Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Γερμανικοί διθύραμβοι για τον μνημονιακό Τσίπρα: «Μόνο αυτός μπορεί να σώσει την Ελλάδα»!

Γερμανικοί διθύραμβοι για τον μνημονιακό Τσίπρα: «Μόνο αυτός μπορεί να σώσει την Ελλάδα»!

Οι δανειστές έχουν πια κάθε λόγο για να πλέκουν το εγκώμιο του Τσίπρα, από τη στιγμή κατά την οποία με υπογραφή δική του το τρίτο και σκληρότερο για τους Έλληνες Μνημόνιο είναι γεγονός.
Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, απηχώντας τις πεποιθήσεις των υψηλόβαθμων κύκλων της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και των αντίστοιχων της Ε.Ε., σκιαγραφεί το πορτραίτο του προέδρου του Σύριζα και πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον ως «το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα»! Το άρθρο μάλιστα, φέρει τον πομπώδη τίτλο: «Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα», αποδίδοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τις προσδοκίες που έχουν οι δανειστές αποθέσει στον Τσίπρα, προς υλοποίηση των αιματηρών μέτρων του Μνημονίου της Αριστεράς.
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά εσφαλμένα πως ο Τσίπρας παρά την αθέτηση των προεκλογικών του εξαγγελιών αλλά και την περιφρόνηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων. «Τα τελευταία σαράντα χρόνια κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν έλεγχε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο αυτός», αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει «Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους».
Η αξία που σκοπίμως αποδίδουν οι δανειστές στον πρόεδρο του Σύριζα, καταδεικνύει και το μέγεθος της υποταγής του στις απάνθρωπες απαιτήσεις τους. Καθίσταται σαφές ότι για να ποντάρουν τόσα οι δανειστές στον Τσίπρα και την Αριστερά, έχουν λάβει τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις πως η υλοποίηση και εφαρμογή των σκληρών όρων του Μνημονίου θα προχωρήσουν συμφώνως προς τις απαιτήσεις Βερολίνου και Βρυξελλών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/germanikoi-dithuramboi-gia-ton-mnhmoniako-tsipra-mono-autos-mporei-na-swsei#ixzz3gXBRjSSg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...