Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Η Χρυσή Αυγή ρίχνει τις μάσκες δανειστών και κυβέρνησης


Άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη
«Στην Κύπρο οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο των δανειστών, που είναι σχέδιο επίθεσης κατά του Ελληνισμού αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών εθνών». Στη φράση αυτή η Χρυσή Αυγή συνοψίζει τη δικαίωσή της, όπως λέει, για τα όσα υποστηρίζει εξαρχής σε σχέση με την τρόικα. Τώρα επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα στην καταγγελία του Μνημονίου, απορρίπτοντας τα εξοντωτικά μέτρα που κατέστρεψαν την οικονομία και οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση».
Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον διότι αποτελεί όργανο των τοκογλύφων, ενώ ειδικά για τον Ελληνισμό της Κύπρου τονίζουν: «Είναι θύμα μιας άθλιας οικονομικής επίθεσης με πρωταγωνιστή τη Γερμανία και κύριο στόχο το φυσικό αέριο της νήσου». Υπενθυμίζουν, μάλιστα, την αρνητική στάση που είχε κρατήσει η Χρυσή Αυγή πριν από δέκα χρόνια στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, επισημαίνοντας τότε πως «η Κύπρος έχει να χάσει στον οικονομικό τομέα από την ένταξή της στην ΕΕ επειδή ως γνωστόν βρίσκεται σε πραγματικά αξιοζήλευτη από οικονομικής πλευράς κατάσταση». Εκτιμούν ότι στη συνέχεια θα στοχοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας, η οποία έχει δύο δυνατότητες: «Ή να τα παραδώσει όλα αμαχητί στους τοκογλύφους, όπως ορίζει η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση, ή να αντισταθεί στην ανθελληνική πολιτική της τρόικας».
Εν τω μεταξύ δηλώνουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή είναι πλέον τρίτο κόμμα με ανοδική πορεία και μάλιστα θεωρούν πως οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και τα νέα, όπως προεξοφλούν, μέτρα τα οποία θα κληθεί η ελληνική κυβέρνηση θα ενισχύσουν τη δυναμική της. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή κατά του ΚΚΕ για τα προκλητικά φυλλάδια που διένειμε το ΠΑΜΕ με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο Λαϊκό Σύνδεσμο κάνουν λόγο για «ανιστόρητες και ανθελληνικές παρεμβάσεις των σταλινικών υπολειμμάτων του ΠΑΜΕ», κατηγορώντας τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ ότι «παπαγαλίζουν τσιτάτα χωρίς ποτέ να έχουν μπει στον κόπο να ανοίξουν ένα βιβλίο και να μελετήσουν τις απόψεις των δημιουργών της ιδεολογίας τους». Τονίζουν δε ότι μετά τα όσα απίστευτα αναφέρονται στα φυλλάδια του ΠΑΜΕ για την Ελληνική Επανάσταση «επιβεβαιώνεται όχι μόνο η χρησιμότητα, αλλά και η αναγκαιότητα των μαθημάτων ελληνικής ιστορίας που οργανώνει η Χρυσή Αυγή».
Σύγκρουση υπήρξε όμως και με το δήμαρχο Λουτρακίου, Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος ήταν αντίθετος στην παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευσταθίου Μπούκουρα στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου και στην κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του, ενώ δημιουργήθηκαν και επεισόδια από στελέχη αντιρατσιστικών οργανώσεων που επιχείρησαν να εμποδίσουν το βουλευτή. «Δεν είναι στην αρμοδιότητα κανενός δημάρχου και κανενός αριστεριστή να αποφασίζει αν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα καταθέσει στεφάνι σε εκδήλωση εθνικής επετείου. Ορισμένοι έχουν περίεργη αντίληψη για τη Δημοκρατία και, εν πάση περιπτώσει, αντί να διαμαρτυρηθούν για τις αθλιότητες στο φυλλάδιο του ΠΑΜΕ, παριστάνουν τους κριτές δημοκρατικότητας των βουλευτών», σχολιάζουν και δηλώνουν ότι ουδείς θα τους εμποδίζει από το να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epesan-oi-maskes-daneistwn-kai-kubernhshs-analush-apo-ta-epikaira#.UVgDDRfjfVo#ixzz2P6nHxitg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...