Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

H EΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

simaies-thermopylesth__article
Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας «Εμπρός»,
Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη «Εγέρθητι»


H Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο μπορεί να εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός.
Πρώτον γιατί η ηγεσία του δεν πτοείται από διώξεις, ύβρεις και φυλακίσεις, αλλά υπερασπίζεται τις θέσεις της που είναι θέσεις εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Δεύτερον γιατί όσοι την ακολουθούν και την στηρίζουν έχουν πίστη και θέληση που δεν κάμπτουν ούτε αυτές οι σφαίρες του παρακράτους. Τρίτον, γιατί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι οι μόνοι που δεν επιδόθηκαν σε κυβιστήσεις όπως όλων των κομμάτων του μνημονιακού τόξου. Αυτές οι διαπιστώσεις βρίσκουν την Χρυσή Αυγή και πάλι «εναντίον όλων». Είναι η μόνη, αλλά δεν είναι, και ούτε πρέπει να είναι μόνη.

Η Αριστερά, όπως απέδειξε και η πρόσφατη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το άλλοθι των Καπιταλιστών για να φοβερίζουν τον λαό και να τον ωθούν είτε σε κατευθυνόμενες και αποτυχημένες εξεγέρσεις, είτε στις ασφαλείς αγκάλες των «πατερούληδων» της Δεξιάς. Διεθνιστικές και απάτριδες και οι δύο τάσεις του κοινοβουλευτισμού, αποκαλύφθηκαν με την επιβολή του νέου μνημονίου. Σε κομματικό επίπεδο, οι πρακτικές της Αριστεράς αναπαράγουν στα εκκολαπτήρια του Ρήγα, του Περισσού, και των άλλων αριστερίστικων γκρουπούσκουλων, στελέχη που διαχέονται σε όλα τα συστημικά κόμματα, αλλά δεν οδηγούν τον λαό παρά στην απομόνωση, την απελπισία και το μίσος.
Είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγής, και να παραιτηθεί από την διεκδίκηση ενός καλύτερου, δικαιότερου, ελεύθερου Αύριο, παραχωρώντας έτσι το δικαίωμα στα κόμματα της κλεπτοκρατίας να εξακολουθήσουν να κάνουν κουμάντο στην πολιτική και στην καθημερινότητά μας. Αν και μεταπολίτευση και κοινοβουλευτισμός χρεωκοπούν, η καθημερινότητα ζητά λύσεις, αναγκαία επαναστατικές αλλά όχι καταδικασμένες να αποτύχουν, όπως συνέβη με την ρητορική ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται επομένως εμπρός σε ένα ιστορικό καθήκον και μια επιλογή η οποία θα γίνει πιο επιτακτική στους επόμενους μήνες. Καθώς ο λαός θα διαπιστώνει τα αποτελέσματα του μνημονίου της Αριστεράς, καθώς νέα σχήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους για να εκμεταλλευθούν κομματικά το αντιμνημονιακό 62% του ελληνικού λαού, η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει με τον δικό της τρόπο και στον δικό της χρόνο στην πρόκληση.

Ως προς τις θέσεις και τις ιδέες της η Χρυσή Αυγή αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, και ας μην έχει αυτό εκφραστεί εκλογικά κάτω από τις πιέσεις και την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για τις καταστροφικές πολιτικές των κομμάτων του μνημονίου, με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια, είναι η μοναδική εθνική και λαϊκή επιλογή. Οι συνθήκες είναι εδώ. Θα ηγηθεί του ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας που λέει ΟΧΙ στην υποδούλωση και τους εκβιασμούς, σε μια επανάσταση ελπίδας και προοπτικής;

Οι Ελληνες Εθνικιστές έχουν δώσει τις εξετάσεις τους, και θα τις ξαναδώσουν όποτε χρειαστεί. Εμπρός μας υπάρχει ένα φορτίο δυσανάλογο της ευθύνης μας. Είναι όμως πάντοτε στα χέρια των κατ’ αρχήν ολίγων, των Επαναστατών, να ανορθώνουν τις συνειδήσεις, το φρόνημα, και εν τέλει, τον Λαό και την Πατρίδα. Ένα παράλληλο εσωτερικό και εξωτερικό χτίσιμο είναι αναγκαίο, ενωτικό, εθνικό. Εμπρός στις προκλήσεις των καιρών, με συνείδηση του ποιοι είμαστε, με καθαρό όραμα του πού πηγαίνουμε, με αντίληψη και της ιδεολογικής διαύγειας και της πολιτικής αναγκαιότητας που συνεπάγεται ο πολιτικός μας αγώνας, θα απαντήσουμε και πάλι: Πρώτα η Ελλάδα. Μέχρι την Νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...