Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΕΔ Kίνδυνος για την ασφάλεια των ΕΔ το Internet; - Μεταδόθηκαν στοιχεία για S-300!


Ακόμα και μυστικά των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μπορούσαν να μοιραστούν διαδικτυακά οι στρατεύσιμοι δυνητικά θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΕΔ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε την Τρίτη ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην τελετή παρουσίασης έρευνας για την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη δεκάδες είναι τα περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων.
Τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μετάδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών (οι οποίες, βέβαια, είναι σε κοινή θέα, των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που ελέγχουν συνέχεια την ροή του ελληνικού διαδικτύου).
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έρευνα, το 7% των στρατευσίμων παρουσιάζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο, ταυτόχρονα εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειράς συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβάνουν επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια και τη τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.
Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.
Πάντως όπως έχουν τονίζει στο defencenet.gr στρατιωτικοί των υπηρεσιών ασφαλείας, το πλέον επικίνδυνο είναι η μετάδοση πληροφοριών από ασκήσεις, από προβλήματα που συνάντησαν στις ασκήσεις, μετάδοση πληροφοριών για αξιωματικούς, συμπεριφορές, προβλήματα σε οπλικά συστήματα κλπ.
Π.χ. πηγή του ΓΕΣ ανέφερε ότι πριν από τρεις μήνες μεταδόθηκαν πληροφορίες, έστω μη διαβαθμισμένες, για την επικείμενη εκτόξευση των S-300PMU1 στην Κρήτη σε μία διαδικτυακή συζήτηση (forum) από απλούς στρατεύσιμους που συμμετείχαν στην προετοιμασία!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...