Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΗΜΑ:" Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι η Χρυσή Αυγή..."

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Αφού το ΒΗΜΑ θέλει να θυμηθούμε την ιστορία και να αντιπαρατεθούμε εκεί ας δούμε τι έκαναν οι πρόγονοι τους στην... κατοχή!

Όσο αναφορά το άρθρο δεν έχει νόημα σχολιάσουμε κάτι περισσότερο από τη στιγμή που ο ίδιος ο αρθρογράφος ουσιαστικά υποδηλώνει την ήττα του καθεστώτος σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικοπολιτικής ζωής με αποτέλεσμα τη γιγάντωση του Εθνικιστικού Κινήματος.Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος ήταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ. Σήμερα όμως έχουν γεννηθεί οι νέοι Σπαρτιάτες και η "Κρυπτεία" θα φροντίσει να εξαληφθούν από προσώπου γης οι ανθέλληνες

Διαβάστε για του λόγου το αληθές το άρθρο:


"Η επίθεση την Πέμπτη το βράδυ υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί και εννέα εξ’ αυτών να μεταφερθούν στο νοσοκομεία ήταν μια κλιμάκωση και το αποκορύφωμα, μέχρι σήμερα, της δράσης του ακροδεξιού μορφώματος. 
Ενός αντικοινοβουλευτικού, εθνικιστικού, με χουντικές και νεοναζιστικές ρίζες κόμματος, το οποίο κινούμενο σε λαϊκίστικη βάση, με διανομές τροφίμων και με κυνηγητό των μεταναστών στις χτυπημένες από την κρίση συνοικίες της Αθήνας, κατάφερε να διεισδύσει όχι μόνο σε μια σημαντική μερίδα πολιτών αλλά ακόμα και σε στρώματα της νεολαίας.
 
Η οικονομική κρίση και η, σε πολλές περιπτώσεις, απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου έχουν δώσει το δικαίωμα στις αντικοινοβουλευτικές αυτές δυνάμεις να διατυπώνουν τον λαϊκίστικο λόγο τους πειστικά για μερίδα του πληθυσμού. 

Η υποτίμηση αυτή της προπαγάνδας του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, έχει φέρει το δημοσκοπικό ποσοστό της σε διψήφιο νούμερο, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που οικογένειες πήγαν τα παιδιά τους σε «φροντιστήρια» εθνικιστικού περιεχομένου της οργάνωσης.
 
Η Χρυσή Αυγή, όπως έγκαιρα είχε διαγνώσει το «Βήμα», εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η ναζιστική αυτή ομάδα που πιστεύει και θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της και τον αποκλεισμό της από τη δημοκρατική ζωή του τόπου, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ως προς τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους σκοπούς της και την κατάλυση της Δημοκρατίας. Εχει μέσα της το κοινωνικό μίσος και η βία είναι βασικό χαρακτηριστικό του λόγου και της δράσης της.
 
Η Δημοκρατία πρέπει άμεσα να βρει τους ηθικούς και φυσικούς δράστες της επίθεσης και να τους τιμωρήσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όμως να αυταπατάται ότι η προσπάθεια θα περιοριστεί εκεί.
 
Στην πολιτική θα κριθεί η μάχη με τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού. Η μάχη αυτή θα πρέπει να δοθεί με επιχειρήματα για τη Δημοκρατία, για το μέλλον της χώρας και με ιστορικές αναφορές στις καταστροφές που προκάλεσε η ακροδεξιά στη χώρα. 

Πρέπει να δοθεί συντεταγμένα από τους δημοκρατικούς πολίτες και όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Γιατί το παρακράτος δεν πρέπει να ξαναζήσει στη χώρα που γεννήθηκε και δικαιώθηκε η Δημοκρατία. Και αυτό είναι στα χέρια όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...