την περιουσία του στο Κτηματολόγιο.
Άλλη μια κίνηση της πρώτης φορά αριστερά που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Μόνη λύση η Χρυσή Αύγη η μόνη αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη. 

http://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...