Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ: Πέθανε γιατί αρνήθηκαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Δεν μπορούν να χωρέσουν ιδιαίτερα πολλά λόγια σε μία είδηση, που αν υπήρχε ίχνος τσίπας στους κυβερνώντες και στους διορισμένους διευθυντάδες τους, θα έπρεπε ήδη να μετράμε παραιτήσεις, ξεκινώντας φυσικά από τον υπουργό υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και φτάνοντας μέχρι τον τελευταίο ανθυποαρμόδιο των εμπλεκόμενων νοσοκομείων.
Όλα ξεκίνησαν στις 10:30 χθες το πρωί όταν ένας 72χρονος εισήχθη στο Κέντρο Υγείας Βάρδας με πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οι γιατροί του κέντρου δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφού η διάγνωση μιλούσε για ανάγκη άμεσης αγγειοχειρουργικής αξιολόγησης και συνεπώς ανάγκης μεταφοράς του στο Ρίο.
Το νοσοκομείο του Ρίο, όμως, δεν τον δέχτηκε λέγοντας ότι δεν εφημερεύει (!) και ότι το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν κλειστό μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Βρισκόμενοι προ αδιεξόδου, οι γιατροί της Αμαλιάδας ζήτησαν τη συμβολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Το Ρίο αρνήθηκε την εισαγωγή ασθενούς. Στις 12 το μεσημέρι το ΕΚΕΠΥ ενημερώνει την Αμαλιάδα ότι το περιστατικό μπορεί να διακομιστεί στο «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, γεγονός που δεν κατέστη εν τέλει δυνατόν, αφού ο άνθρωπος εξέπνευσε το μεσημέρι, αφότου είχε πέσει σε κώμα στις 12:40.
Ο άνθρωπος, δηλαδή, πέθανε περιμένοντας να αποφασίσουν οι αρμόδιοι για το πού μπορεί να μεταφερθεί, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που του αναλογούσε. Ώρες τώρα μετά την δημοσίευση του αισχρού αυτού γεγονότος δεν έχει υπάρξει ακόμα καμμία παραίτηση. Αν το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί σε κάποιον λαθρομετανάστη θα φλεγόταν ήδη ολόκληρη η Αθήνα. Όμως συνέβη σε Έλληνα, οπότε δεν έχει κινηθεί ούτε φύλλο! 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kratos-upo-dialush-pethane-giati-arnhthhkan-thn-eisagwgh-tou-sto-nosokomeio#.UjPBYdKR7Ak#ixzz2epOFYGdI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...