Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΕΓΕΡΘΗΤΙ:Προχωρούμε ενωμένοι


Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Καμία αντίσταση, καμία διαφωνία. Αυτός είναι ο στόχος του Συστήματος. Αυτή είναι η δημοκρατική πρόταση του καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου απέναντι στη δίκαιη οργή του Ελληνικού λαού για τις πολιτικές των μνημονίων και της υποταγής. Οργή και αντίσταση που εκφράζεται μοναδικά, και για πρώτη φορά Εθνικά και με προοπτικές υλοποίησης, μέσα από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής.
Τα κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής κατηγορούν τους διαφωνούντες ότι αντιστεκόμενοι στις αποφάσεις τους, δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το «κοινό καλό». Ως «καλό» εννοούν την ασυδοσία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, την απουσία ελέγχου από τις πράξεις Υπουργών και Βουλευτών, σαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την ενθάρρυνση των τυχοδιωκτών και των απατεώνων που εκτρέφουν στους κομματικούς τους στρατούς και υποστηρίζουν με κομματικούς δικηγόρους όπως ο τέως τσεκουροφόρος «φασίστας» Υπουργός. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την πραγματικότητα με όρους ιδεολογικούς, αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των Ελλήνων.
Ο «πατριωτισμός» και ο «εθνικισμός» είναι βεβαίως οι πρώτοι - και οι μόνοι- στον κατάλογο των απαγορευμένων ερμηνειών. Το ότι οι ίδιοι οι υπηρέτες των συμφερόντων των τοκογλύφων και των μνημονίων όχι μόνον ερμηνεύουν αλλά κατασκευάζουν πραγματικότητες με κριτήρια διεθνιστικά, παγκοσμιοποιητικά, νεοταξίτικα, το παραβλέπουν. Μοναδικός τους σκοπός είναι η παραμονή τους στην εξουσία που απέκτησαν είτε εξαπατώντας είτε προσφέροντας εξυπηρετήσεις.
Οι αντιδράσεις της Αριστεράς, πρόσκαιρες και εύπλαστες, δεν ενοχλούν. Η «ένοπλη πάλη» έχει καταστεί από καιρό όργανο της πολιτικής εξουσίας που την χρησιμοποιεί για την κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης. Εμπρός στον φόβο της επανάστασης ο λαός θα προτιμήσει την βολή του. Οι διαρκείς απελευθερώσεις τρομοκρατών από το ίδιο το καθεστώς και η στάση του ιδίου του γνωστού στις Αρχές «τρομοκράτη» μετά την σύλληψή του, δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συνεταίρων. Η Αριστερά στην υπηρεσία των καπιταλιστών.
Οι Εθνικιστές, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις, και χωρίς να διαθέτουν τον οπλισμό της Αριστεράς, φυλακίζονται για κατοχή νομίμων όπλων με τα οποία υποτίθεται ότι θα εξόπλιζαν μια «εγκληματική οργάνωση» την οποία ουδείς δικαστικός έχει ακόμη αποκαλύψει.
Ο Αρχηγός και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με κατηγορίες χωρίς ερείσματα, ούτε νομικά ούτε λογικά. Γιατί όμως η Χρυσή Αυγή; Γιατί τώρα; Γιατί όχι άλλοι σχηματισμοί που υποτίθεται ότι προσφέρουν αντιμνημονιακές και πατριωτικές προτάσεις; Γιατί οι διαδόσεις για διάσπαση της Χρυσής Αυγής;
Όσο οι διαφωνούντες αρκούνται σε ευχολόγια, σε εύσχημες διαμαρτυρίες και ανώδυνες αναλύσεις, σε γραφικότητες και ταβερνιακά συμπόσια, το σύστημα δεν ενοχλείται. Όταν οι Ιδέες αποκτούν δυναμισμό, όταν η πολιτική έκφραση περνά από το ατομικό και φαντασιακό στο συλλογικό, όταν ο αγώνας αποκτά μαζικότητα. Τώρα που η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, και όπως φαίνεται θα είναι την επομένη των εθνικών εκλογών η Εθνική Αντιπολίτευση, τότε οι ιδέες γίνονται πραγματικά επικίνδυνες. Τόσο επικίνδυνες, που οι εκφραστές τους φυλακίζονται και οι υποστηρικτές τους επιχειρείται να τρομοκρατηθούν, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Βόρεια Προάστια.
Τόσο επικίνδυνες είναι για τα κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής οι Ιδέες της Χρυσής Αυγής, που ο κίνδυνος της αποδοχής τους από τον λαό αναγκάζει Υπηρεσίες και Προπαγάνδα να επιστρατεύσουν μετά τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις, έναν νέο ψυχολογικό μοχλό: τα φοβικά αντανακλαστικά. Χαϊδεύοντας τα αυτιά του αυτάρεσκου, του καθαρολόγου, του χομπίστα, του μοναχικού, θέλουν να κάνουν γοητευτική στο μυαλό των αγωνιστών την επιστροφή στο «ηρωικό» 0,30%.
Πολύ βολικό για το Σύστημα, για τον Σαμαρά της Πολάν, για τον Βενιζέλο του καταρρέοντος Πασόκ. Στις νέες μεθοδεύσεις κράτους και παρακράτους, η απάντηση της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι μία: Ενότητα, Αγώνας, Ομαδικότητα. Με αδιασάλευτο τον πυρήνα των Ιδεών της, η Χρυσή Αυγή οφείλει να εδραιωθεί πολιτικά ως ο εκφραστής της Εθνικής Αντίστασης. Η υλοποίηση των στόχων του Εθνικιστικού κινήματος είναι ορατή στον ορίζοντά μας. Ας κρατήσουμε γερά την επιθυμία μας για Νίκη κι ας αγωνιστούμε ακούραστα γι’ αυτήν.
Αυτός είναι ο δρόμος των Εθνικιστών, αυτός είναι ο δρόμος των Ελλήνων.
Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prochwroume-enwmenoi#ixzz387iuIzOu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...