Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Εκλογές ως «αντιμνημονιακός» ετοιμάζει ο εκλεκτός της Μέρκελ, Σαμαράς

Εκλογές ως «αντιμνημονιακός» ετοιμάζει ο εκλεκτός της Μέρκελ, Σαμαράς

Ετοιμάζεται για εκλογές ο Σαμαράς. Οι δηλώσεις περί «σίγουρων» 180 και εξάντληση της τετραετίας έχουν δώσει πλέον την θέση τους στην κατήφεια της σίγουρης εκλογικής αναμέτρησης και συντριβής. Ενδεικτικό είναι ότι ο φανατικότερος θιασώτης του Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης, πλέον λέει ότι είναι μισές – μισές οι πιθανότητες να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα στιγματιστούν αιωνίως, ψηφίζοντας πρόεδρο της δημοκρατίας.
Πριν αναφέρουμε τα σενάρια για διεξαγωγή εκλογών που έχει κατά νου ο Σαμαράς, ας δούμε εν τάχει ποια είναι η στρατηγική του για να μην φτάσει σε εκλογές. «Μαγικό» νούμερο στην όλη προσπάθεια το 180, το οποίο όμως είναι μεγάλο νούμερο, όπως και ο Σαμαράς. Οι προσπάθειες που κατέβαλλε τόσο καιρό ο Σαμαράς είναι να καταφέρει να τους συγκεντρώσει, στοχεύοντας στους πασοκογενείς της ΔΗΜΑΡ, τους αθεράπευτους νεοδημοκράτες των ΑΝΕΛ και διάφορους ανεξάρτητους που προέρχονται από αυτούς τους χώρους, συν τους Μπούκουρα – Αλεξόπουλο.
Το δέλεαρ προς τους προαναφερθέντες ΔΗΜΑΡίτες ή Καμμένους είναι ότι τα αποκόμματά τους είναι ήδη πολιτικώς «νεκρά» και έτσι πρέπει να ψηφίσουν ΠτΔ, ώστε να διατηρήσουν τον βουλευτικό μισθό για λίγο ακόμα. Δεν είναι καθόλου λίγα τα λεφτά αν το σκεφτεί κανείς, ιδιαιτέρως αν βάλει στην συνάρτηση «βαλίτσες», εκβιασμούς και διορισμούς συγγενών.
Επειδή, όμως, τα όνειρα θερινής νυκτός σπανίως γίνονται πραγματικότητα, όσο και αν κάποιος εκβιάσει ή δελεάσει καταστάσεις, ο Σαμαράς έχει ήδη έτοιμο το πλάνο για τις πρόωρες εκλογές. Ξέροντας μάλιστα ότι υπάρχει  μεγάλη πιθανότητα «ατυχήματος» από διαρροές «δικών του» ψήφων, αυτό τον κάνει εξόχως καχύποπτο και του δίνει άλλο ένα έναυσμα για προεκλογική προετοιμασία. Άλλωστε ποια καλύτερη περίσταση για την εκδήλωση των εσωκομματικών μετώπων από την εκλογή του ΠτΔ. Φανταστείτε μόνο τον πάταγο που θα έκανε η πτώση της κυβέρνησης, επειδή έχασε ψήφους από «ντορικούς», «καραμανλικούς» και «παπανδρεϊκούς». Η ζημιά θα ήταν ανεπανόρθωτη!
Έτσι ο Σαμαράς ετοιμάζεται για προσφορά πακέτου παροχολογίας και ψευδολογίας. Θα πάει να συναντήσει την τρόικα τον Σεπτέμβριο και θα ζητήσει την άδεια τους για να πάει σε εκλογές. Στο «πακέτο» που θα του προσφέρουν – και θα ανακοινωθεί στην ΔΕΘ – ο Σαμαράς θα μπορέσει να τάξει φοροελαφρύνσεις και άλλα πακέτα παροχών, μαζί με μία αντιμνημονιακή ρητορική τάχα «σύγκρουσης» με την τρόικα. Όλα αυτά θα τα τάξει εκ του ασφαλούς, αφού αν δεν τον ψηφίσουν οι Έλληνες δεν θα χρειαστεί να τα πράξει, ενώ αν τον ψηφίσουν οι Έλληνες θα βγει για άλλη μία φορά ψεύτης, όμως ο βρεγμένος δεν την φοβάται την βροχή, όπως λέει ο θυμόσοφος Ελληνικός Λαός.
Βεβαίως το σχέδιο Σαμαρά θα ήταν καταδικασμένο να τελειώσει με πολλά γέλια, αν τα κανάλια αφήνανε τον Ελληνικό Λαό να σκεφτεί και να αντιληφθεί τα γεγονότα ως έχουν. Όμως θα υπάρξει επικοινωνιακή καταιγίδα παρουσίασης των ψευδολογιών Σαμαρά, με την ελπίδα ότι ο Ελληνικός Λαός θα γίνει για άλλη μία φορά αυτόχειρας, ψηφίζοντας τους δήμιούς του και ευεργέτες των καναλαρχών – εργολάβων. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekloges-ws-antimnhmoniakos-etoimazei-o-eklektos-ths-merkel-samaras#ixzz3ApiJCFWO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...