Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΥΠΟΔΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

suskepsi-lagkarntntragki-giounker-prin-ti-sunodo.w_l
Πραγματικά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο «βιογραφικό» αυτών που αυτή την στιγμή «κουνάνε το δάχτυλο» στην Ελλάδα, και αποφασίζουν για την ζωή ή τον θάνατο του λαού μας. Ποιοι είναι αυτοί οι «κύριοι»; Ποιο είναι το παρελθόν τους; Είναι τόσο σοβαροί, άμωμοι και αμόλυντοι, ώστε να έχουν το «αλάθητο του Πάπα» και να αποφασίζουν την ζωή ή τον θάνατο των λαών της Ευρώπης; Ας το δούμε.
Απατεώνες υπόδικοι και κοινοί εγκληματίες

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο Γιούνκερ υπήρξε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 19 χρόνια. Ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014. Aπό την πρώτη στιγμή βρισκόταν υπό πίεση λόγω φερόμενων παράνομων φορολογικών συμφωνιών που σύναψε το Λουξεμβούργο στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Σύμφωνα με το «Spiegel», φέρεται ότι έκανε μυστικές φορολογικές συμφωνίες με πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες έδωσε σχεδόν πλήρη φοροαπαλλαγή. Πολλές από τις εταιρείες που έστησαν παράρτημα στο Λουξεμβούργο έπαψαν να πληρώνουν φόρους στην χώρα τους, όπου όμως παρήγαγαν και πουλούσαν την μερίδα του λέοντος των προϊόντων τους. Παρά το γεγονός ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Γιούνκερ κατήγγειλε ότι κάθε κράτος-μέλος προωθεί τα εθνικά του συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά, το φορολογικό σύστημα της χώρας του είναι ακριβώς ένα από αυτά τα «εθνικά συμφέροντα» για τα οποία κατήγγειλε ο ίδιος τους άλλους. Ως επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας του, ο Γιούνκερ (που παράλληλα ήταν και υπουργός Οικονομικών επί αρκετά χρόνια), βοήθησε στο να εξελιχθεί το Λουξεμβούργο σε φορολογικό παράδεισο, και μπλόκαρε με διάφορους τρόπους κάθε έξωθεν προσπάθεια να διερευνηθεί το φορολογικό του σύστημα. Τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Γιούνκερ έπαψε να είναι πρωθυπουργός, ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια έλαβε πληροφορίες σχετικά με 22 «περίεργες» φορολογικές συμφωνίες του κ. Γιούνκερ, και έτσι άνοιξε έρευνα στα τοπικά παραρτήματα του Amazon και της Fiat Chrysler. Οι αρχές της χώρας δέχθηκαν ένα φορολογικό μοντέλο που ανέπτυξε η KPMG ειδικά για την Fiat για τα έτη 2012-16. Ως αποτέλεσμα η Fiat γνώριζε ακριβώς πόσο φόρο θα πλήρωνε κάθε χρόνο σύμφωνα με την Επιτροπή, και αυτό ήταν το ποσό των 732.000 ευρώ! Η ετυμηγορία του Αλμούνια για τον Γιούνκερ στην επιστολή είναι αμείλικτη. Οι οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου χάρισαν ένα άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία. Η έρευνα για τα αίσχη του Γιούνκερ συνεχίζεται.
Μάρτιν Σουλτς: Καλύπτει την γερμανική εταιρία εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall Defence Electronics (RDE), που κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων σε Έλληνες στρατιωτικούς και πολιτικούς για οπλικά συστήματα της χώρας μας, την περίοδο 2008-2011. Η Γερμανία που δίνει μαθήματα συμπεριφοράς και ηθικής στους Λαούς της Ευρώπης, είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν έχει επικυρώσει, ούτε τη σύμβαση ποινικού δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης περί διαφθοράς ούτε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς.
Μάριο Ντράγκι: Γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, που μετά έγινε κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας και συμμετείχε σε σκάνδαλα με ιταλικές και γερμανικές τράπεζες. Η γερμανική τράπεζα με ένα παράγωγο βοήθησε την υπό κατάρρευση ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena SpA να κρύψει ζημίες, προκειμένου να αποφύγει την κρατική στήριξη, αν και τελικά δεν το πέτυχε, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg. Οι FT έγραψαν ότι έκρυψε χρέος 12 δις ευρώ για να αποφύγει την κρατικοποίηση τα προηγούμενα χρόνια. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δάνεισε στη Monte Paschi περίπου 1,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2008 μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής (με τίτλο Project Santorini), σύμφωνα με τα έγγραφα της συμφωνίας που βρίσκονται στην κατοχή του Bloomberg News. Η συναλλαγή βοήθησε τη Monte Paschi να μετριάσει τον αντίκτυπο από τη ζημιά των 367 εκατ. ευρώ από παλαιότερο παράγωγο που είχε συνάψει με την Deutsche Bank. Εκείνη την περίοδο ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιταλίας ήταν ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος όχι μόνο δεν πήγε φυλακή, αλλά ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του προς τους Γερμανούς έγινε στην συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ!
Γερούν Ντάισελμπλουμ: Με πλαστό πτυχίο οικονομικών, ο Ολλανδός πολιτικός, ελέγχεται αυτή την στιγμή από το Ολλανδικό κοινοβούλιο για διαφθορά στην ABN Amro, και σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ κατηγορείται ότι έδωσε επιπλέον αμοιβή σε κολλητούς του ανώτατα στελέχη, ενώ κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι απολύθηκαν, ή μειώθηκαν οι μισθοί τους. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών θα υποβληθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σε εξονυχιστική εξέταση από το Κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group. Οι βουλευτές ανησυχούν ότι το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το ολλανδικό Κοινοβούλιο αιφνιδιάστηκε τον περασμένο μήνα, όταν στην ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκαλύφθηκε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων.
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: ο πρώην εφοριακός, Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνηθίζει να κάνει επίκληση στο ευρωπαϊκό δίκαιο και να μιλάει για τους «κανόνες», κανόνες που δεν φαίνεται να ακολουθεί ο ίδιος. Στις αρχές του 2000 όταν ήταν αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο που του στέρησε την ηγεσία του, και τον δρόμο για την Γερμανική Καγκελαρία. Το σκάνδαλο αφορούσε «μαύρο χρήμα» και μάλιστα από έμπορο όπλων. Η «τυχαία» αυτοκτονία ενός συνεργάτη του και η πίεση των ΜΜΕ τον ανάγκασαν να εμφανιστεί στην Βουλή και να παραδεχτεί την εμπλοκή και τον χρηματισμό του, με την φράση: «συγνώμη, είπα ψέματα»! Εν συνεχεία παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, στην οποία τον διαδέχθηκε η Άγκελα Μέρκελ, που είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου!
Αυτοί είναι οι απατεώνες και εγκληματίες που μας δίνουν μαθήματα ως αντιπρόσωποι του Δικαίου και της τιμιότητας, και συμβουλές συμπεριφοράς στους λαούς που μετά εκτελούν. Αυτοί είναι και οι καταξιωμένοι «προφέσορες» που μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε, αποκαλώντας μας διεφθαρμένους και τεμπέληδες, και μας λένε ποιο είναι το καλό για εμάς και τη χώρα μας….

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...