Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Η στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στο “αντιρατσιστικό”

Νευρικότητα ενόψει αντιρατσιστικού
«Η πολιτική συγκυρία μας ευνοεί και εμείς θα φροντίσουμε να συνεχίσει να μας ευνοεί, διαμορφώνοντας την ατζέντα. Τέρμα η γαλαρία και οι ανέξοδες μαγκιές του συστήματος εναντίον μας». Με αυτά τα λόγια στέλεχος της Χρυσής Αυγής σκιαγράφησε την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του στο εξής, ιδιαίτε5ρα μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του β' αντιπροέδρου του Σώματος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ακολούθησαν η θεσμική αντεπίθεση της Χρυσής Αυγής με αναφορά που κατέθεσε το κόμμα διά του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και η εμπρηστική φραστική επίθεση εναντίον του τελευταίου από τον Χρήστο Παππά, με φρασεολογία που παραπέμπει στην περίοδο 1946-1949 αλλά και με αγοραίες διατυπώσεις. Στον αντιπρόεδρο της Βουλής, πάντως, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής καταλογίζει ότι επέδειξε «εκλεκτική ευαισθησία» και «αυταρχισμό», στήνοντας ένα σόου, που, όπως λένε, «εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Είναι φανερό όμως ότι στη Χρυσή Αυγή επικρατεί νευρικότητα. Το ενδεχόμενο κατάθεσης στη Βουλή προς ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου κρίνεται ως κομβική εξέλιξη, καθώς θεωρείται «προσπάθεια του συστήματος» (διατύπωση που οι ίδιοι χρησιμοποιούν) να φιμώσει το κόμμα, ποινικοποιώντας τον πολιτικό του λόγο και περιορίζοντας έτσι κάθε δυνατότητά του να απευθυνθεί στον κόσμο για θέματα όπως η μετανάστευση και η εγκληματικότητα, που θεωρούνται προνομιακά από την ηγεσία του ως ατζέντα. Πνέουν, μάλιστα, τα μένεα κατά του ΠΑΣΟΚ και των πρωτοβουλιών του για δημιουργία μετώπου υπέρ της κατάθεσης και της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, καθώς θεωρούν ότι η Ιπποκράτους προσπαθεί να ανακάμψει προσελκύοντας κεντροαριστερούς ψηφοφόρους μέσω επιθέσεων κατά της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρακολουθεί με εκνευρισμό την προσπάθεια που καταβάλλεται - τη στιγμή μάλιστα που η διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συνεχίζεται - για τη δημιουργία κλίματος κατά της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου». Μιλώντας για απόπειρα δαιμονοποίησης, στελέχη της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζουν πως «μας χρεώνουν συνεχώς επιθέσεις κατά μεταναστών, χωρίς καμία απόδειξη ότι σε αυτές συμμετείχαν στελέχη μας». Τονίζουν, μάλιστα, ότι «μας προβοκάρουν καθημερινά με ιστορίες για αγρίους που αναμασά ο Τύπος με μεγάλη προθυμία και χωρίς να διασταυρώνει τίποτα».
Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την ηγεσία του κόμματος προς τα στελέχη είναι σαφείς: «Λειτουργούμε συντεταγμένα, δεν απαντάμε σε προκλήσεις και προβοκάτσιες, διατηρούμε σε κάθε περίπτωση την ψυχραιμία μας». Η στόχευση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι προφανής: το κόμμα να φτάσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στη διπλή κάλπη του 2014, καθώς η ηγεσία θεωρεί «πολύ αυξημένες» τις πιθανότητες η Χρυσή Αυγή να κερδίσει - πιθανότατα κατεβάζοντας ως υποψήφιο δήμαρχο το βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη - το Δήμο της Αθήνας, όπως και άλλους δήμους ανά την επικράτεια, κυρίως όπου η παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών έχει δημιουργήσει εντάσεις. Επίσης, θεωρούν πως η κάλπη των ευρωεκλογών ευνοεί την ψήφο διαμαρτυρίας, στην οποία είναι σαφές πως αποσκοπεί η Χρυσή Αυγή για να βγει ενισχυμένη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/analush-epikaira-h-stash-ths-chrushs-aughs-apenanti-sto-antiratsistiko#.UaJf79LwlCU#ixzz2UQdzj8Hw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...