Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Καθηγητής Γ. Κοντογιώργης: Πολεμούν την Χρυσή Αυγή για να υποτάξουν τον λαό στα μνημόνια - ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην υφυπουργός Τύπου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, με αφορμή το νέο του βιβλίο μίλησε στην εκπομπή του Kontra Channel "Αντι-ρήσεις" και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο. Από την ωραία συνέντευξή του ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του για την Χρυσή Αυγή και τον πόλεμο που δέχεται από την μνημονιακή χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά.
Ο κ. Κοντογιώργης είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η έκφραση της κοινωνίας, η οποία αντιδρά στις εγκληματικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ. Κυνηγούν και φιμώνουν την Χρυσή Αυγή με απώτερο σκοπό να περιορίσουν την αγανάκτηση της κοινωνίας που αντιδρά αντισυμβατικά. Μάλιστα ο κ. Βέλιος πρόσθεσε ότι ο τρόπος των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής είναι αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός με τον κ. καθηγητή να κατηγορεί την στάση αριστερών και δεξιών απέναντι στην κοινωνία οι οποίοι δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία και κρατούν τα προνόμιά του,  ενώ παράλληλα να κατηγορούν όλους όσους τους επικρίνουν ως «Χρυσαυγίτες».
Σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει κερδίσει την κοινωνική και συνταγματική ευαισθησία και μιλάνε για "συνταγματικό τόξο" αυτοί που έχουν καταρρακώσει ολόκληρο το σύνταγμα διαχρονικά και την εθνική ανεξαρτησία. Παράλληλα, οι ίδιοι προσπαθούν να οικοδομήσουν μια ιδεολογία αποκλεισμού και απαγόρευσης του λόγου δημιουργώντας ενοχές σε όσους δείχνουν τους υπαίτιους της δεινής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα.
Ο Αλέξανδρος Βέλιος κλείνοντας την συζήτηση είπε ότι όλα αυτά είναι βαθιά επικίνδυνα για την δημοκρατία και θα τα βρούμε μπροστά μας«Αυτή η σπορά που γίνεται εν ονόματι δήθεν της... αντιναζιστικής εκστρατείας είναι αντιδημοκρατική σπορά που θα την πληρώσει ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά.


 


 Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kathhghths-g.kontogiwrghs-polemoun-thn-chrush-augh-gia-na-upotajoun-ton-lao#ixzz36FV51ml1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...