Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ερώτηση για την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Καταργείται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία»
Δεν έχει τέλος η προσπάθεια αφελληνισμού των σχολείων της χώρας καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση μειώνονται έως και καταργούνται οι διδακτικές ώρες για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, στα τεχνικά λύκεια ανά την επικράτεια προωθούνται αλλαγές όπως οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, η αύξηση του μαθητικού δυναμικού ανά σχολική τάξη, η κατάργηση πλήθους ειδικοτήτων και η κατάργηση της μίας ώρας των θρησκευτικών στη Β΄ τάξη ενώ αμφίβολη είναι και η διατήρηση της μίας ώρας διδασκαλίας του μαθήματος στην Α΄ τάξη. Επακόλουθο είναι η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών να αποτελεί βαρύ πλήγμα για τα Ελληνόπουλα καθώς μορφώνονται και διαπλάθουν το χαρακτήρα τους στο σχολικό περιβάλλον. Δεδομένου ότι τα ελληνικά σχολεία πλέον κατακλύζονται από αλλοδαπούς-αλλόθρησκους μαθητές με αυτό τον τρόπο θεσμοθετείται η μείωση της αξίας της Ορθοδοξίας και επομένως η δημιουργία άθρησκων μαθητών.
Η Ορθόδοξη πίστη, όμως, είναι αδιάσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, απόλυτα συνυφασμένο με τη ζωή, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο αποκοπής του Έλληνα από τους δεσμούς και το παρελθόν του το οποίο προωθεί η δικομματική κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας με προκλητική και εγκληματική αδιαφορία κάθε στοιχείο συνδεδεμένο με την πατρίδα, την ιστορία μας και το πολιτισμικό μας μέλλον.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Για ποιο λόγο προωθείται η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Τεχνικό Λύκειο παρά την επιβεβλημένη διδασκαλία του ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης των σχολικών τάξεων ανά την επικράτεια; Ποιά θα είναι τα οφέλη για τους μαθητές από την εξοικονόμηση ενός σαρανταλέπτου (στην καλύτερη των περιπτώσεων) την εβδομάδα, το οποίο αν συνεχίσει να είναι αφιερωμένο στη διδασκαλία των Θρησκευτικών μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στη θρησκευτική και εθνική αφύπνιση των Ελλήνων που τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα; Αξίζει τέτοια «αιματηρή» θυσία; Έχει σκοπό να αναστείλει την εφαρμογή της διάταξης που ορίζει την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Β΄ τάξη του Τεχνικού Λυκείου; Θα ενεργήσει αμεσότατα ώστε όχι μόνο να μην καταργηθούν οι ώρες  των Θρησκευτικών αλλά και να προστατευτεί - ενισχυθεί η διδασκαλία του μαθήματος το οποίο αποτελεί ζωτικό στοιχείο για το μέλλον της Ελλάδας;
Αθήνα, 28/08/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...